header foto

Leerwerktraject statushouders: nieuwe kans in de energiebranche
11-06-2021

Je bent als statushouder in Nederland terechtgekomen. Je barst van het talent, maar je diploma’s zijn hier ongeldig. Wat doe je dan? Met een speciaal leerwerktraject geeft de HAN statushouders de kans om hun kwaliteiten voor de energietransitie in te zetten. “Het is een win-winsituatie.”

Interview DNV: “We hebben meer briljante geesten nodig voor de energietransitie”
30-05-2021

Wat is de waarde van het SEECE-netwerk in de energietransitie? Theo Bosma en Sander Domensino van DNV vertellen waarom zij samenwerken met kennisinstellingen en bedrijven. “Het opschalen van energietechnologie is een enorme uitdaging.”

De belangrijkste keuzes in de energietransitie
25-05-2021

Onze energiehuishouding gaat op de schop. Dat is vastgesteld in het Klimaatakkoord. Voor Nederland geldt dat in 2050 de elektriciteitsvoorziening voor 95 procent CO2-neutraal moet zijn.

Connectr versnelt energie-innovaties
25-05-2021

Studenten van mbo, hbo en de universiteit werken bij Connectr samen met onderzoekers en bedrijven aan energie-innovaties. Het doel: een bijdrage leveren aan de energietransitie en het stimuleren van de regionale werkgelegenheid.

Breed consortium puzzelt aan waterstofketen in het project ENOWATTS
20-05-2021

Hoe kan waterstof bijdragen aan de betrouwbaarheid én betaalbaarheid van de duurzame energievoorziening? In het project ENOWATTS werkt een breed pallet aan organisaties aan de waterstofketen, op weg naar een antwoord op die vraag.

Portret Liander-directeur: Zonder energie staat alles stil
19-05-2021

Sarike van Wettes werkgebied behelst alles wat te maken heeft met onderhoud van het gas- en elektriciteitsnet en het voorkomen van storingen. Als die zich toch voordoen, moet er zo snel mogelijk een oplossing komen. Ze geeft als directeur leiding aan 1000 medewerkers.

Techniek als middel om problemen op te lossen
18-05-2021

Jerom Janssen weet lange tijd niet wat hij wil worden, uiteindelijk ontdekt hij dat je met techniek problemen kan oplossen en mensen met elkaar kan verbinden. ‘Regelmatig doe ik even een stapje terug in mijn werk en vraag ik me af: wat ben ik aan het doen? Waarom doe ik dit en kan het nog slimmer?’

Netarchitect bij Liander: ‘Met een traineeship kom je erachter wat je echt leuk vindt’
14-05-2021

Welke vervolgstudie ze moest kiezen na de havo, vond Eva Driessen erg lastig. Uiteindelijk koos ze voor energietechniek en vond ze een baan als netarchitect bij Liander. ‘In deze functie lever ik mijn bijdrage aan de wereld van morgen.’

Van vwo naar hbo: Werktuigbouwkundestudent Devin werkt aan robots en drones
28-04-2021

Na een periode van twijfel koos Devin Hol voor een vervolgopleiding op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde. Hoe ervaart hij die als oud-vwo’er?

Q-highschool-leerlingen bouwen thuis een rijdende robot
20-04-2021

Twintig enthousiaste deelnemers van de Q-highschool vonden een Arduino op de mat. Met behulp van hard- en software transformeerden de leerlingen deze minicomputer in vijf lessen tot een zelfrijdende robot die nergens tegenaan botst.