HAN Biocentre
header foto

InScience Filmfestival met DIY-lab Bioraffinage

1 november 2018

 De 4e editie van het jaarlijkse InScience festival staat in de startblokken (van 7 tot 11 november in en om LUX Nijmegen). De HAN is partner van dit festival en op diverse onderdelen actief.

Laat je inspireren door soms verbazingwekkende en verrassende films. Ga in gesprek met een expert voor- of na afloop van een film. Bezoek een Do-it-Yourself-Lab om zelf aan de slag te gaan. De mogelijkheden om jezelf te laten prikkelen door wetenschap en onderzoek tijdens dit festival zijn talrijk. We zijn er trots op dat het praktijkgerichte onderzoek van de HAN ook op dit podium terug te zien is.

Bij het Do-It-Yourself-Lab 'Technieken van de toekomst' (locatie Marienburg Kapel) is HAN Biocentre (Karin Struijs) aanwezig om je alles te vertellen over bioraffinage; het verkrijgen van waardevolle stoffen uit biomassa reststromen. Tijdens het DIY-lab ga je zelf aan de slag om eiwit en zetmeel te scheiden.

Thema van het festival is dit jaar Artificial Intelligence. Veel wetenschappers beschouwen het als de belangrijkste discussie van deze tijd: hoe gaat Kunstmatige Intelligentie de wereld veranderen? Welke consequenties hebben de toepassingen op de samenleving? Naast dit thema komen er nog veel meer issues en onderwerpen tijdens InScience aan bod.

Het volledige programma vind je op www.insciencefestival.nl

Bron: HAN Centre of Expertise - BioCentre