Opleidingsinfo

Door de opkomst van duurzame, elektrische energie staan bedrijven te springen om ingenieurs die verstand hebben van nieuwe energietechnologie. Volg een energiegerelateerde opleiding of cursus en maak carrière!

Nieuws van SEECE

08-04-2020

Het Natuurkundenetwerk dompelt jongeren onder in techniek en enthousiasmeert ze voor elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Het netwerk biedt onder andere een masterclass arduino aan, Lees meer...

07-04-2020

Ondanks de coronacrisis werken onderzoekers, studenten en bedrijven samen aan energieprojecten. Zo ontwikkelen studenten en onderzoekers van de HAN een open source-energiecontroller Lees meer...

Partners

SEECE is een publiek-private samenwerking tussen het energie-gerelateerde bedrijfsleven en het hoger onderwijs. De keypartners van het centre of expertise zijn Alliander, TenneT, DNV GL, KEMA Laboratories, Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Partners van SEECE werken samen aan energie-gerelateerde projecten voor een versnelling van de innovatie in de energietransitie én voldoende goed opgeleide professionals.

fotolijst

Aardgasvrije woningen

Alle Nederlandse woningen moeten vanaf 2050 klimaatneutraal zijn. Deze ambitie leidt tot een enorme opgave. Ons land kent in totaal 7,7 miljoen woningen, waarvan een groot deel verwarmd wordt met aardgas. Het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) brengt onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheden bij elkaar om te werken aan dit warmtevraagstuk.