logo Start Academy
foto Start Academy

Maatschappelijk project

Tijdens de Start Academy werk je samen met drie medestudenten aan een maatschappelijk project. Dit geeft je de kans om dat wat je leert tijdens de trainingsdagen ook in de praktijk te ervaren. De inzichten die je tijdens dit project krijgt, helpen je bovendien in het ontwikkelen van de nodige '21st century skills'. Hier kun je tijdens je studie en je (toekomstige) werk alvast je voordeel mee doen. 

Doelen

Met het maatschappelijk project streeft de Start Academy drie doelen na:

1. Gelukservaring
Wij hebben de ambitie om gelukkige en zelfbewuste jongeren aan de samenleving ‘af te leveren’. Tijdens het maatschappelijk project ga je iets doen dat voor anderen van betekenis is. Dit geeft jou een gelukservaring. 

2. Leren door te doen en begrijpen door te ervaren
Tijdens het maatschappelijk project kun je toepassen wat je hebt geleerd tijdens de trainingsdagen rondom persoonlijke ontwikkeling en kun je jezelf blijven ontwikkelen. Het project bieden we op dusdanige wijze aan dat je met vallen en opstaan alles kunt leren wat er te leren valt, zodat het project een succes wordt voor zowel de doelgroep als voor jezelf.

3. ‘21st century skills’ ontwikkelen
Je ontwikkelt onder andere vaardigheden om kritisch, creatief en probleemoplossend te kunnen denken en je leert om samen te werken. Dit alles naast je eigen waarden en op een proactieve manier.