Literatuuronderzoek

Welke databanken en zoekmachines heeft de HAN?

De HAN beschikt over verschillende (wetenschappelijke) databanken en zoekmachines. Deze kunt u hier vinden:

Databanken HAN Studiecentra

Hulp bij literatuuronderzoek

Docenten en onderzoekers kunnen de hulp van een informatiespecialist inschakelen bij het uitvoeren van literatuuronderzoek. Vul het contactformulier in met uw vraag en een specialist zal naar aanleiding hiervan contact met u opnemen.

Als student krijg je in je lesprogramma ondersteuning aangeboden bij het doen van literatuuronderzoek. Hierbij wordt vaak ook de hulp van informatiespecialisten ingeschakeld. Mocht je toch nog extra hulp nodig hebben dan kun je contact opnemen met de informatiespecialist van jouw opleiding.

Full-text niet gevonden?

De HAN beschikt over verschillende mogelijkheden om aan de full-text van een artikel te komen. Zie hiervoor de volgende handleiding:

http://gidsen.studiecentra.han.nl/Fulltext-artikelen

Mocht het door u gewenste artikel niet aanwezig zijn dan kan dit via de HAN aangevraagd worden.
Zie hiervoor:

Aanvragen

Referentiemanagement

Gespecialiseerde software kan helpen bij het op de juiste manier opslaan, bewerken en hergebruiken van de beschrijvende informatie (metadata) van publicaties.

Deze software identificeert gegevens (zoals titel, auteur, publicatiedatum etc.) en plaatst ze in een persoonlijke bibliotheek. Deze collectie kan vervolgens worden gebruikt om referenties toe te voegen aan een eigen artikel, scriptie of werkstuk.

De HAN biedt toegang tot RefWorks: een webapplicatie waarmee alle studenten en medewerkers op alle computers met een internetaansluiting hun literatuurverwijzingen kunnen opslaan, beheren en gebruiken.Binnen de HAN is dit de standaardapplicatie.