Nieuws

24-07-2017

De eerste deelnemers aan het traject Werken en Leren met Energie studeren af en gaan aan de slag in de energiebranche. Dorien van Ettekoven is een van hen. Deze ingenieur werkt bij Allego aan laadtechnologie voor elektrische auto’s. ‘Ik kan nu al zeggen dat ik vier jaar werkervaring heb.’

17-07-2017

Het solarboat-team van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) eindigde op de vierde plek, tijdens een jaarlijks race-evenement in Monaco: de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

03-07-2017

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) ging 14 juni officieel van start. Lectoren van verschillende hogescholen ontwikkelen een gezamenlijke visie op de energietransitie en doen samen onderzoek. Hun doel: energie-evenwicht in 2030.

30-06-2017

Ondernemende studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Aventus ontvingen uit handen van directievoorzitter Barry van de Lagemaat van Rabobank Apeldoorn en omgeving een bijdrage vanuit het Rabo ImPactfonds. De bijdrage is bedoeld als financiŽle ondersteuning voor duurzaam, innovatief ondernemerschap. Met de bijdrage kunnen de studenten de businessplannen van hun startup nu daadwerkelijk omzetten naar realisatie en productie.

30-06-2017

In het najaar van 2018 wordt een 50 kW waterstofbromide flowbatterij gerealiseerd op het terrein van de gemeentewerf in Emmeloord, waarmee zonne-energie op innovatieve en betaalbare manier kan worden opgeslagen. Het consortium, bestaande uit Elestor, Witteveen+Bos, ECN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), ZON Energie en Stichting Pioniers van de Toekomst, testen met deze 50 kW pilot hoe de opslagtechnologie en aanverwante diensten op grote schaal kunnen worden toegepast.

29-06-2017

Hoe kunnen hogescholen met elkaar samenwerken rond het thema duurzame energie? Over ťťn ding lijken lectoren en docenten het in ieder geval eens: ‘We moeten van elkaar weten wat we doen en beschikbare kennis ontsluiten.’

16-06-2017

De afdeling Cursussen, Post-hbo en Maatwerkopleidingen (CPM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werkt continu aan nieuw techniekonderwijs, voor verschillende doelgroepen. De cursus Duurzame Energietechniek ging onlangs van start en de HAN riep een zomercursus voor aankomend studenten in het leven.

15-06-2017

Jongeren maakten vrijdag 9 juni kennis met techniek, tijdens FestIIME in Doetinchem. Op de Bleek werden innovatieve projecten getoond.

12-06-2017

Eerstejaarsstudenten van de HAN-opleidingen Industrieel Product Ontwerpen (IPO), Technische Bedrijfskunde (TBK), Werktuigbouwkunde (WTB) en Elektrotechniek (E) presenteerden 6 juni hun bi-disciplinaire projecten. Een deel van de projecten was gericht op duurzame energie.

12-06-2017

De Nijmeegse startup PinkRF gebruikt energie uit microgolfstraling voor industriŽle magnetrons en andere warmtetoepassingen. Deeltijdstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werken bij het bedrijf en maken kennis met een vakgebied dat ‘explodeert’.

31-05-2017

De Amerikaanse visionair Jeremy Rifkin gaf 10 mei een gastcollege op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). HAN-medewerker Maarten Barckhof sprak met hem (in het Engels) over energie, mobiliteit en meer…

30-05-2017

Het zonnebootteam van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werd 26 en 27 mei vierde in de A-klasse, tijdens de NK Eneco ZonnebootRace. Het team werkte twee maanden lang aan hun boot de Photon.

29-05-2017

Natuurkundedocenten Andrť Slomp en Jos Luijten maken leerlingen bewust van duurzame energie en brengen ze in contact met techniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). ‘We ontdekten dat er heel veel mogelijkheden waren, die niet werden benut.’

17-05-2017

Er is een nijpend tekort aan technisch geschoold personeel, terwijl de vraag naar (hoger opgeleide) elektrotechnici door de energietransitie alleen maar zal toenemen. Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) wil dit tij graag helpen keren en biedt daarom vanaf september 2017 het landelijke Topprogramma Energie.

17-05-2017

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) installeerde donderdag 11 mei een nieuwe lector Duurzame Energie: Mascha Smit. Haar onderzoeksgroep draagt bij aan de transitie naar duurzame energie, samen met bedrijven uit de regio.

16-05-2017

Het Arnhemse Elestor nam 10 mei een award in ontvangst, tijdens het jaarlijkse IDTechEx Europe-evenement in Berlijn. Het bedrijf, dat een flowbatterij ontwikkelt, zou de beste technische ontwikkeling op het gebied van energieopslag op zijn naam hebben gezet.

18-04-2017

Tijdens een mini-symposium op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), dat 12 april plaatsvond, spraken vier professionals over energieopslag. De voor- en nadelen van verschillende systemen werden uitgebreid belicht.

11-04-2017

Zaterdag 25 maart viel het artikel 'Samen op zoek naar technici' in de bus bij 1,2 miljoen lezers van het Algemeen Dagblad, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en de PZC.

11-04-2017

Netbeheerder Alliander verwacht dat het aantal stroomstoringen de komende jaren zal toenemen, omdat er een nijpend tekort aan technische mensen is. Dit meldt De Gelderlander van 21 maart. Alliander-bestuurder Ingrid Thijssen roept daarom jongeren op te kiezen voor een opleiding in de techniek.

05-04-2017

Donderdagmiddag 11 mei vindt de installatie plaats van dr. Mascha Smit, lector Duurzame Energie. De lector aanvaardt haar ambt met het uitspreken van de intreerede: 'De rol van waterstof binnen de duurzame energietransitie'. Voorafgaand aan de installatie wordt het symposium 'Waterstof in de Energietransitie' mede namens de Nederlandse Waterstof en Brandstofcellen Associatie (NWBA) georganiseerd.