"We moeten als lectoren van elkaar leren, elkaar scherp houden en elkaars kennis gebruiken"

Over LEVE

Zeven lectoren bundelen hun krachten binnen het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE). Ze ontwikkelen een gezamenlijke visie op de energietransitie en formuleren een onderzoeksagenda. Hun doel: energie-evenwicht in 2030.

De Nederlandse energievoorziening wordt steeds afhankelijker van variabele bronnen, zoals zon en wind. Deze laten zich niet sturen, waardoor de opwekking van energie niet overeenkomt met de vraag. Op het ene moment wordt te veel duurzame energie geproduceerd, op het andere moment te weinig.

Om dit probleem op te lossen is samenwerking cruciaal. LEVE brengt verschillende disciplines bij elkaar en ontwikkelt een systeemvisie. Vanuit die visie vindt onderzoek plaats, dat bijdraagt aan een betaalbare en betrouwbare energievoorziening.

(Het lectorenplatform LEVE wordt ondersteund door het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE), EnTranCe, de Topsector Energie, de TKI Wind op Zee en de TKI Gas.)

"We hebben de opslagcapaciteit van 500.000.000 Tesla’s nodig om de wintermaanden met duurzame energie te overbruggen"

Betrokken partijen

Avans Hogeschool
Entrance
Hanzehogeschool Groningen
HAN Meet- en Regeltechniek
Hogeschool Zeeland
InHolland Hogeschool
NHL Hogeschool
Saxion
Seece
Systeemintegratie
TKI Gas
TKI Human Capital Agenda
TKI Wind op Zee
Topsector Energie

Waar werkt LEVE aan?

Wat doen LEVE-lectoren al en hoe kunnen ze elkaar versterken? Het platform is bezig met een inventarisatie, die nodig is om de gemeenschappelijke visie aan te scherpen en uiteindelijk een gezamenlijke onderzoeksagenda te formuleren.

Komende Events

    Er zijn geen evenementen gepland.

"Een visie wordt krachtiger als je die met elkaar deelt"

Contact

Meer weten over het lectorenplatform? Stuur een e-mail naar info.leve@han.nl