Lean Projectmanagement

Dinsdag 6 maart 2018 organiseert het HAN Lean-QRM Centrum een workshop over ‘Lean projectmanagement’.†Het maximale aantal deelnemers voor deze workshop†is bereikt. U kunt zich niet meer inschrijven.
06
maart
2018
13:00 uur
Arnhem
Aanmelden

Waarom Lean Projectmanagement?

Bij Lean denkt men al snel aan een productieomgeving, gekenmerkt door hoge volumes en lage variŽteit. Deze kenmerken geven mensen in projectorganisaties het idee dat Lean niet toepasbaar is in hun omgeving van ogenschijnlijk unieke projecten, met lage volumes en hoge variŽteit. Terwijl de Lean-filosofie juist heel goed toepasbaar is binnen projectomgevingen, en daar zelfs nog veel meer effect kan hebben. Vooral wanneer je bedenkt dat ruim driekwart van alle projecten faalt, ongeacht de sector waarin het project zich afspeelt, en dat al een halve eeuw lang! Dat betekent dat er een serieus probleem is met projecten en de manier waarop ze worden gemanaged. Tijd om eens goed te bedenken hoe dat radicaal anders moet en ook kan. En dan ontkom je niet aan Lean.

Over de Workshop

In de workshop Lean projectmanagement behandelen we eerst de vijf elementen van het Lean-huis (purpose, waarde, waardestroom, tijdigheid & kwaliteit, en hart & ziel), om daarna de omslag te maken hoe deze elementen zich verhouden tot een projectomgeving. We zoomen daarbij in op het gebruik van pull-borden, die zowel tijdens de planning (pull-plannen) als in de ontwerpfase gebruikt worden (voor set-based concurrent engineering). We gaan zelf aan de slag met een praktische case en koppelen de bevindingen gezamenlijk terug.

Alle deelnemers ontvangen het boek 'Lean vertaald naar projecten' van Rudy Gort.

Doelgroep

Deze workshop is open voor zowel partners als niet partners van het HAN Lean-QRM Centrum en is ontwikkeld voor degenen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van hun organisatie:

  • directieleden,
  • leidinggevenden,
  • managers,
  • projectleiders
  • Lean/Six Sigma/QRM experts.

Programma

Dinsdag 6 maart 2018

12:30-13:00 ontvangst en registratie
13:00-17:00 workshop
17:00-18:00 borrel en mogelijkheid tot netwerken

Praktische Informatie

dinsdag 06 maart 2018
13:00 - 17:00
Ruitenberglaan 26 6826 CC Arnhem
€ 195,-
€ 0,-
geen

Over de spreker(s)

Rudy Gort

Deze workshop wordt verzorgd door ir. Rudy Gort MBA. Gort is ruim 15 jaar werkzaam binnen projectorganisaties: van consultancy (o.a. CSC), overheid (gemeente Zaanstad), tot bouw (Lean Manager bij Heembouw). Vanaf 2007 werd zijn interesse gewekt door Lean, wat resulteerde in een MBA-scriptie over Lean & Sustainability en uiteindelijk het boek Lean vertaald naar projecten. Hij is voorzitter van het Lean Construction Netwerk Nederland, en een veelgevraagd spreker voor symposia en gastdocent aan diverse hogescholen en universiteiten.