Symposium Dorp zoekt trekkers!

Op vrijdag 11 oktober 2019 vindt in de Städtische Gesamtschule in Kleve tussen 10.00 en 14.00 uur een symposium plaats over de rol van jongeren in hun dorp. 

Brengen, halen, delen en inspireren

Tijdens het symposium staat de vraag centraal: hoe houden we met elkaar -jong en oud- het leven in ons dorp leuk? En welke rol is er voor jongeren weggelegd om hun dorp vitaal te houden? Volwassenen mopperen nogal eens over het feit dat jongeren niet meedoen bij leefbaarheidsinitiatieven. Maar dat betekent niet dat jongeren op hun manier niet actief zijn in hun dorp. Bijvoorbeeld als jeugdtrainer bij de voetbalclub, als organisator van een popconcert of als natuurgids.

Voor wie?
Iedereen die betrokken is bij leefbaarheid van dorpen. Ga met ons in gesprek over de vraag: hoe geven we jongeren de kans om het voortouw te nemen in hun dorp?

Wie heeft het beste idee?
Tijdens het symposium staan inspirerende voorbeelden van betrokkenheid van jongeren in hun dorp centraal. Samen kiezen we de beste ideeën. De winnaar mag in november mee naar het Europees Platteland Parlement in Spanje.

Aanmelden
Deelname is gratis. Meld je aan via de link op deze pagina.

Locatie
Städtische Gesamtschule Kleve
Eichenallee 1
47533 Kleve (Duitsland)

Organisatoren
De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa.
Een samenwerking tussen de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen, het HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen, Learn for Life, Humanitas, Haarland Health Coaching en Forte Welzijn.