20-03-2019

55 studenten van het Instituut Engineering ontvingen 22 februari hun diploma op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Een van hen is Patricia Boogaard, die in 2014 stopte als rondreizend geluidstechnicus. Na een aantal deeltijdbanen in de energiesector besloot ze om onderzoeker te worden.

19-03-2019

Een 30-tal werkgevers die hun deeltijdstudenten begeleiden, kwam eind februari bij elkaar tijdens een bijeenkomst voor werkplekcoaches. Een belangrijk deel van de bijeenkomst werd besteed aan kennismaken met docenten, bijpraten over ontwikkelingen bij de HAN en om van de HAN en van elkaar ondersteuning te krijgen in het begeleiden van hun collega die een technische deeltijdopleiding volgt.

14-03-2019

Tijdens de Early morning toast, een terugkerend evenement van Kiemt, kwamen zo’n 120 mensen bijeen voor presentaties over waterstof. Vier sprekers vertelden aan welke projecten zij werken, rondom de veelbelovende energiedrager. ‘Waarom wachten we met deze transitie en beginnen we niet gewoon?’

08-03-2019

Een jaar geleden startte de HAN op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) de speciale leeromgeving Energy for Sustainable Built Environment die zich bezighoudt met de energietransitie. De tussenstand is positief en er zijn plannen voor een uitbreiding, waarbij het Center of Expertise gaat samenwerken met vijf andere hogescholen.

08-03-2019

In de 'Special Arbeidsmarkt en Opleidingen' besteedt het Technisch Weekblad aandacht aan de invloed van de energietransitie op het onderwijs. Onder andere de HAN, en zijn cursussen, wordt uitgelicht.

08-03-2019

Techniek Nederland, Opleidingsfonds OTIB en vier hogescholen gaven 28 februari het startschot voor het Center of Expertise HUB (Human Capital for Building Technology). Met de oprichting van het expertisecentrum breidt de technieksector kennis en opleidingen op het gebied van gebouwtechnologie uit en versterkt het de innovatiekracht.

27-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bood dinsdag 19 februari een podium aan verschillende sprekers, die vertelden over geconcentreerde zonne-energie. Bezoekers van het symposium Focus on solar energy maakten niet alleen kennis met techniek, ze zagen ook in welke context de technologie ontwikkeld en toegepast wordt.

27-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bereidt zijn studenten voor op de transitie naar een duurzame energievoorziening. Hoe dat gebeurt, stond zaterdag 23 februari in een bijlage van het Financieele Dagblad. ‘Het bedrijfsleven heeft grote behoefte aan mensen die professioneel geschoold zijn op dit vlak.’

22-02-2019

Zestien afgevaardigden van Amerikaanse onderwijsinstellingen, maakten deze maand een educatieve reis door Europa. Hun doel: kennis vergaren over Europese onderwijssystemen. Ze kwamen onder andere terecht bij IIME (Innovatie In Mobiliteit en Energie) in Doetinchem, een organisatie die gelieerd is aan SEECE.

19-02-2019

Studenten die de mastertrack Sustainable Energy volgden, hielden 31 januari eindpresentaties op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Docent en onderzoeker Rik Catau blikt terug op de mastermodule, die dit studiejaar voor het eerst draait.