Toolbar
header foto

Samenwerken in de driehoek: ‘Er liggen kansen voor publieke meningsvorming’
12-04-2021

De HAN deed onderzoek naar samenwerkingsverbanden waar de hogeschool zelf onderdeel van uitmaakt. In dit artikel reageren drie hogeschoolonderzoekers op de resultaten. Zijn alle ingrediënten voor een vruchtbare samenwerking aanwezig? Of moeten er nog ingrediënten worden toegevoegd?

Be an Engineer-campagne trekt ‘verborgen talent’ naar technieksector
08-04-2021

Hogescholen en bedrijven scholen ‘verborgen talenten’ om tot engineer. Ze bieden zij-instromers de kans op een hbo-opleiding in combinatie met een baan. Het initiatief Be an engineer moet deze manier van leren en werken een boost geven.

Volta Energy komt in een stroomversnelling
08-04-2021

Volta Energy voorziet met zo’n twintig verplaatsbare energiesystemen bouwplaatsen, camerasystemen en evenementen van stroom. Duurzame stroom, wel te verstaan. Het bedrijf levert een schoon alternatief voor dieselagregaten.

Wattsun begint waar het elektriciteitsnet stopt
08-04-2021

Koen Olieslagers en Bart Hendriks leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Koen studeerde Industrieel Product Ontwerpen, Bart Commerciële Economie. Samen zetten ze begin 2016 het bedrijf Wattsun pop-up power op. Het begin van een avontuur.

‘Petrolhead’ bouwt grootste waterstofbatterij ter wereld
04-04-2021

Met zijn bedrijf Elestor bouwt HAN-alumnus Wiebrand Kout nu de grootste waterstofbromide-flowbatterij ter wereld. ‘Betaalbare energieopslag is de crux van een duurzaam energiesysteem.’

HAN-studenten werken aan bakfiets op waterstof
04-04-2021

Twee vierdejaars studenten van de HAN, Mika Damen en Roy Bos, werken bij Alles over Waterstof in Arnhem aan de HydroCargo. Dit is een bakfiets, aangedreven door waterstof.

TenneT-medewerkers spijkeren energie-kennis bij op de HAN
31-03-2021

Professionals bij netbeheerder TenneT krijgen met de post-hbo-cursus Elektrische Energietechniek van de HAN beter inzicht in het opwekken, transporteren en de distributie van elektrische energie. ‘Bij elk college dat ik volg, vallen er dingen op hun plek die ik tijdens mijn werk tegenkom.’

Van elektrotechnici tot werktuigbouwkundigen: HAN-deeltijdstudenten versterken de technieksector
18-03-2021

Hoe ervaren bedrijven deeltijdstudenten van de HAN? Hoppenbrouwers Techniek is te spreken over twee studenten Gebouwgebonden Installatietechniek, en over deeltijders in het algemeen. “Ze geven een mooie dynamiek.”

Technisch Weekblad: Elektriciteitsnet op schaal toont gevolgen van onze keuzes
08-03-2021

Op de Academie Engineering en Automotive van de HAN staat een elektriciteitsnet op schaal dat gebruikt wordt voor onderwijs en onderzoek. Het Technisch Weekblad publiceerde 4 maart een artikel over het nut van deze technologie.

Samenwerken aan energie-innovatie; Connectr is van start
03-03-2021

De provincie Gelderland draagt ruim 4,6 miljoen bij aan de eerste activiteiten van Connectr – Energy Innovation. Dat werd op woensdag 3 maart besloten. Het initiatief versnelt de energietransitie en versterkt de Gelderse economie.