Bureau Extern werkt samen met circa 250 scholen die tezamen een groot en uitgestrekt gebied bestrijken. Met de ene school werken we intensiever samen dan met de andere school. Dit heeft te maken met de gemaakte afspraken en het type school. We werken samen met opleidingsscholen, samenwerkingsscholen en stagescholen.  

De verschillen

De mate waarin scholen met de lerarenopleidingsinstituten samenwerken verschilt. Er worden drie typen scholen onderscheiden.

  1. opleidingsscholen: deze zijn NVAO-gecertificeerd als (aspirant-) opleidingsschool en zijn contractueel een partnerschap aangegaan met HAN Academie Educatie en ALO. Een deel van de opleiding wordt op school gerealiseerd. Elke opleidingsschool heeft een instituutsopleider (io) en één of meerdere schoolopleiders (so).
  2. samenwerkingsscholen: deze hebben een "Keurmerk Lerarenopleiding 2e-graads en Samenwerkingsscholen" of vragen dit op korte termijn aan. Elke samenwerkingsschool heeft een instituutsopleider (io) en één of meerdere schoolopleiders (so). Met deze scholen is een samenwerkingsovereenkomst gesloten.
  3. stagescholen: met deze scholen is geen speciaal contract gesloten. Wanneer er veel studenten op deze scholen geplaatst worden, is er een regio-ipd namens HAN Academie Educatie aanwezig.                                                                                                                                            

Hieronder vind je ons scholenoverzicht met al onze opleidingsscholen, samenwerkingsscholen en vaste stagescholen en hun contactgegevens. Met deze scholen hebben wij al afspraken gemaakt voor stageplaatsing.

Hoe werkt het?

  • vul de naam van de desbetreffende school in het zoekvenster. Klik op de juiste school (uit het zoekresultaat);
  • als je op de naam van de school klikt, word je doorgelinkt naar de website van de school of klik op het adres van de school en dan kom je op de routeplanner;
  • naast classificatie onderaan het overzicht van alle scholen kun je kiezen om alleen een bepaald type school te zien. Bijvoorbeeld alleen de opleidingsscholen of alleen de samenwerkingsscholen.

Je kunt ook een overzicht van alle opleidingsscholen en samenwerkingsscholen in dit bestand vinden.