Nieuws

06-10-2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft de Smart Grid Demo Table doorontwikkeld. De technologie, die het elektriciteitsnet simuleert, werd onder handen genomen door negen HBO-ICT-studenten. Die leverden 28 juni een werkend prototype op.

05-10-2017

Jongeren in het buitenland kiezen in vergelijk met Nederlandse scholieren veel vaker voor een technische of exacte opleiding. Dit blijkt uit het onlangs verschenen OESO-rapport Education at a Glance 2017.

04-10-2017

Aart-Jan de Graaf, Lector Meet- en Regeltechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), pleit voor een bredere discussie over de mismatch tussen vraag en het aanbod van duurzame energie. ‘Bedrijven zouden in de winter minder kunnen produceren.’

21-09-2017

Tijdens de GreenTech Week (van 7 tot en met 13 oktober) staat ‘groene’ technologie uit Oost-Nederland in de schijnwerpers. De vierde editie van het evenement biedt wederom veel ruimte voor duurzame energie.

20-09-2017

De Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) raadt de Nederlandse overheid aan om 130 miljoen euro te investeren in praktijkgericht onderzoek aan hogescholen en het ontwikkelen van innovatiecampussen. AWTI noemt duurzame energie als cruciaal onderzoeksthema.

12-09-2017

Roel Bleumer, oprichter van Volta Energy, werd 8 september uitgeroepen tot Arnhemse Starter van het jaar. Tijdens het bedrijfsevent OndernemerLive in de Arnhemse Melkfabriek nam hij een cheque en een bos bloemen in ontvangst.

07-09-2017

Bedrijven worden steeds afhankelijker van digitale systemen en zijn daardoor kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Daarom riep de HAN drie onderwijsprogramma’s in het leven die gericht zijn op digital security.

05-09-2017

Aan de vooravond van het studiejaar 2017-2018 heeft de Power Minor 2 mooie mijlpalen bereikt: de minor beleeft zijn 10e jaargang én start met een recordaantal aanmeldingen.

05-09-2017

Het Mobility Innovation Center (MIC) ging maandag 4 september van start op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Zo’n 120 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken hier in opdracht van bedrijven aan projecten, op het gebied van duurzame mobiliteit.

04-09-2017

Het HAN Solarboatteam stond afgelopen weekend op de hoogste tree van het podium, na een overtuigende winst tijdens de Solar Sport Zonnebootrace in Rotterdam.

04-09-2017

De eerste deelnemers aan het traject Werken en Leren met Energie studeren af en zetten hun werk in de technieksector voort. Werktuigbouwkundige Jaapjan Verkerk is een van hen. Hij stopte vier jaar geleden met zijn werk in een verslavingskliniek en heeft nu een vast contract bij Tsubaki Nakashima (Voorheen NN).

25-08-2017

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verlengt de publieke financiering aan de 19 Centres of Expertise in het hbo voor minimaal een jaar. Met deze tijdige beslissing – die niet kon wachten tot de kabinetsformatie - onderstreept demissionair minister Bussemaker het belang van de centres.

24-07-2017

De eerste deelnemers aan het traject Werken en Leren met Energie studeren af en gaan aan de slag in de energiebranche. Dorien van Ettekoven is een van hen. Deze ingenieur werkt bij Allego aan laadtechnologie voor elektrische auto’s. ‘Ik kan nu al zeggen dat ik vier jaar werkervaring heb.’

17-07-2017

Het solarboat-team van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) eindigde op de vierde plek, tijdens een jaarlijks race-evenement in Monaco: de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

03-07-2017

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) ging 14 juni officieel van start. Lectoren van verschillende hogescholen ontwikkelen een gezamenlijke visie op de energietransitie en doen samen onderzoek. Hun doel: energie-evenwicht in 2030.

30-06-2017

Ondernemende studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Aventus ontvingen uit handen van directievoorzitter Barry van de Lagemaat van Rabobank Apeldoorn en omgeving een bijdrage vanuit het Rabo ImPactfonds. De bijdrage is bedoeld als financiële ondersteuning voor duurzaam, innovatief ondernemerschap. Met de bijdrage kunnen de studenten de businessplannen van hun startup nu daadwerkelijk omzetten naar realisatie en productie.

30-06-2017

In het najaar van 2018 wordt een 50 kW waterstofbromide flowbatterij gerealiseerd op het terrein van de gemeentewerf in Emmeloord, waarmee zonne-energie op innovatieve en betaalbare manier kan worden opgeslagen. Het consortium, bestaande uit Elestor, Witteveen+Bos, ECN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), ZON Energie en Stichting Pioniers van de Toekomst, testen met deze 50 kW pilot hoe de opslagtechnologie en aanverwante diensten op grote schaal kunnen worden toegepast.

29-06-2017

Hoe kunnen hogescholen met elkaar samenwerken rond het thema duurzame energie? Over één ding lijken lectoren en docenten het in ieder geval eens: ‘We moeten van elkaar weten wat we doen en beschikbare kennis ontsluiten.’

16-06-2017

De afdeling Cursussen, Post-hbo en Maatwerkopleidingen (CPM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werkt continu aan nieuw techniekonderwijs, voor verschillende doelgroepen. De cursus Duurzame Energietechniek ging onlangs van start en de HAN riep een zomercursus voor aankomend studenten in het leven.

15-06-2017

Jongeren maakten vrijdag 9 juni kennis met techniek, tijdens FestIIME in Doetinchem. Op de Bleek werden innovatieve projecten getoond.