Lean werken en organiseren in de zorg

Vaak zien we in ziekenhuizen dat patiŽntenstromen niet goed op elkaar aansluiten. Historisch gegroeide ‘eilanden’ belemmeren niet alleen een goede doorstroom en afstemming, ook medewerkers worden belemmerd om samen de juiste toegevoegde waarde te bieden aan de patiŽnt. Lean werken en organiseren brengt hierin verandering!
12
april
2018
13:00 uur
Arnhem
Aanmelden

Over de workshop

Om de effecten van Lean werken en organiseren spelenderwijs te ervaren biedt deze simulatie van een traumateam een unieke en effectieve leeromgeving. Tijdens de simulatie wordt u bewust van de huidige denkkaders en leert u (gevorderde) Lean principes toepassen. Door te doen gaat u daadwerkelijk anders kijken en denken.

Traumateam is een simulatiespel waarin vijf afdelingen van een ziekenhuis verantwoordelijk zijn voor de juiste behandeling van patiŽnten (SEH, Radiologie, Intensive Care, OK en een Verpleegafdeling). U wordt als afdelingsmanager uitgedaagd dit ziekenhuis zo goed mogelijk te runnen. Kwaliteit, doorstroom en financieel rendement staan hoog in het vaandel.

Doelgroep

Deze workshop is open voor zowel partners als niet partners van het HAN Lean-QRM Centrum en is ontwikkeld voor degenen die (mede)verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen hun organisatie / zorginstelling. Het spel is zeker ook een ‘eyeopener’ voor iedereen die werkzaam is in de industrie, dienstverleningen of bij de overheid.

  • directieleden;
  • leidinggevenden / teamleider;
  • managers;
  • Lean/Six Sigma/QRM experts;
  • medewerkers betrokken bij verbetertrajecten.Let op: het aantal deelnemers aan deze workshop is beperkt tot 20.†

Over de spreker(s)

Margareth Heuveling

Margareth Heuveling was ruim 18 jaar werkzaam in een algemeen ziekenhuis. De gezondheidszorg is voor haar een plek waar ze zich helemaal thuis voelt en waarin zij de weg goed kent.
Na een enerverende tijd in de zorg is Margareth ruim 4 jaar werkzaam geweest als Lean specialist. Ze heeft in diverse bedrijven de begrippen Continu Verbeteren en Lean geÔmplementeerd. Zij heeft gemerkt dat het werken met mensen in een zorginstelling niet veel anders is dan werken met mensen in een (productie)bedrijf. Uiteindelijk is zoeken naar de bronoorzaak van een probleem hetzelfde proces.

Vanaf februari 2011 is Margareth haar eigen bedrijf gestart, waarbij haar ultieme doel is om mensen het Lean werken bij te brengen, zodat zij uiteindelijk zelfstandig deze slimmere manier van werken kunnen voortzetten.

Margareth is sinds 2015, door het Amerikaanse TWI Institute, gecertificeerd TWI trainer.

Praktische Informatie

donderdag 12 april 2018
13:00 - 17:00
Ruitenberglaan 26 6826 CC Arnhem
€ 195,-
€ 150,-
Kennis van de basis Lean principes heeft een voorkeur