HAN Biocentre
Toolbar
header foto

STUDENT? KOM STAGELOPEN OF AFSTUDEREN

Zoek je als bachelor- of masterstudent een inspirerende afstudeerplek waar praktijk en theorie samenkomt? Of zoek je een plek om onderzoeksopdrachten uit te voeren? Neem dan contact op met het HAN BioCentre voor de mogelijkheden. Meestal zijn er voldoende begeleidingsmogelijkheden en faciliteiten om jou de kans te geven je optimaal te ontwikkelen.

Studeer je aan een van de volgende opleidingen (of vergelijkbaar), dan zijn onze faciliteiten en expertise geschikt voor je (afstudeer)project op het gebied van Biodiscovery:

  • Bio-informatica
  • Chemie
  • Biologie
  • Medisch laboratoriumonderwijs

Minor BioRefinery

Wil je meer weten over biodiscovery en de biobased economy en heb je affiniteit met microbiologie, fermentatietechnologie en/of analyse daarvan? Dan is deze minor wat voor jou!

Deze minor (specialization exchange course) is ontwikkeld door het HAN BioCentre om studenten kennis te laten maken met het biodiscovery en de biobased economy. Tijdens de minor leer je meer over hoe biomassa gebruikt kan worden als directe of indirecte bron van biomoleculen. Welke biomoleculen zijn in biomassa aanwezig? Hoe kunnen interessante stoffen (eiwit, enzymen, olie) met behulp van fermentatie uit biomassa geproduceerd worden? En hoe kun je analyseren wat je gemaakt hebt? Deze thema's komen volop aan de orde tijdens deze verdiepende minor.

De eerste weken doe je veel theoretische achtergrondkennis op, ondersteund met korte experimenten. Daarna werk je 10 tot 12 weken aan je eigen project. De projecten zijn bijna altijd onderdeel van de grote onderzoeksthema's binnen het HAN BioCentre en geven je dus de kans om mee te werken aan up-to-date onderzoek.

Deelnemers: maximaal 12
Toelatingseisen: zie HAN Insite (intranet) of kijk op:
Kies op Maat
Meer weten: mail naar info.hanbiocentre@han.nl

Deze minor zal vanaf september 2021 overgaan in de nieuwe minor Biobased Innovations.  

Kijk op https://www.kiesopmaat.nl/modules/han/-/141658/  

 

Verder studeren?

Het HAN BioCentre levert bijdragen aan verschillende opleidingen binnen de HAN. Zowel aan voltijd- als aan deeltijdstudies. Heb je na je bachelor interesse in het volgen van een master (in deeltijd)? Lees dan verder ...

Deeltijdstudies

  • Master in Molecular Life Sciences
    Deze deeltijdmaster is ontwikkeld door het HAN BioCentre. Deze masteropleiding sluit aan op het complete proces van biodiscovery. Je ontwikkelt competenties voor het doen van onderzoek voor productontwikkeling in verschillende gebieden van de biotechnologie. Afgestudeerden kunnen in het bedrijfsleven of bij onderzoeksinstituten zelfstandig aan projecten werken of een eigen bedrijf starten. De kennis en de interdisciplinaire aanpak die de studenten er aanleren, wordt continu getoetst aan de behoefte van het werkveld.
  • Overzicht van alle HAN deeltijdstudies in het vakgebied Life Sciences & chemie

Workshops

HAN BioCentre studenten aan het woord

HAN Biocentre | Studenten aan het woord - YouTube

Bel of mail voor actuele projecten!

Heeft u interesse in lopende projecten of de onderzoeksmogelijkheden in de keten van biodiscovery? Wilt u weten of onze faciliteiten beschikbaar zijn? Of ben je student en wil je informatie over stage of afstuderen bij het HAN BioCentre? Neem dan contact op.  Ga naar Contact