header foto

Nieuws

HAN-onderzoekers sparren met bedrijven over slimme warmtepompsystemen
01-12-2021

Het lectoraat Meet- en Regeltechniek van de HAN werkt al jaren aan warmtepompsystemen, samen met bedrijven en andere kennisinstellingen. Onderzoekers willen nu een nieuw project formuleren dat de aansturing van warmtepompen slimmer maakt. “Met onze kennis over regelsystemen kunnen bedrijven een concurrentievoordeel behalen.”

Hoe samenwerking tot nieuwe energie in de arbeidsmarkt leidt
16-11-2021

Van bodemspecialist in Syrië, naar energie-professional in Nederland. Koutaiba Alabdalla maakt carrière dankzij een samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. En hij is niet de enige.

Techniekstudenten werpen een brede blik op de energietransitie
21-10-2021

Technici moeten niet alleen oog hebben voor techniek, maar ook voor andere elementen in de energietransitie. Docent-onderzoeker Luca Gennari rust studenten daarom uit met een holistisch perspectief. “Studenten moeten met een open blik naar andere domeinen kijken.”

Peer review SEECE: “HAN, blijf investeren in dat centre of expertise”
13-10-2021

SEECE werd maandag 4 oktober onder de loep genomen tijdens een peer review. Wat zijn de sterke punten van deze publiek-private samenwerking? En waar liggen de kansen? Het centre of expertise gebruikt de antwoorden op deze vragen voor zijn doorontwikkeling.

Deze palen wekken duurzame energie op én versterken de landbouw
27-09-2021

Hoe zorg je dat energietechnologie complementair is aan de omgeving? Studenten werken aan het prototype van een ‘energiepaal’ die opgaat in het landschap én nieuwe kansen creëert voor boeren.

De HAN Solarboat is een kapstok voor technologische innovatie
21-09-2021

Engineeringbedrijf Qconcepts werkt al jaren samen met de HAN. Een rode draad in die samenwerking is de ontwikkeling van een raceboot op zonne-energie. Dit project leidt tot innovaties en spin-offs, waaronder een autonoom vaartuig: de Solardrone.

Interview TenneT: “We hebben elkaar nodig om antwoorden te vinden.”
02-07-2021

In de energietransitie groeit de vraag naar talentvolle arbeidskrachten en technologische innovatie. Om aan die vraag te voldoen, is samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven essentieel. Dat vertellen Robert-Jan de Bes en Inge Vernooy-Klijberg van hoogspanningsnetbeheerder TenneT in een interview.

Erik Folgering: In Connectr weten studenten aan welke puzzel ze werken
30-06-2021

Hoe stuur je studenten met goede energietransitievaardigheden de wijde wereld in? Erik Folgering houdt zich al jaren bezig met die vraag. Voorheen bij SEECE, maar sinds kort als kernteamlid van Connectr én als onderzoeker aan de Radboud Universiteit. “Human capital is minstens zo belangrijk als energie-innovaties.”

Themaroute waterstof; HAN-studenten verdiepen zich in buffering van duurzaam gas
28-06-2021

Techniekstudenten van de HAN deden onderzoek naar de opslag van waterstof in aardgasleidingen. Het onderzoek is onderdeel van de themaroute waterstof, een project waarin studenten expertise opbouwen. “Ik wil op dit project verder bouwen en op wijkniveau waterstofopslag creëren.”

Interview KEMA Laboratories: Energietechnologie verandert in hoog tempo
23-06-2021

Wat is de waarde van het SEECE-netwerk in de energietransitie? Peter Vaessen van KEMA Laboratories vertelt waarom hij samenwerkt met andere bedrijven en kennisinstellingen. “Als je de energietransitie voor elkaar wil krijgen, dan moet je rekening houden met de hele keten.”

Agenda