header foto

CleanMobilEnergy: Consortium slaat zonnestroom op voor Arnhemse laadpalen
17-09-2020

In Arnhem wordt een opslagsysteem voor zonnestroom gerealiseerd, waardoor voertuigen in de stad kunnen rijden op duurzame energie. Het betreft een vierjarig onderzoeksproject waarin overheid, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken.

Whitepapers LEVE helpen energietransitie begrijpen
17-09-2020

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) stelt whitepapers beschikbaar die inzicht geven in de energietransitie. De lectoren willen hiermee bijdragen aan een betere discussie.

SEECE en energieopslag: ‘We willen geen oplossingen die alleen op papier werken’
15-09-2020

Opslagtechnologie moet bijdragen aan een duurzame energievoorziening die betrouwbaar én betaalbaar is. Ballard-Asare Bediako, onderzoeker bij het lectoraat Meet- en Regeltechniek, weidt in een interview uit over de rol van SEECE in het opslagvraagstuk.

Volta Energy bestormt de markt met nieuwe zon-aggregaten
10-09-2020

De ontwikkeling van zon-aggregaten komt in een stroomversnelling bij het Westervoortse bedrijf Volta Energy. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen speelt een rol in dit proces. ‘Daar worden innovaties bedacht waar je als bedrijf weinig tijd voor hebt.’

Van vwo naar hbo; werktuigbouwkundestudent vertelt over haar uitdagende studieroute
08-09-2020

Nadat May Bergervoet na het vwo haar schooltas aan de vlaggenstok hing, startte ze een hbo-opleiding Werktuigbouwkunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. ‘Het feit dat je écht iets maakt trok me aan tot de opleiding.’

Future Factory brengt massale verduurzaming van woningen een stap dichterbij
02-09-2020

In 2030 moeten 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Om dat enorme aantal te halen werken 28 partijen, waaronder SEECE en de HAN, aan Future Factory. Dit project zorgt dat renovatieprojecten sneller én efficiënter uitgevoerd kunnen worden.

Elf statushouders klaargestoomd voor werken en leren in de techniek
14-07-2020

Het voorbereidend halfjaar ‘leren en werken in de techniek’ voor gevluchte technici zit erop. 10 juli kregen de deelnemers hun certificaat uitgereikt op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.

Onderwijsinnovatie bij SEECE: ‘Vergaande flexibilisering is noodzakelijk’
09-07-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise is een broedkamer voor onderwijsinnovatie; het lanceerde onlangs een aantal nieuwe initiatieven dat het leerproces van energieprofessionals flexibeler én effectiever moet maken.

Nieuw deeltijdtraject win-winsituatie voor statushouder en installatiebedrijf
09-07-2020

Het Noord-Hollandse installatiebedrijf Schouten Techniek nam onlangs een statushouder in dienst, via een programma van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en stichting UAF. ‘Ik ben gecharmeerd van de drive.’

Masterstudenten van de HAN optimaliseren smart grids voor duurzame energie
06-07-2020

HAN-studenten van de Master Engineering Systems ‘verslimmen’ energienetwerken in hun afstudeerperiode. De opdrachten dragen niet alleen bij aan hun onderwijs, ze zorgen ook voor essentiële innovatie in de energietransitie.

EnergieNext is het online platform voor en door de energieprofessional en betrokken consument. Het inspireert, verbindt en stimuleert samenwerking door middel van open kennisdeling om de noodzakelijke energietransitie te versnellen.

Klik hier om naar de website te gaan.