09-01-2019

In een speciale bijlage in De Gelderlander, die op 5 januari verscheen, laat de HAN zien hoe de hogeschool bijdraagt aan de zoektocht naar duurzame oplossingen vanuit de techniek.

19-12-2018

De energietransitie komt in gevaar door een tekort aan technici en andere professionals die een rol spelen in sectoren die in deze transitie moeten voorgaan. Om dat probleem op te lossen, wordt steeds vaker een beroep op de hbo-centres of expertise gedaan. Ook op landelijk niveau.

19-12-2018

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) roept drie projecten in het leven, die onder het zwaartepunt Sustainable Energy & Environment (SEE) vallen. De projecten spelen in op maatschappelijke thema’s, politieke ontwikkelingen en concrete vragen uit de beroepspraktijk.

28-11-2018

Tientallen professionals uit de mobiliteitssector kwamen 14 november bijeen in het Mobility Innovation Center in Arnhem, voor het mini-seminar Emissieloos rijden. Een wijze les van de sprekers: innovatie kun je ook bereiken als de marktontwikkelingen tegenzitten. Of het nou gaat om een vloot elektrische bussen, een waterstoftrein of emissiearme pakketbezorging.

19-11-2018

Het Technisch Weekblad besteedt in zijn laatste editie aandacht aan de energietransitie. De samenwerking van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met bedrijven wordt uitgelicht in een van de artikelen. Er is onder andere aandacht voor waterstof.

16-11-2018

Het project HP-Launch stimuleert de ontwikkeling van een efficiŽnte en betaalbare warmtepomp. Producenten van warmtepompen bezochten op 1 november de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar zij discussieerden over onderzoeksresultaten uit het project.

15-11-2018

Aart-Jan de Graaf, lector Meet- en Regeltechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), deelt zijn kijk op de transitie naar een all electric-energievoorziening. ‘Gedurende bepaalde periodes minder energie gebruiken, kan goedkoper zijn dan energieopslag’

14-11-2018

Het succes van de Power Minor en de Power Course wordt beloond met een nominatie voor de Pro-Motor-award. De onderwijstrajecten zijn gericht op het opleiden van energietechnici voor een uiterst krappe arbeidsmarkt en worden georganiseerd door partijen die verbonden zijn aan het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE).

12-11-2018

Zestig engineeringstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaven 6 november tussenpresentaties aan hun opdrachtgevers. Ze maken onderdeel uit van het project The O-Zone, waarin zij samen met bedrijven en onderzoekers aan actuele energievraagstukken werken.

05-11-2018

Studenten van technische bachelor- en masteropleidingen aan de HAN ťn van een universitaire opleiding werkten de eerste maanden van dit studiejaar aan deeloplossingen voor een bijzonder actueel vraagstuk: hoe verwarmen we woningen als de aardgaskraan wordt dichtgedraaid?