Heeft u een goed idee voor een innovatie? Gelderland valoriseert ondersteunt u bij de realisatie van uw plannen.

Om van idee naar 'BV', het starten van een onderneming, te gaan, is niet altijd eenvoudig. Vaak is een steuntje in de rug gewenst. De partners binnen Gelderland valoriseert bieden u deze ondersteuning.

Of het nu gaat om de ontwikkeling van een idee naar een concreet concept of prototype, advisering over eigendomsbescherming, het schrijven van een gedegen ondernemingsplan of het zoeken van partners of financiering: wij kunnen u helpen in iedere fase van het proces.

Het laatste nieuws

Van idee naar BV: resultaten 2012 en 2013

Van idee naar BV: resultaten 2012 en 2013Via http://www.han.nl/start/corporate/nieuws/nieuws/jurk-met-zonnecellen-dwdd/ treft u de digitale versies aan van idee naar BV, de resultaten 2012 en 2013 (verkorte versie en versie met uitgebreide verhalen)

Lees meer

Talentvolle ondernemers winnen Gelderse New Venture prijs

Wageningen,17 januari 2014 – Donderdag was de officiŽle prijsuitreiking van de regionale voorronde van de New Venture competitie.

De prijs werd uitgereikt door Gitte Schober (StartLife) en Geert-Jan Sweers (Gelderland valoriseert) tijdens het Wageningen Business Cafť. De vijf winnaars van New Venture Gelderland wonnen ieder vijfhonderd euro en zijn door naar de (landelijke) tweede ronde op 28 januari waar de haalbaarheid van hun idee wordt getoetst. Vijf winnaars mogen door naar de finale op 7 mei waarin hun businessplan centraal staat. Degene met het beste innovatieve idee, wint een prijs van twintigduizend euro. Samenwerking Gelderland organiseerde als eerste provincie in Nederland een regionale voorronde van New Venture. Dat doet de provincie samen met Gelderland valoriseert (verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Radboud Universiteit Nijmegen) en Start Life (verbonden aan Wageningen University & Research). De Gelderse voorronde is gebaseerd op een samenwerking van bestaande Gelderse partijen op het gebied van ondernemerschap en innovatie. New Venture is een stichting die door het Ministerie van Economische Zaken en adviesbureau McKinsey & Company is opgericht om innovatief ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Winnaars Op 19 november konden alle jonge ondernemers hun innovatie idee laten zien tijdens een beurs. Daaruit selecteerde een vakkundige jury de tien beste ideeŽn. Deze ideeŽn werden door de ondernemers gepresenteerd in een pitch voor een vakkundige jury en een groot publiek. De vijf winnaars:  Chris Schilte won met Evertime: een handige IT-toepassing die het bijhouden van gewerkte uren en gereden kilometers vereenvoudigd, doordat de toepassing registreert wat je doet terwijl je het doet.  Wouter Bloemendal van AEON5 DESIGN won met zijn Hypercube Lamp: een lamp gebaseerd op de hypercubus. Daardoor vouw je hem eenvoudig plat of open tot een lamp met een bijzondere vorm  Lars Nieuwehoff van Eljakim Information Technology won met GoOV: een concept om mensen met een cognitieve beperking of ouderen zelfstandig met het openbaar vervoer te laten reizen  Acht studenten van Student Company wonnen met USBUZZ: een app die afgaat als de afstand tussen jou en je eigendom – waar je een speciale tagg aan hangt – te groot wordt  Rob Janssens won met zijn product Cleanerwater: een bestaande zuiveringstechnologie die op een nieuwe manier wordt toegepast. Waardoor een effectieve en betaalbare waterzuiveringstechniek ontstaat die vervuilingen bij de bron aanpakt.

Lees meer

06-02-2014 Solar Energy Challenge

06-02-2014 Solar Energy ChallengeVerdien € 10.000 met een Solar Energy Challenge

Hoe kan ik de zonne-energie – die ik voor eigen gebruik opwek – in mijn huishouden gebruiken in plaats van deze terug te geven aan de energiemaatschappij? Wij zoeken studenten ťn alumni van de HAN, ArtEZ en Radboud Universiteit die in teamverband, een oplossing gaan zoeken voor deze uitdaging. Er zijn ervaren externe ondernemers beschikbaar die je team begeleiden en coachen (Floris Schoonderbeek, Gert Jan Jongerden & Jan Bozelie). Om jouw project zo goed mogelijk uit te kunnen voeren is een ingerichte werkplek op Industrie Park Kleefse Waard (Greenhouse) beschikbaar. Daar vind je een uitgebreid netwerk van innovatieve energie-ondernemers. Wat verwachten wij van jou (en jouw team)? Een fraai, functioneel ťn een betaalbaar en verkoopbaar ontwerp. Voor het winnende team is € 10.000,- prijzengeld te verdienen. Dit bedrag zetten jullie in ten behoeve van de doorontwikkeling van je product. Is je interesse gewekt…….? Op donderdag 6 februari organiseren HAN, ArtEZ en de Radboud Universiteit van 13.00 tot 21.00 uur een bruisende Bootcamp. Daaraan kan je – geheel vrijblijvend – deelnemen. De bootcamp wordt een energiek event waarin teams worden geformeerd en waarin denkrichtingen worden verkend. De bootcamp is bovendien de ultieme gelegenheid om te verkennen of de challenge bij je past. Wil je je opgeven voor de bootcamp? Dat kan tot en met maandag 3 februari door je in te schrijven via: HAN – Sylvia Bronkhorst Sylvia.Bronkhorst@han.nl ArtEZ – Lucie Huiskens L.Huiskens@ArtEZ.nl Radboud Universiteit- Marielle Langereis m.langereis@mso.ru.nl Als je behoefte hebt aan extra informatie, neem dan contact op met de contactpersoon van je eigen kennisinstelling.

Lees meer
Van idee naar BV! Dat is waar het om draait bij Gelderland valoriseert! Bekijk hier de video met meer informatie over het project.

Doelstelling

Gelderland valoriseert heeft als doel om het innovatieve vermogen van de regio te versterken. Dat doen wij door diverse faciliteiten te bieden aan ondernemers, studenten, onderzoekers en anderen met een innovatief idee. Het proces van idee naar BV versnellen, met succesvolle innovaties als resultaat, dat is waar het om draait bij Gelderland valoriseert.

Gelderland valoriseert helpt u om succesvol te zijn als ondernemer. Samen bouwen we aan een innovatief Gelderland.

Wat wij bieden

(Toekomstige) ondernemers in Gelderland kunnen bij ons terecht voor:

Sectoren

Gelderland valoriseert richt zich primair op de volgende 3 (top-)sectoren:

† † † † † †

Heeft u een idee voor een innovatie, maar past het niet in deze sectoren? Neemt u dan contact op met de programmamanager. Mogelijk kunnen we u toch helpen.

Heeft uw innovatie betrekking op de Food sector? Wij verwijzen u graag naar het project Startlife in Wageningen. Voor Life Science en Health gerelateerde innovaties kunt u het beste contact opnemen met Health Valley.