24-07-2017

De eerste deelnemers aan het traject Werken en Leren met Energie studeren af en gaan aan de slag in de energiebranche. Dorien van Ettekoven is een van hen. Deze ingenieur werkt bij Allego aan laadtechnologie voor elektrische auto’s. ‘Ik kan nu al zeggen dat ik vier jaar werkervaring heb.’

17-07-2017

Het solarboat-team van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) eindigde op de vierde plek, tijdens een jaarlijks race-evenement in Monaco: de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

03-07-2017

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) ging 14 juni officieel van start. Lectoren van verschillende hogescholen ontwikkelen een gezamenlijke visie op de energietransitie en doen samen onderzoek. Hun doel: energie-evenwicht in 2030.

30-06-2017

Ondernemende studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Aventus ontvingen uit handen van directievoorzitter Barry van de Lagemaat van Rabobank Apeldoorn en omgeving een bijdrage vanuit het Rabo ImPactfonds. De bijdrage is bedoeld als financiŽle ondersteuning voor duurzaam, innovatief ondernemerschap. Met de bijdrage kunnen de studenten de businessplannen van hun startup nu daadwerkelijk omzetten naar realisatie en productie.

30-06-2017

In het najaar van 2018 wordt een 50 kW waterstofbromide flowbatterij gerealiseerd op het terrein van de gemeentewerf in Emmeloord, waarmee zonne-energie op innovatieve en betaalbare manier kan worden opgeslagen. Het consortium, bestaande uit Elestor, Witteveen+Bos, ECN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), ZON Energie en Stichting Pioniers van de Toekomst, testen met deze 50 kW pilot hoe de opslagtechnologie en aanverwante diensten op grote schaal kunnen worden toegepast.

29-06-2017

Hoe kunnen hogescholen met elkaar samenwerken rond het thema duurzame energie? Over ťťn ding lijken lectoren en docenten het in ieder geval eens: ‘We moeten van elkaar weten wat we doen en beschikbare kennis ontsluiten.’

16-06-2017

De afdeling Cursussen, Post-hbo en Maatwerkopleidingen (CPM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werkt continu aan nieuw techniekonderwijs, voor verschillende doelgroepen. De cursus Duurzame Energietechniek ging onlangs van start en de HAN riep een zomercursus voor aankomend studenten in het leven.

15-06-2017

Jongeren maakten vrijdag 9 juni kennis met techniek, tijdens FestIIME in Doetinchem. Op de Bleek werden innovatieve projecten getoond.

12-06-2017

Eerstejaarsstudenten van de HAN-opleidingen Industrieel Product Ontwerpen (IPO), Technische Bedrijfskunde (TBK), Werktuigbouwkunde (WTB) en Elektrotechniek (E) presenteerden 6 juni hun bi-disciplinaire projecten. Een deel van de projecten was gericht op duurzame energie.

12-06-2017

De Nijmeegse startup PinkRF gebruikt energie uit microgolfstraling voor industriŽle magnetrons en andere warmtetoepassingen. Deeltijdstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werken bij het bedrijf en maken kennis met een vakgebied dat ‘explodeert’.