06-10-2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft de Smart Grid Demo Table doorontwikkeld. De technologie, die het elektriciteitsnet simuleert, werd onder handen genomen door negen HBO-ICT-studenten. Die leverden 28 juni een werkend prototype op.

05-10-2017

Jongeren in het buitenland kiezen in vergelijk met Nederlandse scholieren veel vaker voor een technische of exacte opleiding. Dit blijkt uit het onlangs verschenen OESO-rapport Education at a Glance 2017.

04-10-2017

Aart-Jan de Graaf, Lector Meet- en Regeltechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), pleit voor een bredere discussie over de mismatch tussen vraag en het aanbod van duurzame energie. ‘Bedrijven zouden in de winter minder kunnen produceren.’

21-09-2017

Tijdens de GreenTech Week (van 7 tot en met 13 oktober) staat ‘groene’ technologie uit Oost-Nederland in de schijnwerpers. De vierde editie van het evenement biedt wederom veel ruimte voor duurzame energie.

20-09-2017

De Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) raadt de Nederlandse overheid aan om 130 miljoen euro te investeren in praktijkgericht onderzoek aan hogescholen en het ontwikkelen van innovatiecampussen. AWTI noemt duurzame energie als cruciaal onderzoeksthema.

12-09-2017

Roel Bleumer, oprichter van Volta Energy, werd 8 september uitgeroepen tot Arnhemse Starter van het jaar. Tijdens het bedrijfsevent OndernemerLive in de Arnhemse Melkfabriek nam hij een cheque en een bos bloemen in ontvangst.

07-09-2017

Bedrijven worden steeds afhankelijker van digitale systemen en zijn daardoor kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Daarom riep de HAN drie onderwijsprogramma’s in het leven die gericht zijn op digital security.

05-09-2017

Aan de vooravond van het studiejaar 2017-2018 heeft de Power Minor 2 mooie mijlpalen bereikt: de minor beleeft zijn 10e jaargang én start met een recordaantal aanmeldingen.

05-09-2017

Het Mobility Innovation Center (MIC) ging maandag 4 september van start op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Zo’n 120 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken hier in opdracht van bedrijven aan projecten, op het gebied van duurzame mobiliteit.

04-09-2017

Het HAN Solarboatteam stond afgelopen weekend op de hoogste tree van het podium, na een overtuigende winst tijdens de Solar Sport Zonnebootrace in Rotterdam.