Opleiding Operatieassistent

 • Een oud-student over het beroep

  Marion van Paassen, operatieassistent

  "Het wordt uiteindelijk je collega, en die wil je zo goed mogelijk opleiden. Dat is een beetje je doel: dat je de leerling op zijn gemak kan stellen en je hem kan motiveren voor het vak.†Dat ze zelfverzekerd hier rond kunnen lopen!"

 • Een student over het beroep

  Amanda Witteman, operatieassistent in opleiding

  "Op een gegeven moment mag je steeds meer alleen doen. Dat doe je in het begin bij minder complexe ingrepen, en bouw je steeds verder op. In het tweede jaar mag je beginnen met assisteren en zoveel mogelijk instrumenteren."

 • Een gynaecoloog over het beroep

  dr. Ellen Hopman, gynaecoloog

  "Het is zo'n groot deel van een operatie die door de operatieassistent bepaald wordt. Dit maakt het tot een heel belangrijk vak: loop het daar niet goed, dan loopt de hele operatie niet goed. Het is zo vanzelfsprekend dat er iemand naast je staat die weet wat je gaat doen: dat merk je eingelijk pas als er iemand staat die het niet goed doet."

 • Operatieassistent: werken en studeren

  Ben jij klaar voor de†uitdagende opleiding†Operatieassistent, waarbij je in teamverband direct iets voor patiŽnten kunt betekenen? Tijdens de opleiding Operatieassistent ben je in dienst van een ziekenhuis. Je combineert je werk met de opleiding aan de HAN in Nijmegen. Interesse om je aan te melden?

  Lees meer over de aanmeldprocedure van deze opleiding Operatieassistent

  Operatieassistent: perspectief op de arbeidsmarkt

  De arbeidsmarkt voor operatieassistenten is goed. Na het behalen van je diploma kun je meestal snel een baan vinden.

  Operatieassistent: stevige functie, pittige opleiding

  Een medisch-assisterend beroep geeft veel voldoening. Tegelijkertijd is operatieassistent een stevige functie die veel van je vraagt. Ook de opleiding vraagt van jou de inzet die past bij zo’n verantwoordelijke functie.

  Lees meer over werkzaamheden

  Geen ziekenhuis is hetzelfde. Overal krijg je te maken met een andere sfeer en kernwaarden. Kies hier het ziekenhuis dat het beste bij jou past.

  Kies je ziekenhuis

  Opbouw van de opleiding Operatieassistent

  De opleiding Operatieassistent is opgebouwd uit†3 leerperiodes. In elke periode werk je een aantal weken en volg je een aantal weken onderwijs.

  Lees meer over de opbouw van de opleiding Operatieassistent

  Let op! Eerst solliciteren

  Je kunt pas met de opleiding Operatieassistent beginnen als je in dienst bent van een ziekenhuis. Daarom moet je eerst solliciteren en aangenomen worden. Dit regel jij zelf, het maakt geen deel uit van de opleiding.