HAN
HAN
HAN Lean-QRM Events

Werkplaats Next Level Lean

De organisatie van nu is veeleisend. Snelheid, flexibiliteit en hoge kwaliteit van producten en diensten zijn cruciaal. Dit vraagt om een continue verbetercultuur, waarbij Lean management niet meer is weg te denken.

Breng Lean binnen uw organisatie naar een hoger plan

Veel organisaties zijn actief bezig om Lean volledig te implementeren binnen de organisatie. Steeds meer collega’s zijn enthousiast maar het blijft een uitdaging om Lean in de dagelijkse werkzaamheden te verankeren. Dit geldt ook voor coachend leiderschap en het stimuleren van medewerkers met uitdagende verbeterdoelen. Herkenbaar?

Leer van de besten

HAN Lector Vincent Wiegel

Hoogste tijd om de krachten te bundelen in een uniek en exclusief programma voor een beperkt aantal relaties van het HAN Lean-QRM Centrum en EIFFEL. HAN Lector Vincent Wiegel, ÚÚn van de leidende experts op het gebied van Lean in Nederland, Pieter van den Hoogenband (viervoudig Olympisch kampioen), ervaren Lean-experts van EIFFEL en docenten van het HAN Lectoraat Lean tillen samen met u Lean binnen uw organisatie naar een hoger plan.

Over de werkplaats Next Level Lean

In deze werkplaats zetten we in een viertal ‘workouts’ de volgende stap in Lean Management. Dit doen we met behulp van de ervaringen uit de topsport, onderwijs en toegepast onderzoek. Doel is het structureel inbedden van Lean management in uw organisatie.
U ontvangt als deelnemer feedback op uw huidige aanpak en we bespreken als groep relevante Lean thema’s. In iedere bijeenkomst staan twee kritieke succesfactoren centraal.

Tijdens de workouts krijgt u een optimale mix van theorie, uitwisseling van best practices en intervisie. U werkt met vier tot vijf organisaties actief samen aan het verbeteren van ieders aanpak en prestaties.
Het programma bestaat uitá4 dagdelen, afwisselend op de HAN en bij EIFFEL.

 1. Hoe past Lean binnen de organisatiestrategie
 2. Uitrol Lean verbeterstrategie
 3. Lean in de keten/ondersteunende afdelingen
 4. Borging Lean verandercultuur
  á

De workouts

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband

De bijeenkomsten starten met een plenaire presentatie waarbij HAN Lector Vincent Wiegel en Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband het centrale thema op een inspirerende wijze inleiden. Na deze inleiding gaan de deelnemende organisaties uiteen in groepen, waarbij zij met vier tot vijf bedrijven uit dezelfde sector de theorie concreet maken en toepassen op hun eigen organisatie.
De vijf workouts helpen organisaties een roadmap te ontwikkelen voor Lean en Continu Verbeteren die toegespitst is op de situatie van hun bedrijf. Zo brengt u het lopende Lean proces in een hogere versnelling en naar een hoger plan.

Na de vier bijeenkomsten, sluiten we het programma gezamenlijk af bij de prestigieuze European Lean Educator Conference 2017 (ELEC).
á

Voordelen

 • Leer direct van de besten uit het werkveld en de topsport;
 • Ontwikkel Ún realiseer verbeteringen voor de organisatie;
 • Versnel het bestaande Lean proces;
 • Leer in de praktijk van andere deelnemende organisaties;
 • Ga er direct zelf mee aan de slag.

Voor wie is deze werkplaats bedoeld?

Deze werkplaats is een unieke gelegenheid voor besluitvormers op uitvoerend en hoger managementniveau die Lean management binnen hun organisatie willen integreren, versnellen of hun Lean programma naar een hoger niveau willen tillen. Elke deelnemende organisatie meldt een duo aan, waarbij ÚÚn deelnemer actief is op strategisch niveau en ÚÚn op tactisch/ operationeel niveau. Ervaring met Lean projecten is een vereiste.

Programma

De workouts bestaan uit vier dagdelen van vier uur (15.00 uur tot 19.00 uur). De bijeenkomstenávinden afwisselend op de HAN campus en het kantoor van Eiffel in Arnhem plaats.

Data

14 september
28 september
18 oktober
31 oktober

Ook neemt u op 8 en 9 novemberádeel aan de European Lean Educator Conference 2017 in Nijmegen.

Kosten

De kosten zijná€4.900,- voor twee personen per organisatie, inclusief 2 kaarten voor het congres (t.w.v. €750,- p.p.). Partners van het HAN Lean-QRM Centrum nemen deel voor een gereduceerd tarief van €3.950,-.

Meer informatie/contact:

Voor meer informatie download u de flyer.
Hebt u vragen of wilt u deelnemen? Neem dan contact op met:
Stef Tiggeloven
Co÷rdinator HAN Lean-QRM Centrum
06 83 99 62 91

Meer informatie en deelname

Voor meer informatie download u de flyer.
Hebt u vragen of wilt u deelnemen? Neem dan contact op met:
Stef Tiggeloven
Co÷rdinator HAN Lean-QRM Centrum
06 83 99 62 91

(1.4Mábytes)

HAN Lean-QRM Centrum

Het HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum
in Lean en Quick Response Manufacturing voor
het bedrijfsleven en non-profit organisaties.

www.han.nl/lean-qrmcentrum
á

EIFFEL

Samen met een team van 60 Lean professionals begeleidt EIFFEL al ruim 10 jaar organisaties over de weg van continu verbeteren.

www.eiffel.nl

Lean Educator Conference 2017

We are delighted to invite you to the fourth European Lean Educator Conference (ELEC 2017), 7-10 November 2017 at HAN University of Applied Sciences, Nijmegen, the Netherlands.

www.han.nl/elec2017