02-07-2020

HAN, IPKW, gemeente Arnhem en provincie Gelderland slaan de handen ineen met het Connectr Energy Innovation Lab. Tijdens een online kennismaking op 29 juni riepen zij bedrijven op om deel te nemen.

25-06-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise is betrokken bij een aantal projecten in de Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s, een subsidieregeling die gekoppeld is aan het Klimaatakkoord. Programmamanger Tinus Hammink vertelt in een interview met Katapult hoe SEECE in deze positie kwam.

22-06-2020

Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen biedt de nodige flexibiliteit; deze draagt bij aan een betrouwbare én betaalbare elektriciteitsvoorziening. Het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur maakte een video over dit onderwerp én schreef er een artikel over.

22-06-2020

Energiemaatregelen kunnen de economie een boost geven in coronatijd. Centres of expertise - waaronder SEECE - spelen daar een actieve rol in, aldus Marsha Wagner van de Topsector Energie. ‘Zorg dat onderwijsinstellingen, waaronder hogescholen, een goede partner zijn in de regionale energiestrategie.’

16-06-2020

Kennisinstellingen, bedrijven en de gemeente Arnhem gaven 6 juni het startschot voor het project Enowatts (ENergieOpslag in WATerstof: Toepassingen en Scenario’s). Zij doen onderzoek naar een waterstofcentrale op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, voor de opslag van windenergie en een scala aan andere toepassingen.

03-06-2020

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voedt de energiesector met kennis door middel van cursussen. Dat gebeurt, in tijden van corona, digitaal. Deze aanpak is niet geheel nieuw. ‘We zijn vijf jaar geleden al begonnen met cursussen op afstand.’

26-05-2020

Om tot emissievrij personenvervoer te komen, heeft Nederland veel nieuwe laadpunten nodig. 1,7 miljoen in 2030, is de ambitie. Hoe krijgen betrokken partijen dat voor elkaar? Twee vloggers van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur doken in deze kwestie.

25-05-2020

Wat is de sleutel voor een duurzaam en betrouwbaar elektriciteitsnet? Ballard Asare-Bediako, hoofddocent en onderzoeker bij het lectoraat Meet- en Regeltechniek op de HAN, geeft antwoord op deze vraag in het Technisch Weekblad van 22 mei.

20-05-2020

Na een zoektocht naar de ideale studie kwam Scott Tacke terecht bij het Operational Network Program, een leerwerkprogramma voor praktische hbo-technici. Nu werkt hij aan hoogspanningstechnologie bij Qirion én studeert hij Elektrotechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

13-05-2020

Venema E-mobility, een Arnhems bedrijf dat zich richt op energiemanagementoplossingen, trekt de banden met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan. Momenteel werkt Venema E-mobility met techniekstudenten aan een slim laadpunt met opslagcapaciteit voor elektrische voertuigen.