05-07-2019

Engineering-studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) sloten donderdag 27 juni hun studiejaar af met een presentatie van hun semesterproject. De studenten werkten een half jaar lang, 2 dagen per week, op Industriepark Kleefse Waard aan hun project.

05-07-2019

Het lectoraat Reliable Power Supply van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) doet onderzoek naar ‘slim assetmanagement’, voor hoog- en middenspanningsnetten. De onderzoekers werken aan een nieuwe generatie health index, waarmee meer beslissingen worden genomen op basis van realtime metingen en voorspellingen.

02-07-2019

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) wordt uitgelicht in het weekblad Elsevier (nr. 26). Richard van Leeuwen (lector Duurzame Energie Voorziening Saxion) en Tinus Hammink (programmamanager SEECE) vertellen hoe partijen hun krachten bundelen om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

02-07-2019

Donderdag 27 juni werd het design van de nieuwe HAN Solarboat onthuld op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De boot gaat boven het wateroppervlak vliegen en is hierdoor sneller en efficiŽnter dan de huidige solarboat, de Photon.

25-06-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) start een vierdaagse waterstofcursus voor professionals, in samenwerking met de Arnhemse onderneming HyMatters en met ondersteuning van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA). De cursus speelt in op de vraag naar waterstofkennis vanuit het werkveld.

25-06-2019

De afgelopen twee jaar werd onderzoek gedaan naar een tank- en laadfaciliteit voor voertuigen, die het elektriciteitsnet ondersteunt. Uit het project blijkt dat een dergelijk systeem netverzwaring – en daarmee maatschappelijke kosten – kan voorkomen.

19-06-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en hoogspanningsnetbeheerder TenneT verlengen de looptijd van het bijzonder lectoraat Reliable Power Supply. In een interview vertellen Robert-Jan de Bes (Team Strategy & Technology NL bij TenneT) en bijzonder lector Rob Ross over het belang van de onderzoeksgroep.

11-06-2019

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) presenteerde 6 juni zijn onderzoekagenda, tijdens een conferentie van de Topsector Energie in Utrecht. De visie van LEVE krijgt vorm in vijf programmalijnen.

11-06-2019

HAN-student Lucas de Groot heeft donderdag 6 juni de Cleantech Battle 2019 gewonnen. Veerle Kommeren en Anne Lazaroms ging met de 2e prijs naar huis.

11-06-2019

De toekomst is van ons! Dat was 23 mei de kernboodschap tijdens duurzaamheidsfestival The Future of Us op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Maar hoe gaan we de huidige energie- en klimaatuitdagingen dan precies aanpakken? Door vooral heel veel samen te werken.