12-11-2019

Dertig scholieren van het Almende College Isala volgden vrijdag 8 november de allereerste LEGO Mindstorm-workshop op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De deelnemers maakten op een creatieve manier kennis met programmeren.

10-11-2019

Vanaf het tweede studiejaar brengen techniekstudenten van De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een groot deel van hun tijd door op IPKW (Industriepark Kleefse Waard) in Arnhem. Daar werken zij in het derde en in het vierde semester aan projecten met bedrijven. Drie bijzondere opdrachten waar studenten momenteel aan werken:

04-11-2019

Één ding is zeker: er komt een innovatielab op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Een hybride leeromgeving waar onderwijs, onderzoek en werkveld samenkomen om te werken aan de duurzame wereld van morgen. Maar hoe moet dat innovatielab er eigenlijk uitzien? Daar werd druk over nagedacht tijdens het SEE-café, 4 oktober op HAN unexpected x innovate.

03-11-2019

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT verwelkomde zes statushouders op de werkvloer, waarvan twee een deeltijdopleiding volgen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Janine Spaan, Coördinator Studenten & Stages bij TenneT, vertelt in een interview welke waarde zij hecht aan deze nieuwkomers. ‘Het is voor ons een hele mooie kans om gebruik te maken van de talenten die deze mensen hebben.’

29-10-2019

Ballard Asare-Bediako, hoofddocent en onderzoeker bij het Lectoraat Meet- en Regeltechniek op de Hogechool van Arnhem en Nijmegen (HAN), geeft 19 november een presentatie op een energie-congres in Utrecht. Hij licht alvast een tipje van de sluier op in een artikel van het Technisch Weekblad.

29-10-2019

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) investeert in opleidingsfaciliteiten voor de energietechnicus van morgen. De faciliteiten zijn onderdeel van HAN W@TTS - Infrastructure for Research and Education on Power Systems dat in december van start gaat.

10-10-2019

Tijdens HAN Unexpected x Innovate vond een uitgebreide bijeenkomst over de uitfasering van aardgas plaats. Over één ding waren alle sprekers het 4 oktober eens: Nederland komt alleen betaalbaar van het aardgas af als betrokken partijen met elkaar samenwerken. En daar moeten ze vooral niet mee wachten.

05-10-2019

Faculteitsdirecteur Janneke Hoekstra en lector Bram Veenhuizen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) vinden dat er meer moet gebeuren om praktijkgericht onderzoek op hogescholen te stimuleren. Zij hopen op een gerichte aanpak bij overheid en onderwijsinstellingen om te komen tot volwaardige universities of applied sciences.

01-10-2019

Het aantal bedrijven dat intensief samenwerkt met het beroepsonderwijs in het mbo en hbo is sinds 2016 gestegen van 6.000 naar 9.800, een groei van 58% in twee jaar. Daar profiteren zo’n 84.000 studenten van. Dit blijkt uit een impactmeting van Katapult, een netwerk van samenwerkingsverbanden tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven, onderzoek en overheid. Het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) is partner van Katapult.

24-09-2019

Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, bracht 12 september een bezoek aan de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De nieuwe opleiding is een antwoord op de grote behoefte aan technisch personeel.