Toolbar
header foto

Agenda

Hier vindt u een overzicht van alle evenementen en activiteiten die verbonden zijn aan het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise.

22 april 2021

Laadinfrastructuur in de Regionale Energie Strategie

In 30 regio's zijn Regionale Energie Strategieën (RES'en) opgesteld door samenwerkende gemeenten en provincies. Daarin mag laadinfrastructuur natuurlijk niet ontbreken. Het aantal elektrische voertuigen groeit snel en al die EVs moeten wel opgeladen worden. Met slimme systeemkeuzes zoals Smart Charging kunnen ze bovendien zorgen voor flexibele stroomvraag waardoor ze ingezet kunnen worden bij het inpassen van zonne-energie en windenergie in een duurzaam energiesysteem. De NVDE maakte met inbreng van onder andere ElaadNL een Checklist Laadinfrastructuur in de RES. Vragen kunnen tijdens de presentatie gesteld worden (via de chat) maar ook al vooraf via een mailtje aan info@elaad.nl. Voor aanmelden zie lees verder > meer informatie over dit agendabericht

Tijd: 12:00-12:45 uur
Locatie:  webinar
lees verder
18 mei 2021

NKL kennisshow | Proeftuin Slimme Laadpleinen

Tijdens deze bijeenkomsten staat kennisoverdracht centraal. We presenteren de stand van zaken van innovaties en brengen ontwikkelingen onder de aandacht. Er staat steeds een actueel thema centraal, waarover we met elkaar in gesprek gaan. Met volop ruimte om vragen te stellen aan experts. Aanmelden zie lees verder > meer informatie over dit agendabericht.

Tijd: 13:00-13:45 uur
Locatie:  Online
lees verder
09 juni 2021

Save the date: Werkconferentie learning communities mbo-hbo

Deelnemers in het Netwerk Learning Communities namen samen met de MBO Raad en de Vereniging Hogescholen het initiatief om te kijken naar de verbindingen tussen de learning communities in het mbo en die in het hbo. In 2 voorbereidende sessies hebben hbo- en mbo-experts verkend wat er nodig is voor het verder ontwikkelen en opschalen van learning communities. Tijdens een werkconferentie op 9 juni presenteert het Netwerk Learning Communities deze vraagstukken en onderzoeken we hoe we de samenwerking tussen mbo en hbo kunnen versterken. In mei wordt het programma en het inschrijfformulier gepubliceerd. Meer hierover is te vinden bij lees verder - meer informatie over dit agendabericht.

Tijd: van 13:00 - 17:00 uur
Locatie:  online
lees verder
18 november 2021

Techathon 2020

Techathon opnieuw uitgesteld naar november 2021. Exacte datum en extra informatie volgen. Techniek Nederland en Wij Techniek organiseren samen met TVVL en ISSO voor de tweede keer een Techathon in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Dit evenement is ook nu weer verplaatst in verband met Corona (was eerder verwacht in maart 2021). Tijdens de Techathon gaan teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. De organisatie van de Techathon is in handen van Techniek Nederland, in samenwerking met de overige kennisorganisaties in de technische branche (Wij Techniek, ISSO en TVVL), de HAN en het Rijksvastgoedbedrijf.

Tijd: streefdatum hele dag
Locatie:  Arnhem - IPKW
lees verder