Nieuws

SEECE ten tijde van de corona crisis

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise werkt tijdens de corona-epidemie digitaal door aan een betrouwbare en betaalbare elektriciteitsvoorziening.   Lees verder
31-03-2020

Videomakers Jelle en Dave interviewden talloze experts over de laadinfrastructuur van de toekomst. Hun YouTube-video's nemen de kijker mee in de ontwikkeling van laadpalen, de impact van elektrische auto’s op het elektriciteitsnet en nog veel meer.

29-03-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise werkt tijdens de corona-epidemie digitaal door aan een betrouwbare en betaalbare elektriciteitsvoorziening.

26-03-2020

Met een onafgemaakte studie Geologie in zijn zak vluchtte Badr Ali (30) voor de burgeroorlog in Syrië. Via Irak, waar hij kort werkte als operator in de energiesector, belandde hij in Nederland. Nu hij een verblijfsvergunning heeft, wil hij alsnog afstuderen. Via een leerwerktraject aan de HAN richt hij zijn pijlen op een carrière in de techniek.

23-03-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise investeert in een socialemediacampagne over de hbo-opleiding Elektrotechniek, gericht op studiekiezers in het voortgezet onderwijs. Tijdens de campagne laten vloggers zien dat elektrotechnische toepassingen heel bijzonder kunnen zijn. ‘Je moet laten zien dat de energiewereld enorm spannend is.’

09-03-2020

Leerlingen uit de bovenbouw havo van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn bezochten de Academie Engineering en Automotive. Ze werden flink aan het werk gezet.

09-03-2020

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen publiceerde 7 maart twee pagina’s in de Gelderland over de opleiding Elektrotechniek. De hogeschool investeert in communicatie voor jongeren die een studie zoeken, onder de noemer: Last-minute hulp bij studiekeuze.

05-03-2020

In het Algemeen Dagblad zat donderdag 5 maart een katern over de energietransitie: Een goede start. De bundel artikelen laat zien dat gezamenlijke kennisontwikkeling en -verspreiding essentieel is voor een duurzame toekomst.

05-03-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise stelde onderwijsvouchers beschikbaar voor de cursus Waterstof op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onder meer een student en een docent van de opleiding Automotive maakten daar gebruik van en volgden de cursus. ‘De opgedane kennis kan ik direct toepassen in het onderwijs.’

20-02-2020

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise host 10 en 11 maart het Future of Charging Symposium op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de bijeenkomst wordt kennis over de ontwikkeling van laadinfrastructuur uitgewisseld en diens invloed op het elektriciteitsnet besproken.

19-02-2020

Voltijd- en deeltijdstudenten van verschillende hogescholen namen donderdag 6 februari hun certificaten voor het behalen van de Power Minor in ontvangst. Het onderwijsprogramma, dat gericht is op de energiesector, liet bij een aantal studenten een diepe indruk achter.

14-02-2020

SEECE, HAN Talencentrum en het UAF startten een hbo-leerwerktraject voor technici met een vluchtelingenachtergrond. Wie het traject succesvol doorloopt, heeft zicht op een erkend Nederlands diploma en een baan in de energiesector.

05-02-2020

Drie tweedejaarsstudenten van de opleiding Elektrotechniek presenteerden dinsdag 28 januari de resultaten van hun onderzoek naar slim laden. Ze ontwikkelden een systeem waardoor laadpalen kunnen communiceren met zonnepanelen.

05-02-2020

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bracht woensdag 29 januari een bezoek aan waterstofstad Arnhem. 'Het is goed dat onderwijs, onderzoekers en bedrijven hier samen optrekken. Dat is de sleutel tot succes.'

31-01-2020

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat door met onderzoek naar warmtepomptechnologie voor bestaande woningen. De kennisinstelling is betrokken bij een aantal projecten in de Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s, een subsidieregeling die gekoppeld is aan het Klimaatakkoord.

28-01-2020

Koen Lenting (19) en Krijn van Woesik (21) zijn de jongste arbeidskrachten op hun afdeling bij netwerkbedrijf Alliander. Ze volgen het Operational Network Program, een associate degree-opleiding elektrotechniek in combinatie met een baan. ‘Hier word je gezien als collega, waardoor je je gaat gedragen als collega.’

27-01-2020

In het project HP-Launch ontwikkelen kennisinstellingen en bedrijven een luchtwarmtepomp voor bestaande woningen. Het resultaat wordt beschikbaar gesteld aan de industrie. Jasper Klomps, contactpersoon vanuit het Doesburgse Ubbink, vertelt waarom de kennis uit dit project waardevol is voor het bedrijf.

21-01-2020

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) staat maandag 20 januari in het Financieele Dagblad. Lectoren Jeike Wallinga (Windesheim) en Jan-Jaap Aué (Hanzehogeschool) merken op dat overheid, markt, industrie en consumenten onvoldoende geïnformeerd zijn over de energietransitie. Daar willen zij verandering in brengen.

13-01-2020

Een student van de HAN University of Applied Sciences begeleidt de ontwikkeling van een inspectierobot voor hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Het project laat zien wat samenwerking tussen een hogeschool en een bedrijf kan opleveren.

23-12-2019

Janneke Hoekstra, voormalig directeur van de faculteit Techniek, nam 19 december afscheid van haar functie op de HAN University of Applied Sciences. Dat ging gepaard met een mini-symposium over samenwerken in de driehoek.

18-12-2019

De energiecursussen van de HAN University of Applied Sciences groeien in populariteit. Er is veel vraag vanuit bedrijven die hun schaarse personeel willen bijscholen, vertelt de directeur van de afdeling Cursussen, Post-hbo, en Maatwerkopleidingen (CPM).