Krachtige Kernen
Toolbar
header foto

Innovatieve werkplaatsen

Krachtige Regionale Leerkringen

Krachtige Kernen richt zich met haar Krachtige Regionale Leerkringen op een duidelijke praktijkgerichte ontwikkelrol in een bepaald gebied. Wij bevorderen duurzame samenwerkingsrelaties tussen onderwijs, onderzoek en werkveld. Hierdoor maken we meerjarig onderzoek en constante inzet van studenten in het werkveld mogelijk. De Krachtige Regionale Leerkring Lingewaard behoort tot de kopgroep van het Zorgpact. In deze kopgroep zitten vernieuwende en succesvolle initiatieven van regionale samenwerking tussen zorg, onderwijs en overheid.

Civil Society Lab

Het Civil SocietyLab (CSL) is een ‘lab’ waar studenten, mensen uit de praktijk en docenten van de HAN samen werken aan praktijkvraagstukken. Dit lab is ondersteunend aan de vorming van professionele leergemeenschappen rondom bepaalde thema’s en praktijkvraagstukken. Kennisoverdracht, uitwisseling en ontmoeting staan centraal in het lab.
 

Het Civil Society Lab is een initiatief van het Lectoraat Lokale Dienstverlening vanuit Klantperspectief samen met het Centre of Expertise Krachtige Kernen, de institutenSocial Studies en Built Environment. Op dit moment maken de minoren Samen werken aan een duurzame Civil Society en Stad en Land, cocreatie en transitie in krachtige kernen gebruik van het lab. Studenten van sociale studies, communicatie, bouwkunde, facility management, gerontologie, civiele techniek en landschapsinrichting werken samen aan praktijkopdrachten. Het lab bestaat uit twee lokalen die 5 dagen in de week beschikbaar zijn.