HAN
HAN Lean-QRM Events

Voorgaande edities

Op deze pagina vindt u een overzicht van voorgaande edities van het Lean Event.

HAN Lean Event 2016

Op 28 januari 2016 vond het 8ste HAN Lean Event plaats op de HAN Campus in Arnhem. Het thema “Integratie van planning en uitvoering; een lean uitdaging” bleek dé nummer één uitdaging voor veel van de deelnemende organisaties.

Integratie van planning en uitvoering; een Lean uitdaging

Met 400 deelnemers, diverse gastsprekers en maar liefst 35 projectpresentaties door studenten van de minor World Class Performance / Lean Management, bood het event ook dit jaar veel inspiratie en nieuwe inzichten voor de deelnemers uit het bedrijfsleven en de aanwezige studenten.

Voor aanvang was er voor deelnemers met geringe lean kennis de mogelijkheid een introductieworkshop te volgen. Deze workshop werd door de deelnemers erg gewaardeerd.

Aansprekende thema’s tijdens het hoofdprogramma
Het hoofdprogramma bood een mooie mix aan theorie aangevuld met praktijkvoorbeelden. De verschillende presentaties kunt u hier bekijken:

* Planning en uitvoering: een lean uitdaging – Dr. Ir. Jannes Slomp
* Snel en wendbaar in de maakindustrie – Ir. Gu van Rhijn
* Lean in de praktijk: Biddle – Sjouke Land

Overige downloads
* Boekje – Snel en wendbaar in de maakindustrie (TNO)
* Checklist – Lean Orderprocessing (TNO)

Studenten van de minor World Class Performances presenteren onderzoeksresultaten

Tijdens 4 rondes presenteerden studenten van de minor World Class Performances de eindresultaten van projecten die zij bij uiteenlopende organisaties hebben uitgevoerd. Zij lieten daarbij zien hoe reële problemen van bedrijven in de aansturing en verbetering van productie-, zorg- en kantoorprocessen kunnen worden opgelost.

Afsluitend
De dag werd afgesloten met een gezamenlijk broodje en mogelijkheid te netwerken. Daarbij waren veel enthousiaste reacties te horen van verschillende deelnemers en

Bekijk de video-impressie van het HAN Lean Event 2016

HAN Lean Event 2015

Terugblik editie 2015: Doelgericht Innoveren

Veranderende markten en nieuwe technologieën dwingen organisaties om innovatief te zijn, zowel in de product- als in de procesontwikkeling. Het maken van keuzes hierin is niet eenvoudig. Het is essentieel om bij innoveren doelgericht te werk te gaan. Maar hoe doet u dat?

Hoe maak je keuzes om doelgericht te werk te gaan bij innoveren?

Bekijk de video-impressie van het HAN Lean Event 2015