Drs. Ing. Menno Herkes

Docent-onderzoeker en projectleider
+ 31 6 55 20 87 82
Menno.Herkes@han.nl
 

"Mensen maken het verschil"

Menno maakt binnen het HAN Lean-QRM Centrum onderdeel uit van het team Lean in de maakindustrie. Hij werkt binnen projecten aan organisatieontwikkeling en technologie ontwikkeling.

'Mensen maken het verschil'

Menno: 'Het zijn de mensen die processen en producten verbeteren. De ontwikkeling van medewerkers is een belangrijke, maar soms ondergeschoven pijler bij technische innovatie en de ontwikkeling naar een world class productieorganisatie.'

Technologie en organisatieontwikkeling in het mkb

Menno heeft veel ervaring op het gebied automatiseringsystemen en veranderingen die samenhingen met technologie implementatie. Deze kennis gebruikt Menno om binnen het HLQC praktijkvragen te beantwoorden en onderzoeken zoals:

  • Hoe kan je binnen het mkb technologie en je organisatie ontwikkelen?
  • Hoe kan je Technology roadmapping toepassen?
  • Hoe ontwikkel ik mijn mensen om te komen tot een World Class bedrijf?
     

Achtergrond

Menno heeft bedrijfskunde gestudeerd (HTS Alkmaar en Universiteit Groningen) en is afgestudeerd op organisatie en technologie ontwikkeling. Hij heeft na zijn afstuderen meer dan 10 jaar technische automatiseringssystemen ontwikkeld en geļmplementeerd en geadviseerd over de veranderingen die samenhingen met de technologie implementatie. Vanaf 2007 doceert Menno bij de HAN vakken op het gebied van organisatieontwerp en -ontwikkeling en strategie voor technische bedrijven.

Publicaties

Onderzoeksrapport: Succesvol innoveren in het mkb

“Resultaten van een kort onderzoek naar de marktgerichtheid van innovatie in het mkb en de huidige en toekomstige rol van het hbo hierin.”