HAN
HAN
HAN Lean-QRM Events

Eerdere masterclasses

HetáHAN Lean-QRM Centrum organiseert circa vier maaláper jaar een masterclass speciaal voor partnerbedrijven.á

Informatie over eerdere masterclasses vindt u in onderstaand overzicht.
á

Nieuwbouw met Lean & Industry 4.0 @ HP Valves

Hessel Visseránam deelnemers deze middag mee in het veranderde productieproces van HP Valves en de verhuizing naar een geheel nieuw (volledig anders in te richten) pand.á

Kritieke succesfactoren voor Lean en QRM


Onderzoeker en promovendus Wilfred Knol MSc van het Lectoraat Lean doet onderzoek naar de Kritieke Succesfactoren voor het implementeren van Lean en QRM in een organisatie. Hij behandelde in deze masterclass de praktische conclusies van zijn onderzoek waarmeeádeelnemers direct zelf aan de slag konden.
á

Concurrerend met China dankzij Lean verandertraject

Carin Hendriksen, Manager Manufacturing & Warehouse Operations bij Omron nam deelnemers mee in het Lean verandertraject dat zij met haar team doorlopen heeft enágaf inzicht in de sleutels tot succes.

Leaflet - Masterclass Concurrerend met China dankzij Lean á(405.9Kábytes)

Werken met A3 in de eigen organisatie

Jannes Slomp (Lector Lean en Wordclass Performance) laat u kennis makenámet A3 management in twee toepassingen: Het reguliere gebruik binnen organisaties en het gebruik in de aanpak van bedrijfsopdrachten voor de Minor World Class Performance / Lean Management. In de masterclass gaat u zelf aan de slag met het opstellen en reviewen van een A3.

Succesvol Lean

John Maes (Senior Vice President van het Lean Center of Excellence van de Rabobank en DGA van Always Better Consultancy) gaat in op wat Lean is en wat er nodig is om de bedrijfsdoelstellingen te halen door gebruik te maken van Lean.
á

Verstandig kiezen

Jannes Slomp (Lector World Class Performance Hogeschool Arnhem en Nijmegen) gaat in op de vragen rondom het definiŰren van het proces van keuzes maken, onzekerheden en veel gemaakte fouten.

Lean leiderschap

Vincent Wiegel (Lector Lean Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), medeauteur van het boek ‘Succesvol Lean’, gaat in op de vragen rondom Lean Leiderschap, het belang van cultuur en verschillende bijpassende technieken.
á

De 'leerweg' van Scania

Kees Luttik (Manager Lean van Scania) neemt ons mee op de ‘leerweg’ van Scania. ‘Leren’ vormt steeds meer de kern van de lean journey van Scania. Kees Luttik zal duidelijk maken hoe dit invulling krijgt bij Scania.
á

Netwerkanalyse als instrument voor verbeterprocessen

Lector Jacques Christis (Hanzehogeschool) gaat in op het verankeren van continu verbeteren op de werkvloer. Hij legt uit hoe een netwerkanalyse MKB bedrijven kan helpen continue procesverbetering in te bedden in de dagelijkse praktijk op de werkvloer.
á

Open masterclass: Het ontwikkelen van duurzame producten

Doctor Kristian Peters gaat in op duurzaamheid. Een complex begrip dat verschillende betekenissen heeft en dat op verschillende manieren geoperationaliseerd kan worden. Als gevolg hiervan is het voor managers moeilijk om passende strategieŰn en doelen te formuleren voor duurzame productontwikkeling, zelfs nu veel organisaties duidelijke intenties hebben om duurzamere producten te maken.
á

Omgaan met Complexiteit : Verstandig Kiezen

Lector Jannes Slomp stelt centraal hoe bedrijven om kunnen gaan met complexiteit (verschillende soorten klanten, verschillende producten, verschillende routings). Complexiteit vraagt om aandacht, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.
á

Continu Verbeteren in de strategie van de organisatie

Lector Vincent Wiegel gaat in op het inbedden van Continu Verbeteren in de strategie van de organisatie. Dit is essentieel om blijvend verbeterstappen te kunnen maken. Vincent Wiegel is auteur van de management bestseller Succesvol Lean.