Cursus Lean- en procesmanagement

De hbo-cursus Lean- en procesmanagement geeft je inzicht in de nieuwste verbetertechnieken en methoden die organisaties gebruiken voor continue verbetering van hun performance. Na het volgen van dit programma ben je in staat tot het initiŽren, uitvoeren en begeleiden van verbeterprojecten in een multidisciplinaire omgeving, gebaseerd op de principes van Lean, QRM en Six Sigma.
08
februari
2018
14.15 uur
Arnhem
Aanmelden

Volg de cursus Lean- en procesmanagement

Conventionele strategieŽn focussen vaak eenzijdig op kosten waardoor verspillingen blijven bestaan, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid onder druk staan en kosten uiteindelijk op een hoog niveau blijven. Lean Management biedt het alternatief! Door maximaal te richten op de wensen van de klant met innovatieve en betrouwbare producten en korte levertijden, dwingen bedrijven zichzelf om continue te verbeteren. Hierdoor dalen de kosten tegelijkertijd. Bedrijven die Lean succesvol toepassen zijn in staat om blijvend te concurreren op wereldschaal.

Voor wie

  • Operationeel leidinggevenden
  • Middelmanagement
  • Hoger management
  • Projectmanagers
  • Procesmanagers
  • ProcescoŲrdinatoren

Programma

De rode draad in de cursus Lean- en procesmanagement wordt gevormd door de thema’s van de A3 methodiek. Na een inleiding in het vakgebied worden volgens de thema’s (Aanleiding, Huidige situatie, Doelstelling, Root Cause Analyses, Tegenmaatregel, Planning en uitvoering, Borging en Monitoring) de bijbehorende Lean tools behandeld. Dit zorgt er voor dat de behandelde stof direct in een toepasbaar kader wordt geplaatst.

Het doel van de cursus is om deelnemers te leren hoe zij op Lean gebaseerde verbeterprojecten kunnen uitvoeren om zodoende te komen tot een continu verbeterproces. Vandaar dat er in deze cursus aandacht is voor Lean-verandermanagement, -leiderschap en -cultuur. Tegelijkertijd wordt er gestart met een verbeterproject voor de eigen organisatie waarbij ook de A3 methodiek wordt gevolgd. Op deze manier worden theorie en uitvoering (praktijk) direct gekoppeld. Door het met elkaar bespreken van de verschillende uitwerkingen wordt de theorie verbreed en verdiept. Er wordt ingespeeld op de behoefte van de deelnemers voortkomende uit hun verbeterproject.

Werkwijze

Tijdens de cursus Lean- en procesmanagement neem je deel aan hoor- en werkcolleges, workshops, games en ben je bezig met een verbeterproject voor jouw eigen organisatie.
Bij de uitvoering van het verbeterproject vindt coaching en ondersteuning plaats door medewerkers van het HAN Lean-QRM centrum, de docenten verbonden aan deze cursus zijn overigens ook medewerkers van het HAN Lean-QRM centrum.

Toetsing
Je maakt een bedrijfsopdracht en presenteert deze. Indien je het HAN Lean Green Belt Certificaat wenst te behalen, maak je eveneens een schriftelijke toets.

Certificering

Bij een positieve beoordeling van de schriftelijke toets, de eindopdracht en de presentatie ontvangt u het HAN Lean Green Belt certificaat.

Meer informatie en aanmelden

Bezoek voor meer informatie de website www.han.nl/werken-en-leren/

Praktische Informatie

donderdag 08 februari 2018
14.15 - 21.00
Ruitenberglaan 31 Arnhem
€ 0,-
€ 0,-
Voor deze opleiding is minimaal twee jaar werkervaring gewenst.