WERKEN & LEREN
MET ENERGIE
Foto: Fotografie Batenburg

Introductie

Werken en Leren met Energie

Nederland heeft te weinig goedopgeleide technici. Er zijn onvoldoende specialisten die energienetten ‘slimmer’ maken, bedrijven verduurzamen en nieuwe energietechnologie ontwikkelen. Het onderwijstraject Werken en Leren met Energie draagt bij aan een oplossing voor dit probleem. Het geeft carrièreswitchers een kans in de energiesector en aangrenzende sectoren. Dankzij Werken en Leren met Energie start techniektalent met nieuw werk en een nieuwe opleiding. Mensen die het traject volgen, werken maximaal vier dagen per week bij een bedrijf en studeren een dag per week elektrotechniek of werktuigbouwkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Word een leerwerkstudent

Zoek jij een nieuwe uitdaging, ben jij geïnteresseerd in techniek en spreken ontwikkelingen in de duurzame energie je aan? Dan kun je wellicht deelnemen aan Werken en Leren met Energie.

Klik hier voor meer informatie

Neem een leerwerkstudent aan

Kunt u geen goede werktuigbouwkundigen en/of elektrotechnici vinden? Bent u op zoek naar technici die verstand hebben van duurzame energie? Maak kennis met leerwerkstudenten.

Klik hier voor meer informatie

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame elektrische energie. Deze publiek-private samenwerking jaagt innovatie aan, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en zet kennis om in financieel haalbare producten en diensten. Binnen het project Werken en Leren met Energie koppelt SEECE bedrijven aan technisch talent, dat een toekomst in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde ambieert.

HAN University of Applied Sciences

HAN University of Applied Sciences investeert in onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt HAN voor ongeveer 33.000 studenten meer dan 80 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Binnen het project Werken en Leren met Energie verzorgt HAN onderwijs voor leerwerkstudenten Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde.