16-11-2018

Het project HP-Launch stimuleert de ontwikkeling van een efficiënte en betaalbare warmtepomp. Producenten van warmtepompen bezochten op 1 november de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar zij discussieerden over onderzoeksresultaten uit het project.

15-11-2018

Aart-Jan de Graaf, lector Meet- en Regeltechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), deelt zijn kijk op de transitie naar een all electric-energievoorziening. ‘Gedurende bepaalde periodes minder energie gebruiken, kan goedkoper zijn dan energieopslag’

14-11-2018

Het succes van de Power Minor en de Power Course wordt beloond met een nominatie voor de Pro-Motor-award. De onderwijstrajecten zijn gericht op het opleiden van energietechnici voor een uiterst krappe arbeidsmarkt en worden georganiseerd door partijen die verbonden zijn aan het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE).

12-11-2018

Zestig engineeringstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaven 6 november tussenpresentaties aan hun opdrachtgevers. Ze maken onderdeel uit van het project The O-Zone, waarin zij samen met bedrijven en onderzoekers aan actuele energievraagstukken werken.

05-11-2018

Studenten van technische bachelor- en masteropleidingen aan de HAN én van een universitaire opleiding werkten de eerste maanden van dit studiejaar aan deeloplossingen voor een bijzonder actueel vraagstuk: hoe verwarmen we woningen als de aardgaskraan wordt dichtgedraaid?

30-10-2018

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) start in het najaar van 2019 met de deeltijdopleiding Gebouwgebonden Installatietechniek. Deelnemers aan het onderwijsprogramma leren over de koppeling van duurzame energiebronnen voor de gebouwde omgeving, in combinatie met woon- en verblijfscomfort.

11-10-2018

Ondernemer Roel Bleumer (23) biedt een alternatief voor vervuilende aggregaten. Hij richtte Volta Energy op, dat duurzame energiesystemen ontwikkelt en verhuurt. Hij begon zijn bedrijf tijdens een studie Werktuigbouwkunde op de HAN. ‘Je kunt maar beter zo snel mogelijk op je bek gaan.’

09-10-2018

Onder meer Tijs Breukink (lid van het college van bestuur van de HAN) overhandigde 4 oktober De Uitdaging aan staatssecretaris Mona Keijzer, tijdens de Werkconferentie Topsector Energie in Rotterdam. Het betreft een set plannen die zorgt voor meer goedopgeleide vakmensen. Deze zijn essentieel om de energietransitie in goede banen te leiden.

03-10-2018

Het Operational Network Trainee-programma ging 3 september van start met twaalf deelnemers. Het is de eerste lichting van het traject, waarin trainees leren voor een Associate degree Elektrotechniek / Energietechniek en werkervaring opdoen bij netwerkbedrijf Alliander. ‘Dit lijkt de meest succesvolle cocktail van facetten die het bedrijf én de student verder helpen.’

28-09-2018

In een uitgave over waterstof, die 25 september bij het Financieele Dagblad verscheen, vertellen Mascha Smit (HAN-lector Duurzame Energie) en Tinus Hammink (managing director SEECE) over het belang van samenwerking.