Krachtige Kernen
Toolbar
header foto

Wie wij zijn

Het HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen is een samenwerkingsverband van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met externe partners. Krachtige Kernen biedt een netwerk van lectoren, onderzoekers, studenten en docenten. Hierdoor is het mogelijk om vragen transdisciplinair op te pakken. Dit door middel van een gebiedsgerichte benadering vanuit Krachtige Regionale Leerkringen. 

Krachtige Kernen werkt aan duurzame samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en werkveld en bevordert rijke leeromgevingen, interdisciplinair werken en meerjarig onderzoek. Wij ondersteunen overheden, burgers en professionals bij het toekomstbestendig maken van kleine kernen op het brede gebied van wonen, welzijn en zorg. Samen werken wij eraan om kleine kernen krachtig te maken!
 

Waar wij werken

De focus van ons werk ligt op de regio’s Gelderland, Noord- en Midden-Limburg, het oostelijk deel van Noord-Brabant en het Nederlands-Duitse Euregio-gebied. Aan de slag in de regio's met resultaten die ook landelijk en internationaal van belang zijn. Wij doen onderzoek in de praktijk voor en met studenten die afkomstig zijn uit deze regio en daar later veelal ook hun werk zullen vinden.