Automotive Research
header foto

Electrificatie Burton

In samenwerking met de leukste en grootste sportwagenfabrikant van Nederland, Burton Car Company uit Zutphen, heeft HAN Automotive de duurzaamste auto ooit ontwikkeld. Tijdens het 10-jarig bestaan van de Burton Car Company werd de Burton EV1 voor het eerst aan het publiek getoond.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Burton EV1 stond het maken van de meest duurzame auto ooit voorop. En dat is gelukt! De auto wordt volledig elektrisch aangedreven (zero emission) en is voorzien van beproefde en uiterst stabiele technieken. Het Battery Management Systeem zorgt ervoor dat de maximale energie uit het moderne battery-pack vrijgemaakt kan worden waardoor de levensduur van de batterijen wordt. Ook voor het onderstel is een duurzame oplossing gevonden: de Burton EV1 maakt, net als de bestaande Burtons, gebruik van een hergebruikt Citroën 2CV chassis. Door al deze keuzes kan met trots gesteld worden dat de Burton EV1 de meest duurzame auto is die ooit in Nederland werd gebouwd. De opgedane kennis wordt direct toegepast in het Automotive onderwijs van de HAN en voor afstudeerprojecten.

Het is HAN Automotive gelukt om de configuratie zo samen te stellen dat de auto een minimaal gewicht heeft met een laag zwaartepunt. Hierdoor zijn de rijeigenschappen ten opzichte van de “gewone” Burton nog verder verbeterd. De EV1 staat garant voor vele fun-kilometers,waarbij volop van de natuur kan worden genoten: een open dak, geen motorgeluid en zero emission!