12-09-2018

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) reikte eind-augustus de HAN-prijzen uit. Onder andere hogeschoolmedewerkers, die de verbinding tussen het onderwijs en het werkveld stimuleren vielen in de prijzen.

11-09-2018

Het lectoraat Automotive van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) participeerde in een onderzoek naar licht elektrische vrachtvoertuigen, zogeheten LEVV’s. Deze vorm van transport is voor 10 tot 15% van de bestelautoritten in de stad een efficiŽnt alternatief

07-09-2018

63 engineeringstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) startten begin deze maand met hun werkzaamheden in het Mobility Innovation Center, op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Ze werken 3 dagen per week aan 15 uitdagende projecten.

05-09-2018

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) stelt twee extra laadpalen voor elektrische voertuigen beschikbaar, als onderdeel van een onderzoeksproject. De apparatuur is verbonden met een lokaal smart grid en wordt gebruikt om algoritmes te testen.

19-07-2018

Een derde plek bij de fleet race, een zesde plek in het algemeen klassement en lol met elkaar en de andere teams. Het HAN Solarboat-team nam van 12 tot en met 14 juli deel aan het evenement Solar&Energy Boat Challenge in Monaco. Ze schreven onderstaand verslag.

12-07-2018

Het zwaartepunt Sustainable Energy & Environment (SEE) van de HAN en de Human Capital Agenda (HCA) van de Topsector Energie speelden een grote rol in een recente campagne over de energietransitie. Met een artikel, dat in een bijlage van Het Financieele Dagblad verscheen en in oktober op de Vakbeurs Energie in Den Bosch wordt verspreid, wordt de aandacht gevestigd op het opleiden van energieprofessionals.

10-07-2018

Programmamanager Christien Lokman zette in 2017 een uitvoerige analyse in gang, voor de invulling van het zwaartepunt Sustainable Energy & Environment (SEE). Die leidde tot vier specifieke onderzoeks- en onderwijsthema’s, die de komende jaren centraal staan.

05-07-2018

Op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) werken hbo-studenten met bedrijven aan actuele energievraagstukken. Ze staan aan de basis van een innovatieve, hybride leeromgeving: The O-Zone. In dit dubbelinterview vertellen Kevin Rijke (directeur van IPKW) en Erik Folgering (programmaleider op de HAN) waarom zo’n omgeving onmisbaar is.

27-06-2018

Techniekstudenten van de HAN werken sinds februari op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) aan het thema ‘energie in de gebouwde omgeving’. Dat levert concrete resultaten op, zoals een component voor groene daken.

27-06-2018

Op 21 juni vond voor de vierde keer het congres Circulaire Oogst plaats bij de HAN in Arnhem. Het thema 'De kracht van technologische innovatie bij duurzame transitie' stond in deze editie centraal. Circa 130 bezoekers woonden het inspirerende congres bij waarop gerenommeerde sprekers van Kaak Group, Mitsubishi Elevator Europe en Biomassatechniek lieten zien hij zij nieuwe technologie aanwenden voor duurzame transitie. Het congres werd mede georganiseerd door Nijmegen European Green Capital.