HAN Biocentre
header foto

Welkom bij het HAN BioCentre

Het HAN BioCentre is een Centre of Expertise in Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen voeren onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit binnen het thema Biodiscovery  (Biobased Research en Bio-informatica | Data Science) en Drug Discovery. Doel is door het ontwikkelen van kennis te werken aan een gezonde samenleving die verantwoord (circulair & duurzaam) gebruik maakt van de levende natuur.  

Resultaten van het onderzoek en faciliteiten stelt het HAN BioCentre beschikbaar voor docenten, professionals, studenten en bedrijven. Een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie!  

LECTORAAT BIODISCOVERY

Het lectoraat Biodiscovery richt zich op twee thema's:  

  • Biobased research: dit is de productie van biomoleculen via fermentatie van reststromen en het verwaarden van reststromen via  bioraffinage. Dit onderzoek kan leiden tot nieuwe commercieel toepasbare stoffen en tot alternatieve, duurzame(re) productiemethoden voor bestaande stoffen, ter vervanging van petrochemische productiemethoden.   

  • Bio-informatica/Data Science: dit is de toepassing van Next Generation Sequencing voor Agro, Food en Health, de ontwikkeling van Data  Mining strategieën en de ontwikkeling van een betrouwbaar testsysteem voor het ontdekken van duurzame gewasbeschermingsmiddelen.    

 

 

 

LECTORAAT DRUG DISCOVERY

Het Drug Discovery & Development-proces is onder te verdelen in een ontdekkingsfase, bestaande uit target discovery, lead finding en lead optimalisatie, en de ontwikkelingsfase. Dit lectoraat zal zich vooral richten op de eerste fase.   

Partner worden in onderzoek?

Werkt u in deze sectoren en zoekt u antwoorden op biotechnologische, moleculair biologische, analytisch-chemische of bioIT-vragen? Ga dan korte of langdurige samenwerking aan of maak gebruik van de productie- of onderzoekscapaciteit.   Meer over contractonderzoek >>

Workshop volgen?

Bent u een werkende professional? Kies dan nu een workshop of cursus uit het brede onderwijsaanbod waarin het HAN BioCentre de theorie met de praktijk verbindt. Een cursus-op-maat behoort tot de mogelijkheden.   Bekijk het actuele cursus- en workshopaanbod >>

HAN Biocentre

Het HAN BioCentre is een Centre of Expertise in Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen voeren onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit binnen het thema Biodiscovery  (Biobased Research en Bio-informatica | Data Science) en Drug Discovery. Doel is door het ontwikkelen van kennis te werken aan een gezonde samenleving die verantwoord (circulair & duurzaam) gebruik maakt van de levende natuur.   Resultaten van het onderzoek en faciliteiten stelt het HAN BioCentre beschikbaar voor docenten, professionals, studenten en bedrijven. Een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie!     Lees meer...

Ben je student?

Zoek je als bachelor- of masterstudent een inspirerende afstudeerplek waar praktijk en theorie samenkomt? Of zoek je een plek om onderzoeksopdrachten uit te voeren? Neem dan contact op met het HAN BioCentre voor de mogelijkheden.
Bekijk de beschikbare projecten >>

newsimage
Lector Pedro Hermkens geïnstalleerd
20-08-2021

Lector Drug Discovery Pedro Hermkens is op donderdag 17 juni geïnstalleerd. Voor een publiek van ongeveer 50 mensen kreeg hij de stola omgehangen door voorzitter van het College van Bestuur van de HAN, Rob Verhofstad. Pedro sprak tijdens de installatie zijn entreerede met de titel Smart Innovations in Drug Discovery.  Lees de entreerede

newsimage
Nieuwe behandeling Duchenne
19-03-2021

Een internationaal team van wetenschappers, waaronder Samantha Hughes van het HAN BioCentre, heeft een manier gevonden om spiercellen te redden die genetisch zijn gemuteerd. Daardoor is de weg vrijgemaakt voor een nieuwe behandeling voor de ziekte van Duchenne. 

newsimage

Graag nodigen we je uit om in de Nationale Week van de Circulaire Economie deel te nemen aan het online SEE café van de HAN. Dit vindt plaats op woensdag 3 februari van 15.30-17.00u.

 Bioraffinage, tool voor de productie van hoogwaardige producten uit biomassa.