19-05-2019

Duurzamere spijkerbroeken, verbeterde warmtepompen, alternatieven voor plastic, een zonnetapijt in plaats van een zonnepaneel – 10 studententeams pitchen op donderdag 6 juni 2019 hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie in de finale van de Cleantech Battle. Maar liefst 5 van de 10 ideeën zijn door HAN-studententeams ingediend.

15-05-2019

Energie-minoren op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) raken steeds meer verweven met het onderzoek op de hogeschool. Dat komt onder andere doordat lectoraten verantwoordelijk worden voor de uitvoering van de onderwijsprogramma’s.

09-05-2019

De O-Zone, een energiecampus waar studenten aan bedrijfs- en lectoraatsprojecten werken, gaat volgend jaar door onder de naam New Energy & Mobility Innovatielab.

07-05-2019

Hoe zorg je dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs op de goede plek terechtkomen, wanneer ze gaan studeren? SEECE en Quadraam zoeken antwoorden op die vraag en verbeteren de aansluiting van het vo op het hbo. Betere doorstroming heeft onder andere een positief effect op het aantal leerlingen dat wordt opgeleid voor de energiesector.

07-05-2019

‘Hoe gaat het eraan toe aan de lokale “klimaattafels” in de wijk?’ Die vraag beantwoordt Patrick Hoogenbosch, medeoprichter van een duurzaamheidsinitiatief in het Arnhemse Spijkerkwartier. Hoogenbosch werd geïnterviewd door Erik Jansen, associate lector Capabilities in Care and Wellbeing op de HAN.

24-04-2019

Samenwerken met studenten van andere opleidingen is een rode draad in het curriculum van de engineeringopleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens het 3e en 4e semester werken studenten 3 dagen in de week aan actuele, toekomstgerichte vraagstukken.

12-04-2019

Gelderse partijen hebben de ambitie om een power-to-power-installatie op megawattschaal te openen. Gedeputeerde Peter Drenth (CDA, Energietransitie), wethouder Jan van Dellen (VVD, Economische Zaken) en wethouder Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks, Energie) tekenden vrijdag 12 april een intentieverklaring op het stadhuis in Arnhem.

10-04-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ontwikkelt, samen met het bedrijfsleven, een warmtepompprototype voor bestaande woningen. Student Industrieel Product Ontwerpen (IPO) Kevin Geurtsen studeerde af op het project. Zijn afstudeerscriptie gaat over de inpassing van de warmtepomp in een schuin dak.

29-03-2019

Hbo- en mbo-studenten werken samen aan studieprojecten en voeren elk taken op hun eigen niveau uit. Hoe geef je zo’n samenwerking het beste vorm? Het CIVON zoekt een antwoord op deze vraag, samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het bedrijfsleven.

20-03-2019

55 studenten van het Instituut Engineering ontvingen 22 februari hun diploma op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Een van hen is Patricia Boogaard, die in 2014 stopte als rondreizend geluidstechnicus. Na een aantal deeltijdbanen in de energiesector besloot ze om onderzoeker te worden.