08-12-2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Quadraam en netwerkbedrijf Alliander ontwikkelen een deeltijdtraject voor jongeren met een havodiploma. In 2018 gaat de pilot Operational Network Trainee van start.

07-12-2017

Verschillende bedrijven benadrukten 30 november het belang van human capital, tijdens een bijeenkomst van Katapult in Maarssen. De uitingen van bedrijven sluiten goed aan bij de projecten van SEECE.

30-11-2017

Het All Electric DC Wikihouse is officieel afgerond, dankzij de samenwerking tussen drie lectoraten op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het werkveld. Een groep enthousiaste deelnemers stuurt aan op een vervolgproject.

30-11-2017

Voor studenten van de engineeringopleidingen van de HAN is het 2e studiejaar vliegend van start gegaan. Bij de 4 opleidingen staat dit hele jaar in het teken van multidisciplinair samenwerken aan bedrijfsprojecten.

28-11-2017

Niet alleen in het bedrijfsleven is een groeiende vraag naar energieprofessionals. Ook onderdelen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), die betrokken zijn bij het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE), zoeken technische docent-onderzoekers.

24-11-2017

Vijf studenten van de HAN-minor Offshore Wind Energy Project Management wonnen een prijs voor hun white paper over windenergie op zee. Deze werd 9 november uitgereikt door het KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs), tijdens het Offshore Network Symposium 2017 in Rotterdam.

22-11-2017

In het Mobility Innovation Center werken studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met bedrijven aan mobiliteitsvraagstukken. De projecten dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van duurzame voertuigen, maar ook aan de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van de elektriciteitsvoorziening.

14-11-2017

New Venture en Stichting Doen organiseren een wedstrijd voor bedrijven die innovatieve oplossingen verzinnen, op het gebied van energiebesparing: DOEN Energie[s]topper. De winnaar krijgt 100.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

10-11-2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ontwikkelt sinds september technologie voor lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV), binnen het project LEVV-LOGIC. Deze transportmiddelen kunnen stadslogistiek schoner en efficiŽnter maken.

31-10-2017

Het nieuwe Topprogramma Energie, een talentprogramma voor hbo-studenten elektrotechniek, lijkt een schot in de roos. Dertien studenten van de HAN en hogeschool Windesheim volgen sinds september energieonderwijs buiten hun reguliere curriculum.