header foto

Samenwerken aan energie-innovatie; Connectr is van start
03-03-2021

De provincie Gelderland draagt ruim 4,6 miljoen bij aan de eerste activiteiten van Connectr – Energy Innovation. Dat werd op woensdag 3 maart besloten. Het initiatief versnelt de energietransitie en versterkt de Gelderse economie.

ALS HBO SAMEN RICHTING MEER MAATSCHAPPELIJKE IMPACT
01-03-2021

Als hogeschool ben je bezig met bepaalde thema's. Hoe weet je wat ándere hogescholen rondom diezelfde thema’s doen? En hoe vergroot je straks als hbo-sector gezamenlijk je maatschappelijke impact in het landelijk overleg?

Van vwo naar hbo: Bianca wil aan de slag met hoogspanning
24-02-2021

Nadat Bianca Niekerk haar vwo-diploma haalde, koos ze voor een hbo-opleiding op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: Elektrotechniek. ‘In de techniek is altijd werk, uitdaging en vernieuwing.’

Nieuwe deelnemers aan statushouders-traject zoeken baan in energiesector
21-02-2021

Sinds januari staat een nieuwe groep technici klaar om aan de slag te gaan met duurzame energie. Negen statushouders nemen deel aan een onderwijstraject op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen dat ze voorbereidt op een technische deeltijdopleiding. ‘Ik heb al twintig jaar ervaring. Het lijkt me mooi om ook hier een rol te vervullen in de techniek.’

Via havo naar werk en opleiding in energietransitie
06-02-2021

Met een havo-diploma op zak aan het werk én een opleiding volgen, waarmee je à la minuut een bijdrage levert aan de energietransitie. De opleiding Operational Network Program maakt het mogelijk.

HAN en SEECE experimenteren met themaroutes in geflexibiliseerd hbo-onderwijs
06-02-2021

Als het hbo wil anticiperen op maatschappelijk relevante ontwikkelingen, dan moet een gedeelte van het onderwijs flexibel zijn. In dat flexibele deel doen studenten ervaring op met thema’s die belangrijk zijn voor de energietransitie.

Statushouders krijgen baan via leerwerktraject in energiesector
04-02-2021

Vanwege snelle veranderingen in de energievoorziening is er een schreeuwend tekort aan vakmensen. Terwijl hoogopgeleide asielzoekers met een technische achtergrond vaak niet aan de bak komen. Daarom startten HAN SEECE en partners in januari 2020 een nieuw leerwerktraject in de energiesector. Twaalf statushouders namen de uitdaging aan. De pilot is geslaagd, ondanks corona, en krijgt een vervolg.

De HydroCargo; in het Waterstoflab wordt een waterstofbakfiets ontwikkeld
03-02-2021

De HydroCargo, zo heet de bakfiets op waterstof die sinds 1 februari in Arnhem ontwikkeld wordt. Overheden, bedrijven, een stichting en een kennisinstelling werken samen aan het project in het Waterstoflab van de HAN.

Arnhemse Energy-mobilityhub versnelt energietransitie
03-02-2021

Elke woonwijk heeft op niet al te lange termijn zijn eigen Energy-mobilityhub, verwacht Melvin Venema. Via deze hub kunnen mensen niet alleen de accu van hun elektrische auto opladen, de accu kan ook elektriciteit leveren op momenten dat er veel energie wordt gebruikt. ‘Met deze vorm van peak-shaving versnel je de energietransitie.’

Cyrus Smith kan duurzame elektriciteit beheersbaar maken
29-01-2021

In het project Cyrus Smith ontwikkelen HyMatters en de HAN een mobiel systeem dat groene waterstof produceert. Doel: het elektriciteitsnet ontlasten en waardevolle waterstofkennis opdoen.