Automotive Research
header foto

Fast & Curious

Dankzij Fast & Curious ontwikkelen MKB-bedrijven besturingen, zonder dat zij een programmeur in dienst hoeven nemen of dure tools hoeven aan te schaffen.

Fast & Curious richt zich met name op de robotica-, automotive- en zorgsector. Bedrijven in deze branches kunnen dankzij de oplossingen van Fast & Curious gebruik maken van model based design en rapid control prototyping, voor de ontwikkeling van geïntegreerde systemen. Zij maken een modelbeschrijving van het systeem en een ontwerp van een regelaar of besturingsalgoritme. Die implementeren ze vervolgens in een micro-controller, waarna het prototype getuned kan worden.

De oplossing is gebaseerd op het programma MATLAB Simulink. Met deze software kunnen technici de beschrijving voor besturingen maken, door middel van blokkenschema’s.

Het programma biedt een aantal standaard tools, die de gebruiker in zijn of haar schema kan verwerken. Maar niet alle tools die bedrijfspartners van de HAN nodig hebben, waren beschikbaar. Daarom heeft de HAN deze ontwikkeld en ondergebracht in HANcoder. Daarbij biedt de HAN een dashboard, dat de besturing inzichtelijk en bewerkbaar maakt: HANtune.

De extra tools zijn toegankelijk voor bedrijven waar het lectoraat mee samenwerkt. Dit zijn voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven, die voorheen een programmeur nodig hadden om prototypes te ontwikkelen of daarvoor tools moesten aanschaffen. Een flinke kostenpost voor bedrijven van dat formaat.