Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Kennisbank

Je†kunt als culturele instelling de uitgebreide culturele kennisbank raadplegen. Dit is een verzamelpunt van alle rapportages van in het verleden uitgevoerde cultuuronderzoeken hier in de regio. Althans die rapporten die daarvoor door de opdrachtgevers zijn goedgekeurd.

Bij de HAN Cultuurbalie zijn zowel in hard-copy vorm, als in digitale vorm de onderzoeken door interne en externe partijen te raadplegen. Een groot aantal onderzoeken is nu reeds te raadplegen, voorlopig allemaal nog in hard-copy vorm en met een sterk accent op marketingplannen, promotieplannen en†managementplannen.

Modellen en theorieŽn voor de culturele sector

Het betreft een dwarsdoorsnede van het culturele leven in Arnhem en Nijmegen, van grote gezelschappen tot kleine eenmansbedrijfjes, van muziek-en theatergroepen tot dans- en beeldende kunstactiviteiten. Daarnaast ontwikkelt de Cultuurbalie op basis van die individuele onderzoeken geÔntegreerde kennis voor de culturele sector in de vorm van generieke modellen en theorieŽn: bv. Het effectuation-model voor ZZPťrs, het T-profiel voor theatermakers, het groeimodel met dubbel succescriterium.

Mocht†je hierin†interesse hebben, dan kun je†voorlopig contact opnemen met Melanie Visser.