23-02-2018

ScienceGuide en het ISO nomineerden drie personen voor de lector van het jaar-verkiezing, waaronder lector HAN Automotive Research Bram Veenhuizen. Waarom hij opviel? Veenhuizen zet zich al jaren in voor een betere verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

07-02-2018

In aanloop naar zijn installatie als lector Energietransitie, vertelt Jan-jaap Aué over zijn werkzaamheden op de Hanzehogeschool in Groningen én over het belang van het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE). ‘We hebben een belangrijke boodschap met elkaar.’

01-02-2018

Studenten van de minor Circulaire Economie presenteerden 25 januari hun projectresultaten, tijdens het congres Circulaire Oogst 3.0 op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Een aantal studenten richtte zich op energievraagstukken bij bedrijven in de regio.

25-01-2018

Een halfjaar geleden begonnen zo'n 120 studenten aan multidisciplinaire groepsprojecten in het Mobility Innovation Center op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Woensdag 24 januari presenteerden zij de resultaten.

25-01-2018

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werkt aan een nieuw uitstroomprofiel voor de master Engineering Systems, samen met het bedrijfsleven. Studenten kunnen vanaf september aan de slag met Sustainable Energy.

23-01-2018

Techniekstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werken vanaf februari op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) aan het thema ‘energie in de gebouwde omgeving’. Dat doen ze in samenwerking met bedrijven.

20-12-2017

De Stichting Toekomstbeeld der Techniek publiceerde onlangs het boek En toen ging het licht aan… Hiermee wil de stichting de maatschappelijke relevantie van de energietransitie voor het voetlicht brengen. Theo Bosma, directeur research & innovation for energy bij DNV GL en SEECE-stuurgroeplid, vertelt over zijn bijdrage.

19-12-2017

Het Financieele Dagblad distribueerde vandaag (19 december) verhalen over de warmtetransitie, waaronder een interview met HAN-lector meet- en regeltechniek Aart-Jan de Graaf en Saxion-lector Duurzame Energievoorziening Richard van Leeuwen.

08-12-2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Quadraam en netwerkbedrijf Alliander ontwikkelen een deeltijdtraject voor jongeren met een havodiploma. In 2018 gaat de pilot Operational Network Trainee van start.

07-12-2017

Verschillende bedrijven benadrukten 30 november het belang van human capital, tijdens een bijeenkomst van Katapult in Maarssen. De uitingen van bedrijven sluiten goed aan bij de projecten van SEECE.