20-01-2020

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) staat maandag 20 januari in het Financieele Dagblad. Lectoren Jeike Wallinga (Windesheim) en Jan-Jaap Aué (Hanzehogeschool) merken op dat overheid, markt, industrie en consumenten onvoldoende geïnformeerd zijn over de energietransitie. Daar willen zij verandering in brengen.

13-01-2020

Een student van de HAN University of Applied Sciences begeleidt de ontwikkeling van een inspectierobot voor hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Het project laat zien wat samenwerking tussen een hogeschool en een bedrijf kan opleveren.

23-12-2019

Janneke Hoekstra, voormalig directeur van de faculteit Techniek, nam 19 december afscheid van haar functie op de HAN University of Applied Sciences. Dat ging gepaard met een mini-symposium over samenwerken in de driehoek.

18-12-2019

De energiecursussen van de HAN University of Applied Sciences groeien in populariteit. Er is veel vraag vanuit bedrijven die hun schaarse personeel willen bijscholen, vertelt de directeur van de afdeling Cursussen, Post-hbo, en Maatwerkopleidingen (CPM).

18-12-2019

Binnen het project Waterstof & Mobiliteit werken studenten van verschillende opleidingen aan een eigen voertuig op waterstof. Ze elektrificeren een Fiat Doblo en ontwikkelen een range extender op waterstof die aan het voertuig gekoppeld kan worden.

16-12-2019

Janneke Hoekstra, directeur van de faculteit Techniek, knipte in de middag van 11 december een lichtgevend snoer door dat prompt van kleur veranderde. Groene – in plaats van rode – lampjes symboliseerden de lancering van HAN W@TTS - Infrastructure for Research and Education on Power Systems.

16-12-2019

Met de opening van het HAN H2Lab kreeg de HAN er afgelopen woensdag een nieuwe hybride leeromgeving op het IPKW bij. In het waterstoflab kan vanaf nu uitgebreid worden gewerkt aan allerlei vraagstukken rondom waterstof.

13-12-2019

Techniekstudenten van de HAN University of Applied Sciences doen sinds september onderzoek naar een toekomstige testfaciliteit voor het laden van elektrische voertuigen. De opdrachtgever, stichting ElaadNL, hecht veel waarde aan zijn band met onderwijsinstellingen. ‘We zijn mede gegroeid door studenten.’

09-12-2019

In HP-Launch werken kennisinstituten, bedrijven en studenten samen aan een prototype van een duurzame warmtepomp voor bestaande woningen. Studenten van het instituut Engineering verbeteren het ontwerp in deelprojecten.

29-11-2019

De opleiding Werktuigbouwkunde van de HAN University of Applied Sciences telt dit studiejaar meer studenten dan in het jaar ervoor. De groeiende instroom is waarschijnlijk te danken aan de Engelstalige werktuigbouwkunde-variant Mechanical Engineering die in september van start ging.