Automotive Research
header foto

Euro Colt

Euro Colt is de eerste Nederlandse Elektrische Rallysprint auto welke volledig is toegelaten op de openbare weg. Het project is uitgegaan van een standaard body van een Mitsubishi Colt is opgebouwd tot een volledig elektrisch aangedreven rallyvoertuig.

Technische realisatie:

De doelstelling van het project was om een "Elektrisch Universeel Rollend Onderstel (Euro)" te realiseren dat geschikt is voor onderzoek en het testen van verschillende elektrische aandrijflijn componenten. De standaard body van de auto is op een dusdanige wijze aangepast zodat er centraal op het laagste punt een batterijpakket is geïntegreerd. De verbrandingsmotor is vervangen door een sterke vloeistof gekoelde elektromotor. Tussen het batterijpakket en de inverter zijn condensatoren geplaats om spanningspieken te reduceren waardoor een hoger rendement wordt behaald en de prestaties van de auto toenemen. In de carrosserie is vervolgens ruimte gecreëerd voor additionele apparatuur zoals bijvoorbeeld een range extender en de auto is uitgerust met diverse meetsensoren en een datalogger. 

Bovendien is de carrosserie versterkt en uitgerust met een aantal typische onderdelen die bedoeld zijn om de auto in te zetten als Rally sprint auto waaronder, high performance remmen, vering en schokdemping , veiligheidskooi, kuipstoelen en brede sportvelgen. De auto is RDW gekeurd en daarmee toegelaten op de openbare weg. 

De auto is beschikbaar als "demonstrator" of "testvoertuig" voor partnerbedrijven en wordt periodiek gebruikt in het onderwijs.