HAN Biocentre
header foto

Wondertuin Festival

1 maart 2018

Nijmegen is, als eerste Nederlandse stad, verkozen tot de European Green Capital 2018. Dit werd gevierd met Wondertuin, een driedaags festival rond het thema duurzaamheid.
 

Vanaf vrijdag 19 tot zondag 21 januari hebben we deelgenomen aan Wondertuin in het Valkhof museum. Tijdens dit evenment werd er aandacht besteed aan duurzaam ondernemen, kunst, muziek en film. 

Het HAN BioCentre nam deel aan de duurzame ondernemingsbeurs in de Struintuin van het Valkhof museum. We presenteerden hier het microbiële olie project waarbij olie geproduceert wordt uit afval stromen met behulp van een genetisch gemodificeerd gist. Op de stand was het gehele productie proces van microbiële olie weergegeven: van afval stroom tot olie. Om de olie productie tastbaarder te maken, hadden we bermgras, compost, rioolafval en een bioreactor meegenomen.

Wondertuin was een erg leuke en leerzame ervaring, omdat mensen van alle leeftijden aanwezig waren. De echte uitdaging was dan ook om het microbiële olie project aan de jonge generatie uit te leggen.

Brendan & Rick (studenten bij HAN BioCentre)
 

Bron: HAN Centre of Expertise - BioCentre