Toolbar
header foto

Hbo- en mbo-studenten werken samen aan HAN-waterstofvoertuig
19-01-2021

Deze zomer is het eigen waterstofvoertuig van de HAN echt klaar. Studenten van de HAN werkten hiervoor samen met studenten van ROC Rijn IJssel. Eerlijk is eerlijk: dat ging niet zonder slag of stoot, maar het leverde uiteindelijk mooie resultaten op.

Van vwo naar hbo: het verhaal van Werktuigbouwkundestudent Evelien Vink
12-01-2021

Hoe is het om een hbo-opleiding te volgen met een vwo-diploma op zak? In deze video vertelt Werktuigbouwkundestudent Evelien Vink hoe zij het hoger beroepsonderwijs ervaart.

Waterstof vergroot de betrouwbaarheid van de energievoorziening
07-01-2021

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is betrokken bij tal van waterstofprojecten. De energiedrager complimenteert het elektriciteitsnet door deze te ontlasten en de onbalans tussen vraag- en aanbod te verkleinen.

Samenwerken in de driehoek: ‘We moeten elkaars werkterrein betreden om snelheid te maken’
07-01-2021

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen deed onderzoek naar samenwerken in de driehoek. In dit artikel reageren academiemanager Engineering en Automotive Gudo Ebbers en onderzoeker Tanja Tankink op een aantal bevindingen uit het onderzoeksrapport. Hoe kijkt de HAN, als key-partner van SEECE, naar triple helix-samenwerking?

Podcast: Hoe houden we straks het licht aan in de donkere wintermaanden?
06-01-2021

Het is een van de grootste uitdagingen in de energietransitie: het aanbod van duurzame energie afstemmen op de vraag, en vice versa. Lector Meet- en Regeltechniek Aart-Jan de Graaf pleit in de eerste aflevering van de podcast Piekvragen voor een onconventionele oplossing.

TECHNISCH WEEKBLAD: SAMENWERKING TUSSEN MKB EN TECHNISCH ONDERWIJS IS BELANGRIJK
24-12-2020

Ballard Asare-Bediako, programmalijnmanager bij SEECE, vertelt in het Technisch Weekblad over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. ‘In Nederland zijn veel baanbrekende innovaties afkomstig uit het mkb of innovatieve startups.’

Wijkgerichte energietransitie: In Arnhem stappen belanghebbenden in een lerend verduurzamingsnetwerk
16-12-2020

Niemand heeft een gegarandeerd succesvol recept waarmee alle woonwijken in Nederland energieneutraal gemaakt kunnen worden. De HAN, de gemeente Arnhem en SEECE zetten in op een learning community voor het verduurzamen van woonwijken.

Publiek-privaat samenwerken krijgt een fysiek element met Connectr
14-12-2020

Connectr geeft een nieuwe impuls aan samenwerken in de driehoek, vertelt SEECE-programmadirecteur Tinus Hammink. Dankzij de nieuwe faciliteit werken studenten, onderzoekers en ondernemers onder één dak aan energievraagstukken. ‘Het SEECE-netwerk wordt hiermee fysieker.’

Energietransitie op wijkniveau brengt een ‘topteam’ van professionals samen
30-11-2020

Elf partijen dienden een subsidieaanvraag in voor het project Knooppunt Wijkenergie. Tijdens de aanvraagperiode ontstond een waardevol netwerk, dat een integrale aanpak voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving nastreeft.

HAN-studenten zetten in op gedragsverandering met slimme thermostaat
26-11-2020

Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) storten zich op een open source energiecontroller. Dit semester ligt de aandacht op een gebruiksvriendelijk design, een essentieel element van duurzame energietechnologie.