HAN Automotive Research

HAN Automotive Research (HAN-AR) maakt deel uit van het Instituut Automotive van de Faculteit Techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. HBO-studenten kunnen hier hun bachelor en master-opleiding autotechniek volgen. Tijdens de opleiding komt van alles aan bod rondom het ontwerpen, produceren, testen, managen en onderhouden van wegvoertuigen.

De moderne autotechniek staat met name op het gebied van milieu, duurzaamheid en connectiviteit voor grote uitdagingen en ontwikkelt zich snel. Om onze studenten de laatste, state-of-the-art technologie aan te kunnen bieden en om de aansluiting met het bedrijfsleven optimaal te houden, werkt HAN Automotive Research nauw samen met bedrijven in de automobielbranche.

HAN Automotive Research (HAN-AR) is opgericht met de doelstelling om de verbinding te versterken tussen het onderwijs en het werkveld. Deze "verbinding" komt het best tot stand als studenten direct betrokken worden bij actuele innoverende vraagstukken uit het werkveld. HAN-AR legt deze verbinding door zich te richten op de uitvoering van onderzoeks- en ontwikkelingsvraagstukken uit het bedrijfsleven. Het resultaat en de opgebouwde kennis komen niet alleen ten goede aan het werkveld, maar worden ook direct gebruikt om het onderwijs te versterken. Studenten profiteren hiervan omdat zij kennis vergaren over actuele onderwerpen en de werkwijze van hun toekomstige werkgevers.

Als onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut is HAN-AR een zeer interessante partner voor overheden, industrie en voor bedrijven in het MKB, die oplossingen zoeken voor ontwerp-, onderzoeks- of testuitdagingen. Dankzij de connecties met de automotive industrie, kennisinstituten, de expertise van docenten en onderzoekers en de slagkracht van studententeams kan HAN-AR betaalbare expertise en mankracht bieden die leiden naar innovatieve oplossingen. Opdrachtgevers krijgen via de samenwerking met HAN-AR toegang tot uitgebreide computerfaciliteiten en kostbare high-end softwareprogramma's. HAN-AR beschikt daarnaast over een uitgebreid onderzoekslaboratorium met een brede range aan test- en meetapparatuur.

Het is de missie van HAN-AR om de "preffered research partner" te worden voor het automotive werkveld in de regio. Het onderzoeksteam van HAN-AR, met ongeveer 20 medewerkers, richt zich op een aantal specifieke disciplines, te weten structural design, modelling, monitoring, control systems, prototyping, testing en i-mobility. HAN-AR focust zich daarbij niet alleen op automobiele toepassingen, maar ook op aanpalende sectoren waarin de automotive kennis overdraagbaar en overlappend is, zoals bijvoorbeeld motoren, energie, intern transport, logistiek of de landbouwindustrie.