Agendabericht

Energy café – Liander Duiven

Tijd: inloop 16.00 uur - 17.30 einde/start netwerkborrel
Locatie:  Dijkgraaf 4, Duiven

Rolf Deen (Manager Technische Bedrijfsschool Liander) vertelt hoe Liander mensen werft én opleidt terwijl er een groot tekort is aan technisch personeel. Sleutel hierbij is samenwerken met partners in de regio om aankomende medewerkers state-of-the-art onderwijsprogramma’s te bieden, waardoor eerder gekozen wordt voor techniek. Zoals de samenwerking met de HAN binnen het Operational Network Trainee-programma dat zich richt op jonge Havisten, die naast het opdoen van theoretische kennis in de schoolbanken ook graag direct hun technische vaardigheden inzetten in de praktijk.

Vervolgens neemt Sarah Detaille (Associate lector Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs van het Lectoraat HRM aan de HAN) ons mee in haar onderzoek naar toekomstbestendig onderwijs dat aansluit bij ontwikkelingen op de arbeidsmarkt alsmede hoe we het onderwijs kunnen laten aansluiten op de behoefte van technische bedrijven.

Jan Oosting van SEECE zal ingaan de aanpak van SEECE om samen met partners oplossingen te bieden voor het groeiend tekort aan technisch personeel in de energiesector. Twee voorbeelden: de hybride leeromgeving op IPKW waar studenten van de HAN met bedrijven en lectoraten aan energieprojecten samenwerken en het trainee-programma met Alliander samen.

Locatie: Liander, Dijkgraaf 4, Duiven (beperkt parkeren; andere mogelijkheid IKEA Duiven)

Aanmelden: uiterlijk 14 november e-mail sturen aan maud.wolf@arnhem.nl