Vincent Wiegel

Lector Lean
+31 6 31 69 40 38
Vincent.Wiegel@han.nl

"Het kan altijd beter"

Vincent Wiegel is lector bij het lectoraat Lean & World Class Performance van de HAN. Daar is hij betrokken bij het Lean-onderwijs en initiator van onderzoek naar de effectiviteit van Lean-implementaties. Naast zijn brede algemene kennis en ervaring, ligt zijn specifieke expertise op het gebied van Lean productontwikkeling, Lean in non-manufacturingomgevingen en het toepassen van Lean in de gezondheidszorg.

Het kan altijd beter

Dr. Vincent Wiegel is zowel econoom als filosoof en stimuleert als lector bedrijven om Lean-vermogen te ontwikkelen en zich daarmee continu te verbeteren. Dat doet hij bij zeer diverse organisaties, bijvoorbeeld in de financiŽle dienstverlening, bij organisaties die fast moving consumer goods produceren, in de gezondheidszorg-instellingen, het onderwijs of de maakindustrie. Zijn ervaring met het toepassen van Lean gaat van de werkvloer tot directieniveau en van het mkb tot multinationals.

Processen herstructureren

Om lean in (mkb-)bedrijven toe te passen, is het noodzakelijk om processen te herstructureren. Essentieel is daarbij een gedegen, integrale aanpak van strategieformulering, procesverbetering en operationele aansturing. Vanuit het lectoraat Lean & World Class Performance is Vincent Wiegel initiator van onderzoek naar de effectiviteit van Lean-implementaties, vooral binnen het mkb en onderwijs- en zorginstellingen. Hij verbindt daarvoor andere kennisinstellingen, docent-onderzoekers en afstudeerders. Bovendien is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van Lean-onderwijs bij de HAN.