HAN
HAN
Educatie Collegetour

Educatie Collegetour met Erik Scherder: 22 februari

De derde editie van Educatie Collegetour is Professor Erik Scherder te gast. Erik Scherder, is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

De Educatie Collegetour van 22 februari belooft een inspiratievolle avond te worden. Neuropsycholoog Erik Scherder, bekend van De Wereld Draait Door en de Universiteit van Nederland , weet alles over brein en breinonderhoud, de werking van muziek op het brein, de werking van het geheugen.

Toekomstige leraren stellen de vragen
Scherder: "We worden dus met de tijd niet alleen luier, maar ook dommer!” Scherder spreekt hierbij over de relatie tussen bewegen en geheugen. Hoe moet de docent in de klas hier op inspelen? En: “Muziek is een geweldige prikkel voor het brein. En wat gebeurt er met het muziekonderwijs in Nederland? Dat is toch om te huilen! Het is een verarming dat we de gymnastiek en het muziekonderwijs er uithalen. Denken we dat we daarmee het jonge, opgroeiende kind een plezier doen?” De studenten in de zaal zijn de toekomstige docenten in het Nederlandse onderwijs. Welke tips geeft hij docenten van de toekomst mee? Studenten van de lerarenopleidingen van de HAN vragen Scherder in deze Educatie Collegetour op 22 februari over zijn kennis én visie.

Aanmelden

Benieuwd naar Erik Scherder? Kom op donderdag 22 februari naar deze derde editie van Educatie Collegetour. We starten om 16.00 uur met een inloop met een kop soep en een broodje.
Aanmelden kan via het online aanmeldformulier. Wees er snel bij want vol is vol!

Erik Scherder

Neuropsycholoog Erik Scherder (bron: Bob Brobshoff)

Door studenten voor studenten

Alleen voor studenten? Nee, vanzelfsprekend zijn docenten en onze relaties in het werkveld van harte welkom! Ook deze editie van Educatie Collegetour is georganiseerd door de studieverenigingen SV Meesterlijk (HAN Pabo en Academische Pabo) en SV Fabulinus (HAN exacte lerarenopleidingen).