CampusshopHogeschool van Arnhem en Nijmegen

Introductieprogramma hbo-opleiding Mondzorgkunde

Je introductie bij HAN Mondzorgkunde is eerst samen met de opleiding Tandheelkunde van de Radboud Universiteit. Deze speciale introductie wordt gehouden van zondag 18 t/m maandag 26 augustus 2019. De organisatie is in handen van de Tandheelkundige Faculteits Vereniging (TFV), de studievereniging voor studenten Mondzorgkunde en Tandheelkunde.†

Meet & Greet op 27 augustus

Na je introductie met TFV ga je nog een paar dagen door met je introductie. Op dinsdag 27 augustus 2019 heb je een Meet & Greet met je nieuwe medestudenten van HAN Mondzorgkunde.†Op deze manier kun je alvast kennismaken met de opleiding, jouw medestudenten en met docenten. Deze Meet & Greet wordt georganiseerd door de opleiding zelf.

Sportdag op 28 augustus

Woensdag 28 augustus organiseert het Radboud Sportcentrum in samenwerking met de NSSR een sportdag.

HAN-brede introductie: 29 augustus

Op donderdag 29 augustus 2019 heb je een HAN-brede introductie. Dit programma zit boordevol met informatie en feestelijke activiteiten waarin je verder kennismaakt met je medestudenten, de HAN en jouw studentenstad.

Kortom: een paar mooie weken om met je studie van start te gaan. Je mag het niet missen!

Om je voor bovengenoemde activiteiten aan te melden krijg je te zijner tijd in de welkomstbrief die je ontvangt nog meer informatie.

Wat is het voorlopige programma?

Let op! Dit is slechts een indicatie, er kunnen nog volop wijzigingen ontstaan in het programma!

Introductieweek van de Tandheelkundige Faculteits Vereniging

Jouw eerste introductieweek wordt georganiseerd door de introductiecommissie van de Tandheelkundige Faculteits Vereniging (TFV). Dit is een zelfstandige studievereniging voor alle studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde en zet zich in voor het verbeteren van het tandheelkundig onderwijs in alle facetten.

De Tandheelkundige FaculteitsVereniging (TFV) is een studievereniging voor alle studenten Mondzorgkunde en Tandheelkunde in Nijmegen. Belangrijk om te weten: Het is een studievereniging en geen studentenvereniging. Dit houdt in dat de deelname aan activiteiten vrijwillig is en je dus nergens toe verplicht wordt.

Om lid te worden van de TFV hoef je geen ontgroening te lopen. Van zondag 18 augustus 2019 tot maandag 26 augustus 2019 organiseert de Tandheelkundige FaculteitsVereniging de introductie voor Mondzorgkunde en Tandheelkunde. Deze week zorgt ervoor dat je de studie, de stad en het bruisende studentenleven leert kennen. Je wordt in deze week begeleid door mentorouders, dat zijn ouderejaars studenten Mondzorgkunde en Tandheelkunde.

De week staat in het teken van gezelligheid en staat dan ook overvol gepland met activiteiten. Wat is er leuker om elkaar, de studie en de stad vanaf het begin al te leren kennen? Kortom: een aanrader! Het lijkt de TFV fantastisch om jullie allemaal te zien!

Zou jij graag mee willen doen?

Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar: introductie@ru.nl†(Ohlin Cremers is je contactpersoon). Vermeld hierin naam (vermeld hierbij ook dat je student HAN Mondzorgkunde bent), e-mailadres en telefoonnummer.

Voor meer informatie kun je ook op deze website kijken: www.tfvn.nl/intro. Of like TFV Nijmegen op Facebook en volg tfv_nijmegen op Instragram.

Waarom een gezamenlijke intro met Tandheelkunde?

De kliniek van de opleiding Mondzorgkunde†is gehuisvest binnen het gebouw van de faculteit Tandheelkunde:

 • Philips van Leijdenlaan 25
 • 6525 EX Nijmegen

Als opleiding Mondzorgkunde hebben we dus een aantal gemeenschappelijke raakvlakken met de universitaire studie Tandheelkunde.

Programma Meet & Greet op 27 augustus

Na de introductie van de Tandheelkundige Faculteits Vereniging (TFV) vindt aansluitend op dinsdag 27 augustus 2019 een ‘Meet & Greet’ plaats op de opleiding Mondzorgkunde. Dit belooft een hartstikke leuke en gezellige dag te worden, waarvoor je je zeker moet aanmelden! Zo krijg je op deze dag alvast een indruk van de opleiding, de docenten en jouw medestudenten!

De ‘Meet & Greet’ vindt plaats in het Tandheelkunde gebouw (Philips van Leydenlaan 25).

Programma Meet & Greet Mondzorgkunde

 • 12.30 uur Lunch (Dappenglaasje, Philips van Leydenlaan PvL)
 • 13.15 uur Welkom door mevrouw A.M. van Boxtel, hoofd van de opleiding Mondzorgkunde (in PvL 0.038 - Grote collegezaal)
 • 13.30 uur Sprekers: Docenten van het propedeusejaar
 • 13.45 uur Gastspreker kaarchirurg dr. R.A.C.A. Voorsmit (PvL 0.038 – Grote collegezaal)
 • 15.00 uur Rondleiding faculteit Tandheelkunde
 • 15.45 uur Sprekers: Jaarvertegenwoordigers Mondzorgkunde†(PvL 0.038 – Grote collegezaal)
 • 14.00 uur Sprekers: Nederlandse Vereniging van MondhygiŽnisten (NVM) en Tandheelkundige Faculteits Vereniging (TFV)
 • 16.30 uur Borrel (Dappenglaasje)
 • 17.00 uur Einde

Aanmelden Meet & Greet

Je kunt je voor deze Meet & Greet aanmelden bij Marijke Gietman (secretaresse). Haar e-mailadres is: Marijke.Gietman-Wagener@radboudumc.nl

Introductie HAN

Als nieuwe 1e-jaars Mondzorgkunde kun je uiteraard ook deelnemen aan de HAN intro die plaatsvindt op 29 augustus! Daar moet je je wel apart voor aanmelden.†

Mentoren

Tijdens de 1e ochtend krijg je te horen wie jouw mentoren zijn. Dit zijn (ouderejaars) Mondzorgkunde studenten die samen met het enthousiaste organisatieteam druk bezig zijn om te zorgen voor onvergetelijke introductiedagen. Het is de bedoeling dat je zelf een slaapplaats regelt voor deze 2 dagen.

Woensdag 28 augustus 2019

Sportintro in het Radboud Sportcentrum, Heyendaalseweg 141

 • 12.00 - 12.30 uur - Demo’s in de sporthal
 • 12.30 - 13.00 uur - Warming-up op muziek
 • 13.15 - 16.05 uur - Sport-spelcircuit
 • 16.05 - 16:30 uur - Inleveren scorekaart
 • 16.15 - 16.45 uur - Vrije keuze sportonderdeel
 • 16.45 - 17.00 uur - Prijsuitreiking

Donderdag 29 augustus 2019

 • 12.00 - 12.30 uur - Inschrijven met je team voor de Staddag (locatie: Kelfkensbos)
 • 12.30 - 14.00 uur - Uitslaapontbijt & Intromarkt. Slenter langs de kraampjes en zie wat Nijmegen zijn studenten allemaal te bieden heeft (locatie: Kelfkensbos)
 • 14.00 - 17.00 uur - Staddag met Intropolyspel. Verken de stad, doe mee en ga voor de prijzen. (locatie: Centrum van Nijmegen)
 • 18.45 uur - Prijsuitreiking Staddag
 • 19.00 - 23.00 uur - Introfeest! De vetste DJ’s en een knallend eindfeest!†

Kosten en aanmelden

Wil je deelnemen aan de HAN intro? Dan zijn hieraan GEEN kosten verbonden, maar dien je je wel aan te melden.†Als nieuwe student Mondzorgkunde kun je je aanmelden via de HAN webwinkel.

Let op: in verband met de zomervakantie kan het zijn dat je even moet wachten totdat je mail over de HAN intro wordt beantwoord.

Contact

Wil je meer weten over jouw introductie kijk dan op de contactpagina of neem contact op met Ruth de Ruiter, docent Mondzorgkunde in het 1e jaar.

Volg ons

Start van je studiejaar

Maandag 2 september 2019

Het studiejaar start op maandag 2 september met een introductiecollege om 8.30 uur in de kleine collegezaal (PvL 0.078) van de Tandheelkunde faculteit aan de Philips van Leydenlaan 25. Dit college wordt geopend door mevrouw A.M. van Boxtel, hoofd van de opleiding Mondzorgkunde.

Vervolgens zullen de docenten uit het propedeuseteam je verdere uitleg geven over de opbouw van het propedeuse jaar. De locatie voor dit introductiecollege is nog niet bekend. Hierover ontvang je te zijner tijd in de welkomstbrief meer informatie.

Zorg dat je tijdig aanwezig bent om zo een goede start te maken bij onze opleiding. Belangrijke informatie met betrekking tot de gang van zaken worden tijdens dit introductiecollege besproken, zoals het HAN- account, roostering, aanschaf readers, groepsindelingen, praktijkkleding, kleedruimte en de lockers.

Na het introductiecollege vindt er een opdracht plaats, ‘Escape de Campus’. Hierbij word je wegwijs gemaakt op de campus, zodat je niet verdwaalt. Trek dus makkelijke schoenen aan.

Op maandagmiddag 2 september starten we meteen met een praktijkles. Deze vindt plaatst op de praktijkzaal op de 2de verdieping. Op dat moment dien je je praktijkkleding in orde te hebben en tevens bij je te hebben. De eisen voor deze praktijkkleding staan hieronder vermeld.

Kooppakket MZK: kaken en wangen

In het skills onderwijs (fantoomonderwijs) maak je gebruik van 'kaken en wangen'. Dit is een kooppakket en wordt door jou als student zelf aangeschaft. De kosten voor 'Kooppakket MZK 2019-2020' zijn € 265,-. Het pakket is vanaf 1 juli te koop via de webwinkel van de HAN. Mocht je nog geen studentnummer hebben, dan is dat geen belemmering voor betaling.

De kaken en wangen worden in de 1e week van het studiejaar aan studenten uitgegeven. Tijdstip en locatie worden vermeld in het rooster.

Let op! Uitgifte vindt uitsluitend plaats na bewijs van betaling, voor ontvangst en akkoord moet je tekenen. Zodra het kooppakket betaald is (uiterlijk 30 augustus 2019), ontvang je per e-mail een betaalbevestiging. De kliniekcoŲrdinator krijgt deze in CC per e-mail.†Dit betekent dat de betaling uiterlijk 30 augustus binnen moet zijn.

Betaling is mogelijk vanaf 1 juli 2019. Mocht de betaling niet op genoemde datum binnen zijn, wordt het pakket niet uitgegeven. Dit kan vertraging van het onderwijs tot gevolg hebben. Teruggave van de kosten is niet mogelijk, ook niet bij het voortijdig beŽindigen van de studie.

Let op! Ook aan te schaffen tijdens je zomervakantie!

Het is heel belangrijk dat je de kledingeisen (schoenen en beschermbril) bij aanvang van het studiejaar in orde hebt. Dus meteen de eerste lesdag op 2 september, dan heb je namelijk je 1e praktijkles. Tijdens je 1e hoorcollege krijg je een toelichting op de zaken die extra studiekosten met zich meebrengen.

De volgende zaken dien je al in de zomervakantie aan te schaffen. Het gaat om:

 1. Witte, stevige, gesloten schoenen met lichtgekleurde zolen, zonder hakje. Niet van stof, en schoon te maken.
 2. Veiligheidsbril (bijvoorbeeld van de Gamma, ongeveer € 10,-)

Let op! Je hoeft GEEN witte kliniekjas en kliniekbroek te kopen; die krijg je in bruikleen bij de opleiding.

Uiterlijk op maandag 2 september dien je bovenstaande zaken in je bezit te hebben.

Boeken bestellen?

Start je als 1e-jaars in september en wil je je studieboeken op tijd in huis? Ga dan naar deze boekenlijst op Studystore.nl.

Start je als 1e-jaars in september en wil je extra korting op je studieboeken? Ga dan naar de site van Geneeskundeboek.nl†en bestel de boeken voor Mondzorgkunde extra voordelig. Je bespaart al gauw € 80,- en dat is toch mooi meegenomen!

Via Geneeskundeboek.nl kom je als nieuwe student HAN Mondzorgkunde ook in aanmerking voor een speciale pakketaanbieding. Dit pakket met boeken bestaat uit Compendium mondzorg & Vademecum mondarts.

Bijbaan naast je studie?Meld je aan!
algemene voorwaardendisclaimerMeldpunt Alcohol en Intimidatie