HAN
HAN
HAN Lean-QRM Events

Lean Thinking in Facility Management

 
Op 18 november organiseerde het HAN Lectoraat Lean samen met de FEM het symposium Lean Thinking in Facility Management. Tijdens dit symposium gaven FM-professionals en recent afgestudeerde studenten van Academie Diedenoort inspirerende voorbeelden van de manier waarop zij Lean Thinking in de FM-praktijk brengen.

Facility Management draagt op een belangrijke manier bij aan het succes van een organisatie. Onder meer via de uitstraling, gastvrijheid en de kwaliteit van de ruimte. In de dagelijkse praktijk worden FM-medewerkers echter vooral beoordeeld op het kostenniveau en besteden zij vaak (te) veel tijd aan de aansturing van operationele activiteiten.

Lean Thinking biedt de oplossing. De kern van Lean is continu verbeteren door het elimineren van verspillingen; de belangrijkste succesfactor daarbij is de betrokkenheid van medewerkers. De aanvankelijk in de industrie ontwikkelde en bewezen principes worden steeds breder toegepast. Door Lean-principes nu ook slim toe te passen in Facility Management kan een hogere klantwaarde tegen lagere kosten worden gerealiseerd.

Terugblik

Op onze blog vindt u een korte terugblik op het symposium.

Achtergrond
Academie Diedenoort Facility Management bood in januari 2016 voor het eerst in samenwerking met het lectoraat Lean en World Class Performance van de HAN de afstudeermogelijkheid “Lean Facility Management ” aan. In juli 2016 zijn de eerste studenten afgestudeerd. Tijdens dit symposium presenteerden zes studenten hun afstudeerproject. Het symposium liet zien hoe de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en FM praktijk bijdraagt aan de professionalisering van Facility Management.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het symposium door ons een bericht te sturen.  Lees meer...

Agenda

Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten van het HAN Lean-QRM Centrum.   Lees meer...

Meer informatie over het HAN Lean QRM Centrum