Veelgestelde vragen

Bureau Extern krijgt dagelijks veel vragen via de mail of telefoon. Om het je wat makkelijker te maken proberen we antwoord te geven op de meest gestelde vragen (FAQ's). Kijk hieronder of jouw vraag erbij staat. Uiteraard zullen we deze pagina dagelijks bijwerken met nieuwe vragen en antwoorden.  

Van Bureau Extern ontvang je per mail een link naar het digitale stage aanvraagformulier of in sommige gevallen een stage aanvraagformulier of studentverklaring voor de desbetreffende stage. Voor de voltijdstudenten werkt Bureau Extern met een namenlijst, welke de desbetreffende opleiding ons tijdig mailt. Alleen de studenten op de namenlijst ontvangen deze mail met link. Zowel de deeltijd als de voltijdstudenten ontvangen op vastgestelde periodes deze mail met link.

Als je een deeltijdstudent bent kan dat, maar je mag niet onze opleidings- en samenwerkingsscholen benaderen. Je moet dan wel aan geven op het digitale aanvraagformulier dat je zelf zoekt. Vink je aan dat je stageplek via Bureau Extern zoekt, dan mag je daarnaast niet ook zelf een stageplek zoeken. Dit om miscommunicatie en onnodig werk te voorkomen. Op het scholenoverzicht zie je met welke scholen Bureau Extern al afspraken heeft.

Voltijdstudenten mogen niet zelf een stageplaats zoeken.
 

Bij het plaatsen van stages wordt rekening gehouden met de volgende uitgangspunten:

  • medische indicatie en/of persoonlijke omstandigheden;
  • maximaal 1,5 uur reistijd met OV (enkele reis) vanaf het dichtstbijzijnde NL treinstation tot de voordeur van de stageschool of maximaal 1,5 uur met de auto (enkele reis) vanaf voordeur student tot voordeur stageschool;
  • bij de 1e jaars studenten probeert Bureau Extern je niet op je oude middelbare school te plaatsen. Het kan wel zijn dat je op een andere locatie van je oude middelbare school wordt geplaatst, dit kan dan te maken hebben met je woonplaats.

Nadat je de definitieve indeling per mail hebt ontvangen, neem je binnen een week contact op met de contactpersoon van de stageschool. In deze mail maak je een afspraak voor kennismakingsgesprek of sommige gevallen voor een klik / sollicitatiegesprek.

  • je licht je slb'er en werkplekbegeleider in over je besluit;
  • je neemt afscheid van je stageklas en werkplekgeleider;
  • je mailt Bureau Extern dat je stopt met de opleiding en dus met je stage.

De HAN heeft een collectieve WA-verzekering afgesloten die in werking treedt nadat in een casus eerst de eigen verzekering van de betrokkene(n) is benaderd. Kijk voor meer informatie onder het kopje studenten > verzekeringen.

Een VOG is een verklaring omtrent het gedrag, oftewel een bewijs van goed gedrag afgegeven door de dienst Justis. Uit deze verklaring blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het verrichten van een functie bij een (toekomstige) werkgever.

Zodra Bureau Extern klaar is met indelen van een bepaald stagetype, ontvang je een mailtje dat de indeling definitief is. De ingedeelde studenten kun je zien (achter de inlog) van de website van Bureau Extern.

Tijdens het indelen Bureau Extern koppelt studenten alvast aan een beoogde stageplaats. Echter kan het blijken dat de indeling nog niet optimaal is voor onze studenten (door bepaalde wensen of maximale reistijden) of dat er een student gestopt is en dient er een verschuiving plaats te vinden. Hierdoor koppelt Bureau Extern enkele studenten aan een andere stageplaats. Hierdoor zie je (achter de inlog scholen) ineens andere namen als de namen die je eerst zag. Je dient het mailtje af te wachten van Bureau Extern waarin staat dat de indeling definitief is.

Alleen deeltijdstudenten mogen zelf een stageplek zoeken. Dit mag echter niet op onze opleidings-en samenwerkingsscholen. Met deze scholen hebben we al afspraken gemaakt. Neemt een deeltijdstudent toch contact met jouw school op en ben je opleidings- of samenwerkingsschool? Wij vragen je dan de student terug te sturen naar Bureau Extern. Wij leggen deze studenten de spelregels van zelf zoeken nogmaals uit.  

Onder het kopje stage informatie vind je alle belangrijke informatie over bijv: duur van de stage, stagedagen, aantal lesuren enz. Deze gegevens vind je terug in de stagekaart van een desbetreffende stage. Ook vind je hier de beoordelingsformulieren, stage handleidingen en andere handige documenten.

Dit kun je zien in de tijdlijn. Vul de opleiding in en het desbetreffende stagetype in. Je ziet dan de tijdslijn en de status van dat stagetype. De status veranderd zodra de vorige taak is afgerond.

Schoolcontactpersonen, instituutsopleiders, schoolopleiders en docenten van de betrokken lerareninstituten kunnen een account aanvragen. Volg hiervoor deze handleiding.

Ben je je wachtwoord vergeten of kwijt? Dan kun je deze hier herstellen

Via ons contactformulier kun je hiervan melding te maken. Je kunt dan kiezen voor het onderwerp “inloggen scholen”. Leg hierin duidelijk uit wat je probleem is. Je krijgt z.s.m. mogelijk antwoord.