11-04-2018

Hoe worden voertuigen in de toekomst van energie voorzien? En welke gevolgen hebben tank- en laadstations voor het energienet? Deze vragen werden behandeld tijdens het symposium Laadmogelijkheden van de Toekomst, dat vrijdag 6 april plaatsvond in Arnhem.

05-04-2018

De komende 2 jaar gaat het Lectoraat Meet- en Regeltechniek zich samen met 5 andere kennisinstituten en marktpartijen in het project HP-Launch inzetten om gezamenlijk een prototype te ontwikkelen van een duurzame warmtepomp die kan worden toegepast in bestaande woningen. HP-Launch is daarmee een antwoord op de gaskraan die dichtgaat.

03-04-2018

Negen studententeams van HAN, Saxion en Windesheim pitchten donderdag 31 maart hun unieke oplossing op het gebied van Cleantech tijdens de halve finale van de Cleantech Battle 2018.

29-03-2018

Het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) schafte onlangs practicumsets van het bedrijf Lucas Nülle aan. De sets worden gebruikt voor onderwijs aan scholieren om ze beter voor te bereiden op de hbo-opleiding Elektrotechniek.

29-03-2018

Het Industriepark Kleefse Waard (IPKW), de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) ontwikkelen een energiecampus in Arnhem: de The O-Zone. De campus moet bedrijven en kennisinstellingen blijvend met elkaar verbinden.

28-03-2018

In het achterland van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wordt hard gewerkt aan waterstoftechnologie. Achttien professionals uit ‘de waterstofketen’ en de politiek deden donderdag 15 maart hun verhaal tijdens het minisymposium Waterstof in Gelderland op de Kaart in Arnhem.

27-03-2018

De cursus Power Quality gaat na de zomer voor het eerst van start op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het nieuwe onderwijsprogramma is bedoeld voor professionals die te maken hebben met elektrische stroom- en spanningskwaliteit.

27-03-2018

Het team van de HAN Solarboat heeft een nieuwe samenstelling. Dit raceseizoen zijn ook internationale studenten betrokken bij de ontwikkeling en de wedstrijden.

13-03-2018

Waar kan langdurige samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven toe leiden? Projectcoördinator Nynke Verhaegh en HAN-onderzoeker Ballard Asare-Bediako vertellen over CS GriP, dat in januari werd afgerond. Binnen dit project werd een robuust, off-grid en duurzaam energienetwerk ontwikkeld.

23-02-2018

ScienceGuide en het ISO nomineerden drie personen voor de lector van het jaar-verkiezing, waaronder lector HAN Automotive Research Bram Veenhuizen. Waarom hij opviel? Veenhuizen zet zich al jaren in voor een betere verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.