HAN
HAN Lean-QRM Events

Sprekers

Naast de studenten van de minor World Class Performance/ Lean staan er elke jaar Lean- en innovatie-experts op het programma. Dit jaar belichten de key note speakers vanuit verschillende invalshoeken de link tussen Lean en duurzaamheid.

Duurzaamheid: De aanjager om overal beter in te worden

Dr. ir. Jannes Slomp, Lector World Class Performance

Jannes Slomp, Lector Lean / World Class Performance

Sinds 2012 is Jannes Slomp lector World Class Performance aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Hij is directeur van het HAN Lean-QRM Centrum, het kenniscentrum van het Lectoraat Lean/World Class Performance. Jannes Slomp heeft meer dan 40 artikelen geschreven in wetenschappelijke tijdschriften, zo’n 45 papers voor wetenschappelijke conferenties, en 12 hoofdstukken in wetenschappelijke boeken. Hij is om dit moment betrokken bij verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid, waaronder het RAAK Duurzaam Duurzamer project, waarbij gekeken wordt naar de inbedding van duurzaamheid in de toolbox van de Lean facilitator.

Lean in de duurzame context bij Koninklijke Auping BV

Luc Kikkert, Procurement Manager, Koninklijke Auping BV

Luc Kikkert (1965) is sinds 2011 Procurement Manager bij Koninklijke Auping bv. Hij gooit het inkoopproces van de Nederlandse beddenfabrikant volledig over een andere boeg. Zijn belangrijkste uitgangspunt: bij samenwerkingen met partners in de keten niet uitgaan van kosten, maar duurzaamheid en gezamenlijke groei vooropstellen. Mede daardoor kan hij meerdere wapenfeiten op zijn naam schrijven. Zo is de voorraad met 80% gereduceerd, heeft Auping nu één centrale productielocatie, is het aantal leveranciers afgenomen en zijn inkopers anders gaan denken. Bij Auping heeft hij één duidelijke missie: het bedrijf volledig circulair laten opereren.

Lean, Duurzaam en SMART – Op weg naar de fabriek van de toekomst

Prof. dr. ir. Hans Wortmann, Rijksuniversiteit Groningen

Hans Wortmann, Rijksuniversiteit Groningen

Hans Wortmann is hoogleraar Informatie Management bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RuG. Zijn kennisgebied betreft met name enterprise informatie systemen. Hij is voorzitter van het Lean Management Netwerk. Zijn huidige onderzoek heeft vooral betrekking op innovatie in verschillende sectoren, zoals productie, logistiek, en energie. Hij is eindredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Computers in Industry.

Mede mogelijk gemaakt door