Masterclass Hoe ontwikkelt u leiderschap binnen een Lean-organisatie

Tijdens deze masterclass deelt Martin Linde de belangrijkste inzichten vanuit de onderzoeken die hij deed rond het onderwerp lean leiderschap met u. Hij reikt u zienswijzen op lean leiderschap aan, geeft u inzicht in de door hem onderkende negen hoofdthema’s van lean leiderschap en deelt adviezen met u voor de verdere ontwikkeling van lean leiderschap binnen uw organisatie.
13
september
2018
15.00 uur
Arnhem
Aanmelden

Verschillende onderzoeken laten zien, dat de stijl van leidinggeven binnen een organisatie van invloed is op de duurzaamheid en kwaliteit van het implementeren van lean binnen organisaties. Vanuit zijn interesse voor lean én leiderschap deed Martin Linde ten behoeve van de afronding van zijn masteropleidingen de afgelopen jaren onderzoek naar lean leiderschap ofwel leiderschap binnen continu verbeterende lean organisaties.

Over het onderzoek

Voor zijn Master of Culture and Change (MCC) ontwikkelde Martin een vragenlijst Lean Leiderschap, die hij vervolgens voor zijn tweede onderzoek (ten behoeve van zijn MBA) binnen Scania Zwolle gebruikte om aanbevelingen te geven over de verdere ontwikkeling van het lean leiderschap binnen de organisatie. Beide thesissen werden beoordeeld met een 9! 

Over de masterclass

Tijdens deze masterclass deelt Martin de belangrijkste inzichten uit zijn onderzoeken met u. Hij reikt u zienswijzen op lean leiderschap aan, geeft u inzicht in de door hem onderkende negen hoofdthema’s van lean leiderschap en deelt adviezen met u voor de verdere ontwikkeling van lean leiderschap binnen uw organisatie.

Over de spreker(s)

Martin Linde

Martin Linde is afgestudeerd aan de post doctorale opleiding Register Accountancy, maar ontdekte na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de Accountancy en IT-auditing zijn liefde voor het onderwijs. Sinds 2005 werkt hij voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, tegenwoordig voor de opleiding Bedrijfskunde MER. Mede vanwege zijn master-opleidingen Master of Culture and Change en Master of Business Administration, beiden met de specialisatie leiderschap, werkt hij sinds de zomer van 2015 ook voor het lectoraat Lean & WCP.

Binnen het HAN Lean-QRM Centrum is Martin onderdeel van het Services-team, waarbij hij zich vooral richt op de zachtere kant van lean, namelijk lean leiderschap.

Praktische Informatie

donderdag 13 september 2018
15.00 - 17.00
Ruitenberglaan 26 6826 CC Arnhem
€ 99,-
€ 0,-