HAN
HAN
HAN Lean-QRM Events

Toyota Kata - Verbeter- en coachingroutines


Op donderdag 12 oktober 2017 vindt van 13.00 uur tot 17.00 uur de workshop Toyota Kata plaats.

In de workshop krijgen deelnemers inzicht in de routines die Toyota hanteert voor het continu verbeteren van hun producten en processen. De workshop wordt verzorgd door Emiel van Est.

Het implementeren van Lean is nog niet zo eenvoudig. Bij de meeste organisaties stagneren na verloop van tijd de verbeteringen. Toyota blijft echter gestaag doorverbeteren en innoveren. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?

Over de workshop Toyota Kata

In deze middagsessie gaan we de achtergronden van deze routines bestuderen. Wat is het en waar zit nou precies de uitdaging om ook op deze manier te gaan managen? Dat zullen we met een aantal oefeningen duidelijk proberen te maken.

We gaan ook, heel hands-on, een eerste oefening doen met deze routines. Daarvoor nodigen we deelnemers uit om met een collega te komen en een case uit de eigen organisatie mee te nemen. Dat kan een A3 zijn waar u al mee bezig bent; een traject dat u wilt gaan starten, een verbetering waaraan u werkt. Dat onderwerp gaan we dan gebruiken om een “kata storyboard” te maken. We kunnen dan zien waar de verschillen in aanpak zitten (of niet) en wat we daarvan kunnen leren.
 

Emiel van Est

Emiel van Est

De Toyota Kata workshop wordt verzorgd door Emiel van Est. Hij is een Toyota Kata ambassadeur gevestigd in Nederland. Emiel is een onafhankelijke consultant die werkt met cliënten die de Toyota Kata management-routines leren, oefenen en inzetten.

In 2011 organiseerde hij in samenwerking met de HAN het eerste Toyota Kata seminar en een aansluitende tweedaagse workshop met medewerking van Mike Rother. In 2013 realiseerde hij samen met Marleen Masselink de Nederlandse vertaling van Toyota Kata.
 

Praktische informatie

Doelgroep
Managers, teamleiders  en anderen die betrokken zijn bij het verbetermanagement van hun organisatie.

Wanneer
Donderdag 12 oktober 2017

Programma
12.30 Inloop
13.00 Start Workshop
17.00 Borrel
17.30 Afsluiting

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op onze website.

Partner worden?

Wilt u partner van het HAN Lean-QRM Centrum worden? Neem dan contact met ons op.

De workshops vinden plaats in de middag en duren vier uur.  Lees meer...