29-05-2018

Richard van Leeuwen (lector Duurzame Energievoorziening bij Saxion) en Jack Doomernik (lector Smart Energy bij Avans) zijn onderdeel van het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE). In dit stuk vertellen ze over onderzoeksprojecten, het belang van lectorenplatform LEVE en hun recente bijdrage aan het congres Slimme Energietransitie in Bunnik.

25-05-2018

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) Regio Gelderland en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen organiseerden op 18 april 2018 een seminar met het thema: huizen zonder aardgas. Vier sprekers creŽerden een ruim beeld van de mogelijkheden.

18-05-2018

De zonaangedreven raceboot van de HAN eindigde in het weekend van 12 mei op de derde plaats in Akkrum, tijdens de NK Zonnebootrace. Vooral tijdens de sprint boekte het team goede resultaten.

18-05-2018

Het Voltor-studententeam van de HAN won de publieksprijs van de Cleantech Battle 2018, met het ontwerp van een elektrische tractorpull-tractor. Zij verdienen daarmee een pitch voor het ImPactfonds van de Rabobank, dat duurzame en innovatieve projecten stimuleert.

17-05-2018

Hoe gaat het met de ontwikkeling van lithiumbatterijen? Stefan van Sterkenburg, onderzoeker op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), gaf antwoord op deze vraag tijdens het Ports and the City-congres in Nijmegen. ‘De energiedichtheid neemt maar heel langzaam toe.’

26-04-2018

Nieuwsmedia besteedden vorige week volop aandacht aan de arbeidsvraag in de technieksector, naar aanleiding van een SER-rapport. Hierin wordt gewaarschuwd voor een groeiend tekort aan goedopgeleide energieprofessionals. Het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) werkt sinds 2013 aan oplossingen voor dit probleem.

11-04-2018

Hoe worden voertuigen in de toekomst van energie voorzien? En welke gevolgen hebben tank- en laadstations voor het energienet? Deze vragen werden behandeld tijdens het symposium Laadmogelijkheden van de Toekomst, dat vrijdag 6 april plaatsvond in Arnhem.

05-04-2018

De komende 2 jaar gaat het Lectoraat Meet- en Regeltechniek zich samen met 5 andere kennisinstituten en marktpartijen in het project HP-Launch inzetten om gezamenlijk een prototype te ontwikkelen van een duurzame warmtepomp die kan worden toegepast in bestaande woningen. HP-Launch is daarmee een antwoord op de gaskraan die dichtgaat.

03-04-2018

Negen studententeams van HAN, Saxion en Windesheim pitchten donderdag 31 maart hun unieke oplossing op het gebied van Cleantech tijdens de halve finale van de Cleantech Battle 2018.

29-03-2018

Het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) schafte onlangs practicumsets van het bedrijf Lucas NŁlle aan. De sets worden gebruikt voor onderwijs aan scholieren om ze beter voor te bereiden op de hbo-opleiding Elektrotechniek.