HAN Biocentre
header foto

OVER HAN BIOCENTRE | CENTRE OF EXPERTISE IN TOEGEPASTE BIOWETENSCHAPPEN EN CHEMIE

HAN BioCentre is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een publiek-private samenwerking tussen innoverende bedrijven en het hoger onderwijs. Samen met en in opdracht van die bedrijven verricht het HAN BioCentre praktijkgericht onderzoek met als centraal thema: Biodiscovery en Drug discovery. Daarmee stimuleert het expertisecentrum de valorisatie van kennis en draagt het bij aan meer goed opgeleide afgestudeerden die direct inzetbaar zijn door biotechnologische bedrijven in bijvoorbeeld de voedingsmiddelen-, pharmaceutische industrie of de land- en tuinbouw.  

Onze onderzoekers voeren samen met studenten praktijkgericht onderzoek uit, gericht op de vraag hoe we verantwoord en slim gebruik kunnen maken van de levende natuur. Denk aan de productie van alternatieve grondstoffen voor de industrie op basis van fermentatie, de ontwikkeling van scheidingsmethoden voor volledig gebruik van reststromen uit land- en tuinbouw, de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door aanpassing van stoffen gewonnen uit planten, de ontwikkeling van alternatieve testmethoden ter vervanging van dierproeven of aan het ontwerpen van methoden en software om de enorme hoeveelheid beschikbare (genetische) data voor onze opgaven in te zetten.     

We werken daarin nauw samen met bedrijven die zich óók sterk maken voor dezelfde ambitie. We leiden studenten op die zich multidisciplinair ontwikkelen door vanuit verschillend perspectieven te kijken naar maatschappelijke vraagstukken. Onze expertise loopt uiteen van analytische- en ‘medicinal chemistry’ tot microbiologie en fermentatietechnologie, en van biochemie & celbiologie, moleculaire biologie en fysiologie tot bio informatica en ‘data science’.   

 

 

 

 

Lectoraat Biodiscovery

Het HAN-lectoraat Biodiscovery (voorheen Industriële Microbiologie) is onderdeel van het HAN BioCentre. Lees meer over dit lectoraat op de speciale onderzoekspagina's

Biodiscovery

Lectoraat Drug Discovery

Werkzaamheden voor het lectoraat Drug Discovery vinden plaats in het HAN BioCentre. Lees meer over dit lectoraat op de speciale onderzoekspagina's.

Drug Discovery

Partners

In de afgelopen jaren zijn waardevolle verbindingen ontstaan met het bedrijfsleven. We maken bijvoorbeeld onderdeel uit van waardevolle netwerken, en hebben sterke relaties met partners in onderzoek en opdrachtgevers. Meer weten? Kijk op de pagina Partners >>

Een sterk en divers team!

Dagelijks werkt een sterk team aan onderzoek en het implementeren in het van onderwijs. Binnen praktijkgerichte onderzoeksprojecten ontwikkelen zij waardevolle kennis die zij bovendien overdragen naar het onderwijs. Meer weten over de teamleden en hun expertise?
Kijk op de pagina Team >>