11-09-2019

De verwarming van de Eusebiuskerk in Arnhem wordt verduurzaamd. HyMatters, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, DEKRA, Stichting Eusebius Arnhem en de gemeente Arnhem willen het gebouw voorzien van groene waterstof.

09-09-2019

De CEO van netwerkbedrijf Alliander, Ingrid Thijssen, droeg donderdag 29 augustus bij aan de opening van het studiejaar. Tijdens haar speech op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) maakt ze duidelijk dat er veel meer energietechnici nodig zijn. ‘Technologie en geld zijn niet het probleem van de energietransitie.’

06-09-2019

Tien jonge techneuten gaan aan de slag bij Alliander. Ze vormen de twee groep die het Operational Network Program (ONP) volgt. De jongens hebben allemaal hun havo- of mbo-diploma met een technisch profiel op zak en begonnen vorige week bij het netwerkbedrijf.

02-09-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) start in september met de associate degree-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek. De sector vraagt om een breed-opgeleide technicus, die onder meer verstand heeft van duurzame energie.

27-08-2019

Ashwin Netravalkar wil een bijdrage leveren aan de energietransitie. Zijn afstudeerproject op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bracht zijn doel een stap dichterbij. Hij deed, in opdracht van het Lectoraat Duurzame Energie, onderzoek naar een systeem dat energie haalt uit geconcentreerd zonlicht.

05-07-2019

Engineering-studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) sloten donderdag 27 juni hun studiejaar af met een presentatie van hun semesterproject. De studenten werkten een half jaar lang, 2 dagen per week, op Industriepark Kleefse Waard aan hun project.

05-07-2019

Het lectoraat Reliable Power Supply van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) doet onderzoek naar ‘slim assetmanagement’, voor hoog- en middenspanningsnetten. De onderzoekers werken aan een nieuwe generatie health index, waarmee meer beslissingen worden genomen op basis van realtime metingen en voorspellingen.

02-07-2019

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) wordt uitgelicht in het weekblad Elsevier (nr. 26). Richard van Leeuwen (lector Duurzame Energie Voorziening Saxion) en Tinus Hammink (programmamanager SEECE) vertellen hoe partijen hun krachten bundelen om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

02-07-2019

Donderdag 27 juni werd het design van de nieuwe HAN Solarboat onthuld op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De boot gaat boven het wateroppervlak vliegen en is hierdoor sneller en efficiŽnter dan de huidige solarboat, de Photon.

25-06-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) start een vierdaagse waterstofcursus voor professionals, in samenwerking met de Arnhemse onderneming HyMatters en met ondersteuning van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA). De cursus speelt in op de vraag naar waterstofkennis vanuit het werkveld.