Remote Monitoring Demo

8 juli 2019

Monitoring is een van de voornaamste onderzoeks- en expertisegebieden van het Automotive Center of Expertise (ACE). Binnen dat kader heeft HAN Automotive Research een IoT demo opstelling gerealiseerd waarmee gegevens op afstand kunnen worden uitgelezen en overzichtelijk kunnen worden weergegeven.

Het hart van de demo opstelling is een Linux Single Board Computer (SBC). Deze SBC verzamelt gegevens, bijvoorbeeld van een voertuig, doormiddel van CAN berichten en sensoren. De gegevens worden beveiligd via internet gedeeld met andere apparaten middels Message Queuing Telemetry Transport (MQTT). In de demo opstelling worden de gegevens onder andere ontvangen en verwerkt door de online IoT applicatie ontwikkelomgeving Yodiwo. Met behulp van Yodiwo worden de gegevens overzichtelijk weergegeven middels een dashboard op een PC of mobiele telefoon.

De demo laat daarnaast nog zien dat met MATLAB/Simulink gegenereerde code uitgevoerd kan worden op de SBC. Hiermee kan er bijvoorbeeld model gebaseerde preprocesssing van de verzamelde gegevens worden uitgevoerd.

Belangrijke aspecten van de demo zijn de relatief goedkope hardware en het gebruik van open source software. De demo opstelling zal ingezet worden om partners en geïnteresseerden de mogelijkheden te demonstreren en dient als uitgangspunt voor verdere ontwikkeling.

Bron: HAN Automotive Research