31-03-2020

Videomakers Jelle en Dave interviewden talloze experts over de laadinfrastructuur van de toekomst. Hun YouTube-video's nemen de kijker mee in de ontwikkeling van laadpalen, de impact van elektrische auto’s op het elektriciteitsnet en nog veel meer.

29-03-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise werkt tijdens de corona-epidemie digitaal door aan een betrouwbare en betaalbare elektriciteitsvoorziening.

26-03-2020

Met een onafgemaakte studie Geologie in zijn zak vluchtte Badr Ali (30) voor de burgeroorlog in Syrië. Via Irak, waar hij kort werkte als operator in de energiesector, belandde hij in Nederland. Nu hij een verblijfsvergunning heeft, wil hij alsnog afstuderen. Via een leerwerktraject aan de HAN richt hij zijn pijlen op een carrière in de techniek.

23-03-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise investeert in een socialemediacampagne over de hbo-opleiding Elektrotechniek, gericht op studiekiezers in het voortgezet onderwijs. Tijdens de campagne laten vloggers zien dat elektrotechnische toepassingen heel bijzonder kunnen zijn. ‘Je moet laten zien dat de energiewereld enorm spannend is.’

09-03-2020

Leerlingen uit de bovenbouw havo van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn bezochten de Academie Engineering en Automotive. Ze werden flink aan het werk gezet.

09-03-2020

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen publiceerde 7 maart twee pagina’s in de Gelderland over de opleiding Elektrotechniek. De hogeschool investeert in communicatie voor jongeren die een studie zoeken, onder de noemer: Last-minute hulp bij studiekeuze.

05-03-2020

In het Algemeen Dagblad zat donderdag 5 maart een katern over de energietransitie: Een goede start. De bundel artikelen laat zien dat gezamenlijke kennisontwikkeling en -verspreiding essentieel is voor een duurzame toekomst.

05-03-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise stelde onderwijsvouchers beschikbaar voor de cursus Waterstof op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onder meer een student en een docent van de opleiding Automotive maakten daar gebruik van en volgden de cursus. ‘De opgedane kennis kan ik direct toepassen in het onderwijs.’

20-02-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise host 10 en 11 maart het Future of Charging Symposium op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de bijeenkomst wordt kennis over de ontwikkeling van laadinfrastructuur uitgewisseld en diens invloed op het elektriciteitsnet besproken.

19-02-2020

Voltijd- en deeltijdstudenten van verschillende hogescholen namen donderdag 6 februari hun certificaten voor het behalen van de Power Minor in ontvangst. Het onderwijsprogramma, dat gericht is op de energiesector, liet bij een aantal studenten een diepe indruk achter.