logo HAN

Uw kind naar het hbo?

Een stap verder in het studiekeuzeproces

Hoe helpt u uw kind een stap verder in het studiekeuzeproces? Bekijk hier welke studiekeuzeactiviteiten er zijn.

“Ik heb een duidelijk beeld gekregen van wat ik zelf wil. Ik heb zelf geen twijfels meer en wil Accountancy doen op de HAN in september. Deze Open Dag heeft mij geholpen bij het maken van keuzes.”

(Marieke, bezoekster Open Dag)

Het is erg belangrijk dat uw kind een studie kiest die het beste bij hem/haar past. De HAN biedt diverse mogelijkheden aan om uw kind hierbij te helpen.

Tijdens het gehele proces: bekijk www.han.nl/voltijd

Op www.han.nl/voltijd is alle informatie te vinden over:

• Studeren bij de HAN
  • Alle opleidingen geclusterd per interessegebied
  • OriŽntatieactiviteiten
  • Aanmelden en wat erbij komt kijken
  • Starten met de studie

In elke fase van het studiekeuzeproces is hier een schat aan informatie te vinden voor zowel u als uw kind.

Informatie per opleiding: Download een opleidingsbrochure

Alle opleidingsinformatie thuis eens rustig nalezen? U kunt per opleiding een samenvattende brochure downloaden of aanvragen per post. Kijk op www.han.nl/voltijd bij de opleiding van uw kinds keuze en download daar de brochure.

Voor havo 3 leerlingen: uw kind bezoekt een profielkeuzedag

Voorlichting over vervolgopleidingen aan aankomende studenten start vaak op de middelbare school, met de zogenaamde Profielkeuzedag. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor havo 3-leerlingen van scholen uit onze regio. Uw kind ontvangt hiervoor een uitnodiging via de school. Op de Profielkeuzedag komt uw kind te weten welk profiel je moet kiezen voor welk interessegebied.

Bezoek samen een Open Dag

Tijdens een Open Dag maken u en uw kind kennis met de opleidingen bij de HAN. Op een Open Dag vinden onder andere voorlichtingsrondes en workshops plaats. Ook kunt u docenten en studenten alles vragen over de stad, de mogelijkheden en zaken als boeken en collegegeld. Zo komt u alles te weten over de plek waar uw zoon of dochter misschien wel vier jaar gaat doorbrengen. De data van de Open Dagen bij de HAN vindt u op www.han.nl/opendagen.

Vervolg op Open Dag: meeloopdagen en proefstuderen

Wanneer uw kind na het bezoeken van een Open Dag nog niet zeker weet welke opleiding bij hem/haar past kan een dagje meelopen of proefstuderen de doorslag geven. Moedig uw kind daarom aan dit te doen. Tijdens een dag meelopen/proefstuderen ervaart uw kind:

• hoe de lessen in elkaar zitten
  • wat voor type studenten de opleiding volgen
  • hoe de sfeer in het gebouw is
  • of hij/zij zichzelf hier over een tijdje ziet rondlopen

Kijk op www.han.nl/meeloopdag en www.han.nl/proefstuderen voor de mogelijkheden voor de betreffende opleiding. Elke opleiding biedt een divers programma aan.

Speciaal voor ouders

Sommige opleidingen bieden ook workshops en andere voorlichtingsactiviteiten aan speciaal voor ouders. Kijk bij de opleiding om erachter te komen of dat aangeboden wordt.

Intensief ondersteuningsprogramma voor studiekiezers: Your Start Academy

Voor sommige scholieren is het lastig een studiekeuze te maken. Zij kunnen extra ondersteuning gebruiken. Het is dan voor uw kind mogelijk aan een tussenjaar deel te nemen waarin uw kind:

• Meer uit zichzelf haalt
  • Anderen ontmoet
  • Veel leert over zichzelf
  • Volop ondersteuning krijgt bij het studiekeuzeproces

Your Start Academy is een trainingsprogramma van zes maanden dat bestaat uit online opdrachten, trainingen en workshops, samen ondernemen in de maatschappij en werken. Elke deelnemer bewandelt zijn eigen route richting het einddoel. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld inhoud, kosten, startdata en de inschrijfprocedure op: www.han.nl/yourstartacademy.