Control Systems

HAN Automotive Research ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van elektronische regelsystemen en bij het maken van "software-tools" waarmee deze "control systems" kunnen worden ontwikkeld. Regelsystemen zorgen ervoor dat een machine bepaalde taken verricht of processen bijstuurt.

Het hart van zo'n systeem is een Electronic Control Unit (ECU). Aan de hand van de daartoe bestemde ingangssignalen en†de ingestelde parameters zal het in de ECU geprogrammeerde algoritme bepaalde uitgangssignalen produceren, die het systeem regelen.

Model Based Control System design:

Om een "Control System" op te zetten, wordt†eerst een nauwkeurige analyse van het gewenste proces worden gemaakt, dat in een model wordt omgezet. Wanneer dit model dusdanig is uitgewerkt, dat het overeenkomt met het bedoelde proces, wordt het†omgezet met het code generatieprogramma, waarmee de controller wordt geprogrammeerd.†HAN-AR heeft hiervoor haar eigen "Hancoder"-software ontwikkeld. Deze software ondersteunt een aantal veelvoorkomende standaard-ECU's.

Vaak is het nodig of wenselijk om een proces te monitoren of om het een geprogrammeerde ECU nauwkeurig af te stemmen op het gewenste proces. Hiervoor heeft HAN-AR haar eigen "HANtune"-software ontwikkeld. Hiermee worden de in- en uitgangssignalen met behulp van een naar eigen wens op te bouwen dashboard op een beeldscherm weergegeven. Parameters van het proces kunnen met Hantune eveneens worden veranderd, zodat het gedrag van het proces kan worden aangepast of gekalibreerd. Ook kent Hantune een terugkoppeling naar Hancoder, zodat eventuele wijzigingen bij het programmeren van volgende ECU's direct kunnen worden meegenomen.

Veel bedrijven, met name in het MKB, hebben een enorme expertise op het eigen vakgebied. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten of bij het automatiseren van het productieproces blijkt het vormgeven van de Control Systems vaak extra expertise nodig, waarvoor zij bij HAN-AR terecht kunnen. HAN-AR biedt met Hancoder en HANtune een betaalbaar ontwikkelingsplatform voor de ontwikkeling van het Control System. Ondersteuning die niet alleen bruikbaar is bij de ontwikkeling van prototypes maar tevens gebruikt kan worden bij†robuuste oplossingen voor serieproductie.

Lees hier alles over†HANcoder†met zijn†RC30 Target,†Prodrive GCU Target,†STM32 Target†en de werking van†HANtune

Recente projecten

nieuws foto

Fast & Curious

Dankzij Fast & Curious ontwikkelen MKB-bedrijven besturingen, zonder dat zij een programmeur in dienst hoeven nemen of dure tools hoeven aan te schaffen.† Lees meer...
nieuws foto

Fiat HyDoblo

HAN Automotive Research heeft een Fiat Doblo succes uitgerust met een waterstof brandstofcel. Deze waterstof Fiat Doblo is tevens actief ingezet door de Gemeente Arnhem!† Lees meer...