Agenda

Hier vindt u een overzicht van alle evenementen en activiteiten die verbonden zijn aan het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise.

18 februari 2019

Symposium Gelderse Einsteinweek

Na een succesvolle eerste editie organiseren de provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en gemeente Arnhem voor de 2e keer de Gelderse Einsteinweek in de week van 18 tot en met 22 februari 2019. Op maandag 18 februari is de aftrap met een symposium in het stadhuis van de gemeente Arnhem. Verschillende wetenschappers en experts nemen u mee in de wereld van nieuwe technologie en innovatie. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de grote opgaven waar we als samenleving voor staan? En wat moeten wij als overheid met al deze nieuwe technologieën?

Tijd: Opening 10.00 uur - 17.00 Netwerksessie
Locatie:  Gemeente Arnhem, Koningsstraat 38, Arnhem
lees verder
19 februari 2019

Symposium Focus on Solar Energy - Free Event

At the symposium Focus on Solar Energy on 19 February, centre stage is given to the role of concentrated solar energy in the built environment. Speakers represent the industrial parties involved in bringing this technology to the urban environment, as well as research parties working on related developments.

Tijd: van 13.00-17.30 uur
Locatie:  HAN, Faculteit Techniek, Ruitenberglaan 26, 6826 CC Arnhem
lees verder
19 februari 2019

I.k.v. Gelderlandse Einsteinweek: Hoe gaan technologie en innovatie ons klimaat redden?

Maurits Groen (oprichter van WakaWaka) vertelt hoe technologie en innovatie ons klimaat gaan redden. Het lijkt erop dat duurzaamheid bij Maurits Groen (1953) in zijn genen zit. Toen hij als achtjarige hoorde dat we papier kunnen recyclen, ging hij direct deur-aan- deur oude kranten ophalen. Tijdens zijn studie politicologie raakte hij verder bevlogen over milieu- en ontwikkelingsproblematiek, die naar zijn mening onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maurits Groen was hoofdredacteur van het magazine van Milieudefensie, werkte mee aan radio en televisieprogramma’s over natuur en milieu, schreef enkele boeken, en richtte in 1982 adviesbureau Maurits Groen Milieu en Communicatie op. In 2006 haalde hij Al Gore naar Nederland met diens boek en film An Inconvenient Truth.

Tijd: start 20:00 uur - einde 22.00 uur
Locatie:  Gemeente Arnhem, Koningstraat 38, Arnhem
lees verder
12 maart 2019

Kiemt Early Morning Toast - thema Waterstof in Gelderland

Kiemt organiseert dinsdag 12 maart een Early Morning Toast met als thema ‘Waterstof in Gelderland’. Meer informatie over deze Early Morning Toast volgt later. De Early Morning Toast begint altijd met een ontbijt gevolgd door informatieve presentaties over een actueel onderwerp.

Tijd: Start 7.30 uur - 8.55 uur Afsluiting & Vragen
Locatie:  Parkrestaurant De Waard (IPKW), Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem
lees verder
14 maart 2019

Inspiriment Ruud Veltenaar

Uitnodiging van de netwerken Energie made in [Arnhem] en Power2Nijmegen voor een inspiriment met TedX spreker en trendwatcher Ruud Veltenaar. Tijdens het inspiriment laat hij ons laat zien én ervaren dat we met ambitie en lef om kunnen schakelen naar een duurzame energievoorziening én sneller dan we nu denken.

Tijd: 13:30 uur Inloop - Einde 18.00 uur
Locatie:  Showroom Arnhem, Langstraat 20, 6811 JA Arnhem
lees verder
21 maart 2019

Energy Cafe - Bewustwording en Gedragsverandering

We hebben tijdens de Energy Cafés afgelopen jaren veel Arnhemmers op het podium gezien die stappen zetten op het vlak van energie besparen, zonnepanelen leggen, warmtepompen aanbrengen schoon vervoer en andere verduurzamingsmaatregelen. Maar hoe krijgen we de grote groep inwoners en ondernemers mee om meters te gaan maken? Hierover gaan we het hebben tijdens dit Energy Café! Niels Götz van 5plus1 neemt ons mee in de werking van onze hersenen en over de mechanismen die ons ervan weerhouden te doen wat we ‘deep down’ best wel willen. Laura Witlox van Slim opgewekt! vertelt over gedragsverandering en nudging. Rick Tegelaar (atelier Rick Tegelaar) en Arno Geesink (KRAFT Architecten) vertellen over In4nite, een collectief waar ideeën en creativiteit van ontwerpers gecombineerd worden met de technische expertise van het op het IPKW gevestigde bedrijf Low & Bonar. Het resultaat was een groot succes tijdens de Dutch Design Week in 2017 en 2018! Jeen Akkerman van JEEN vertelt over de bewustwordingscampagne Arnhem AAN. Tot slot volgt nog een aantal pitches.

Tijd: inloop van 16.00 uur - start 16.30 uur / Netwerkborrel rond 17.30 uur
Locatie:  Parkrestaurant De Waard (IPKW), Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem
lees verder