Workshop Lean Leiderschap, kun je dat leren?

In de workshop Lean Leiderschap ervaart u het balanceren tussen verschillende leiderschapsstijlen aan de hand van een simulatiespel en leert u de belangrijkste valkuilen te ontwijken.
24
mei
2018
9.00 uur
Arnhem
Aanmelden

Organisaties die een slag willen maken op het gebied van lean gaan vaak enthousiast van start. Ze leiden lean practitioners op of kiezen voor Green en/of Black Belts. Anderen maken Value Stream Maps en voeren Kaizens uit. Deze initiatieven leveren de nodige successen op, maar leiden niet direct tot een lean-cultuur. Hoe zorgt u dat uw organisatie lean-management echt omarmt? Hoe betrekt u niet alleen lean-specialisten maar ook de medewerkers op de werkvloer, ondersteunende afdelingen en het management? Om een echte lean-omgeving te creŽren heeft u Lean Leiderschap nodig.

Lean Leiderschap

Lean leiderschap bereikt u door te leren balanceren. Balanceren tussen standaardiseren en experimenteren, tussen top-down en bottom-up verbeteren, tussen het ontwikkelen van mensen en het bereiken van resultaten. Dat vraagt om een combinatie van verschillende leiderschapsvaardigheden. U moet immers het volgen van standaarden kunnen afdwingen (dat noemen we ‘command & control’) en veiligheid bieden om te experimenteren (ofwel ‘trust & engage’).

Over de workshop

In de workshop Lean Leiderschap ervaart u het balanceren tussen verschillende leiderschapsstijlen in de ochtend aan de hand van een simulatiespel en leert u de belangrijkste valkuilen te ontwijken. In het simulatiespel bent u lid van een organisatie die vele uitdagingen heeft, zoals achterblijvende resultaten die het management wil oplossen met het voortvarend implementeren van lean management. Maar er is meer aan de hand. Zo hebben medewerkers hun dagelijkse problemen en is er sprake van onderling wantrouwen, gebrek aan respect en heeft de organisatie een typische hands on-mentaliteit.

In de rol van hetzij manager, hetzij medewerker van deze organisatie ervaart u wat het betekent als uw bedrijf een echt lean-bedrijf, met lean leiderschap, probeert te worden.
Na drie ronden simulatiespel hebt u verschillende leiderschapsstijlen ervaren en gaat u zien wat het ‘balanceren’ inhoudt. Hierop bouwen we in het middagprogramma verder als we aan de slag gaan met ‘flow kwadraat’. Kwadraat, omdat we het flowprincipe van lean koppelen aan het creŽren van ‘flow’ bij en met de medewerkers, ofwel bevlogenheid. Daarvoor achterhalen we welke aspecten van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf en voor u en hoe u ‘flow kwadraat’ in uw bedrijf kunt bereiken.

Leerdoelen

Na deelname aan de workshop hebt u het volgende bereikt:

  1. U begrijpt wat lean management op hoofdlijnen inhoudt (als u dat nog niet wist);
  2. U snapt hoe u met leiderschap moet omgaan in een lean organisatie;
  3. U bent beter in staat om verbinding te maken met uzelf en met anderen, waarbij u gebruik hebt leren maken van ‘open mind, open heart & open will’;
  4. U bent in staat om het geleerde te vertalen naar uw eigen werksituatie.

Over de spreker(s)

Ton van Kollenburg

Ton van Kollenburg is lector Improving Business bij Avans Hogeschool en eigenaar van Protean Management Solutions dat bedrijven helpt bij hun Lean-, Six Sigma-, QRM- en TPM-implementaties. Hij heeft bijna dertig jaar ervaring met zowel verbeteren met de lean-methodologie als met het implementeren van lean-organisaties, waarbij de krachtige lean-principes en -tools worden gekoppeld aan eigenaarschap of bevlogenheid bij de mensen die ermee werken. Ton helpt organisaties zoals FrieslandCampina, Heineken, Rabobank, Aalberts Industries, Robert Bosch en DSM bij het invoeren van continu verbeteren. Hij heeft diverse boeken hierover op zijn naam staan, zoals: ‘Procesteams: productief samenwerken’ (2004) en recent ‘Wat is de vraag?’ (2016) waarin hij de bestaande grenzen van lean management onderzoekt. Momenteel werkt hij aan een interactief praktijkboek over het toepassen van lean-technieken. Dit boek wordt later dit jaar verwacht.

Lidwien Eggermont

Lidwien Eggermont is leiderschapsconsultant, -trainer en coach en ze helpt organisaties om zowel hun business als hun mensen te ontwikkelen. Ze draagt bij aan het creŽren van een omgeving waarin bedrijfsdoelen worden bereikt door effectief gebruik te maken van de talenten en competenties van medewerkers. Specifieke thema’s, die Lidwien gebruikt, zijn: High Performance Leiderschap, High Performance teams, Purposeful Leiderschap en Betekenisvolle Samenwerking in teams. Onder haar klanten bevinden zich organisaties, zoals: SNS bank, FujiFilm Europa, Ballast Nedam en de gemeente Rotterdam. Lidwien is zowel onafhankelijke consultant/trainer als associate bij De Baak, Instituut voor Leiderschap, Ondernemerschap en Persoonlijke ontwikkeling voor hoogopgeleide Professionals.

Praktische Informatie

donderdag 24 mei 2018
9.00 - 16.30
Ruitenberglaan 26 6826 CC Arnhem
€ 395,-
€ 295,-