Automotive Research
header foto

SMARTcode

HAN Automotive Research start in samenwerking met het Lectoraat Meet- en Regeltechniek een nieuw project op het gebied van modelgebaseerde ontwikkeling van regelsystemen. Het project draagt de naam SMARTcode: Series production oriented Model based Approach for Real Time code.

RAAK-MKB project

SMARTcode is een RAAK-MKB project waarbij de HAN University of Applied Sciences in community vorm samenwerkt met een consortium van voornamelijk Nederlandse MKB-bedrijven. Ook enkele grotere organisaties en buitenlandse bedrijven zijn partner in het project.

Met SMARTcode bouwt de HAN voor op de ontwikkelingen die momenteel lopen in het kader van het Fast & Curious project. Waar dit project zich richt op de prototypefase van productontwikkeling, zal SMARTcode zich gaan richten op modelgebaseerde ontwikkeling van serieproducten.

HANcoder en HANtune tools

In SMARTcode worden de door de HAN ontwikkelde tools voor modelgebaseerde ontwikkeling verder geoptimaliseerd voor de ontwikkeling van certificeerbare producten. Het betreft de tools:

HANtune
Een real-time dashboard op de gegenereerde code.
HANcoder
Een bibliotheek van embedded targets voor code generatie vanuit MATLAB/Simulink.

De wettelijke eisen die gesteld worden aan serieproducten zorgen voor extra aandachtspunten bij de productontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Functionele veiligheid
  • Robuustheid
  • Diagnose

Certificering dwingt daarbij een adequaat ontwikkelproces af. SMARTcode zich daarom tevens op de ontwikkeling van een "recommended practice" op dit vlak. Deze recommended practice heeft als doel MKB'ers te helpen bij het opzetten van een modelgebaseerd ontwikkelproces of de integratie van modelgebaseerde ontwikkeling in hun bestaande ontwikkelproces.

Interesse? Neem contact met ons op!

Het is de bedoeling om deze partnerkring uit te laten groeien tot een duurzame community voor modelgebaseerde ontwikkeling die na afloop van het project blijft voortbestaan.

Bent u geïnteresseerd? Of kent u een partij die zich wil aansluiten bij dit SMARTcode project? U bent van harte welkom om zich te melden via onze contactpersoon Jan Benders, docent HAN Automotive. E-mail: Jan.Benders@han.nl