HAN
HAN
HAN Lean-QRM Events

Verbeterwerkplaats Lean Warehousing


Wilt u de Lean en QRM principes leren toepassen op de processen van bevoorrading, opslag en transport? Wilt u leren van de ervaringen en best practices van andere bedrijven? Is de aandacht voor Lean tot nu toe vooral gericht geweest op de productie, maar nog niet op het magazijn? Volg dan de verbeterwerkplaats Lean Warehousing die binnenkort van start gaat.

Logistieke processen spelen een belangrijke rol in het vervullen van klantwensen. Zelfs het best ingerichte productieproces kan niet optimaal presteren zonder dat het tijdig beschikt over de juiste onderdelen en hulpmiddelen. Ook het vervoeren en afleveren van producten is van essentieel belang. In de werkplaats Lean Warehousing gaan de deelnemers aan de slag om Lean/QRM toe te passen op de processen in bevoorrading, opslag en transport.

Verbeterwerkplaats Lean Warehousing
In deze verbeterwerkplaats maken circa 8 deelnemers van 3 a 4 verschillende bedrijven, kennis met de Lean/QRM principes, specifiek gericht op verschillende logistieke processen in magazijnen. Aan de hand van de A3-methodiek werken zij aan een concreet verbeterproject binnen hun eigen organisatie, ook buiten de bijeenkomsten. Hierbij passen zij de nieuwe kennis direct toe. Tijdens de bijeenkomsten wordt steeds een deel theorie behandeld dat past bij de voortgang van de projecten. De deelnemers krijgen feedback op de verbeterprojecten waar zij aan werken, zowel van andere deelnemers in de werkplaats, als van de werkplaatsbegeleiders. Zo leren de deelnemers ook van ervaringen van anderen en wordt in uw bedrijf de capaciteit opgebouwd die nodig is voor continu verbeteren. Hierdoor levert deelname direct resultaat op.

Programma
Het programma bestaat uit vijf dagdelen van 13:00 - 17:00 uur, verspreid over een periode van circa twee maanden. In principe vinden de bijeenkomsten per toerbeurt in de bedrijven van de deelnemers plaats.

Doelgroep
Medewerkers en teamleiders in magazijnen en gerelateerde functies, middelmanagement.

Verwachte tijdsbesteding
• 30 - 40 uur, inclusief het werken aan een verbeterproject.

Kosten
€995,- per persoon, inclusief studiemateriaal, koffie en fris. Partners van het HAN Lean-QRM Centrum ontvangen een korting van 20 % op dit bedrag. Deze training kan in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de scholingskosten van verschillende brancheorganisaties. Wij helpen u graag met de aanvraag daarvan.

Meer informatie en aanmelden
Eric Joustra
06-52015199
Of stuur Eric Joustra een e-mail
 

Partner worden?

Wilt u partner van het HAN Lean-QRM Centrum worden? Neem dan contact met ons op.