Nieuws

20-03-2019

55 studenten van het Instituut Engineering ontvingen 22 februari hun diploma op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Een van hen is Patricia Boogaard, die in 2014 stopte als rondreizend geluidstechnicus. Na een aantal deeltijdbanen in de energiesector besloot ze om onderzoeker te worden.

19-03-2019

Een 30-tal werkgevers die hun deeltijdstudenten begeleiden, kwam eind februari bij elkaar tijdens een bijeenkomst voor werkplekcoaches. Een belangrijk deel van de bijeenkomst werd besteed aan kennismaken met docenten, bijpraten over ontwikkelingen bij de HAN en om van de HAN en van elkaar ondersteuning te krijgen in het begeleiden van hun collega die een technische deeltijdopleiding volgt.

14-03-2019

Tijdens de Early morning toast, een terugkerend evenement van Kiemt, kwamen zo’n 120 mensen bijeen voor presentaties over waterstof. Vier sprekers vertelden aan welke projecten zij werken, rondom de veelbelovende energiedrager. ‘Waarom wachten we met deze transitie en beginnen we niet gewoon?’

08-03-2019

Een jaar geleden startte de HAN op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) de speciale leeromgeving Energy for Sustainable Built Environment die zich bezighoudt met de energietransitie. De tussenstand is positief en er zijn plannen voor een uitbreiding, waarbij het Center of Expertise gaat samenwerken met vijf andere hogescholen.

08-03-2019

In de 'Special Arbeidsmarkt en Opleidingen' besteedt het Technisch Weekblad aandacht aan de invloed van de energietransitie op het onderwijs. Onder andere de HAN, en zijn cursussen, wordt uitgelicht.

08-03-2019

Techniek Nederland, Opleidingsfonds OTIB en vier hogescholen gaven 28 februari het startschot voor het Center of Expertise HUB (Human Capital for Building Technology). Met de oprichting van het expertisecentrum breidt de technieksector kennis en opleidingen op het gebied van gebouwtechnologie uit en versterkt het de innovatiekracht.

27-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bood dinsdag 19 februari een podium aan verschillende sprekers, die vertelden over geconcentreerde zonne-energie. Bezoekers van het symposium Focus on solar energy maakten niet alleen kennis met techniek, ze zagen ook in welke context de technologie ontwikkeld en toegepast wordt.

27-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bereidt zijn studenten voor op de transitie naar een duurzame energievoorziening. Hoe dat gebeurt, stond zaterdag 23 februari in een bijlage van het Financieele Dagblad. ‘Het bedrijfsleven heeft grote behoefte aan mensen die professioneel geschoold zijn op dit vlak.’

22-02-2019

Zestien afgevaardigden van Amerikaanse onderwijsinstellingen, maakten deze maand een educatieve reis door Europa. Hun doel: kennis vergaren over Europese onderwijssystemen. Ze kwamen onder andere terecht bij IIME (Innovatie In Mobiliteit en Energie) in Doetinchem, een organisatie die gelieerd is aan SEECE.

19-02-2019

Studenten die de mastertrack Sustainable Energy volgden, hielden 31 januari eindpresentaties op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Docent en onderzoeker Rik Catau blikt terug op de mastermodule, die dit studiejaar voor het eerst draait.

18-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) investeert in een trainingsopstelling voor smart grids, van het Duitse bedrijf Lucas Nülle. De opstelling wordt gebruikt voor onderwijs, onderzoek en advies over netbalansvraagstukken.

14-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) roept per september een nieuwe opleiding in het leven: Mechanical Engineering. Het onderwijsprogramma is een Engelstalige versie van de opleiding Werktuigbouwkunde en is gericht op internationale handel. ‘Nederland is een land dat veel zakendoet met het buitenland.’

12-02-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) organiseerde 7 februari het eerste SEE-café, een terugkerende bijeenkomst over het zwaartepunt Sustainable Energy en Environment. Sprekers vertelden hoe het zwaartepunt bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

06-02-2019

Ruim tachtig tweedejaars engineeringstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) starten deze week in het Mobility Innovation Center (MIC). Het MIC is gevestigd in het pand van Clean Mobility Center op IPKW. De studenten werken twee dagen per week aan 19 uitdagende projecten.

06-02-2019

Sarah Detaille, Associate lector HRM op het thema Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs, buigt zich over de vraag: hoe zorgen we dat het onderwijs toekomstbestendig is, zodat het aansluit bij ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Ze richt zich onder andere op de energiesector, waar momenteel een groeiend tekort is aan goed geëquipeerde technici.

04-02-2019

Bedrijven gingen dinsdag 29 januari in gesprek met achttien studenten in spe, tijdens een Meet & Match-bijeenkomst op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De aankomend deeltijdstudenten zochten een werkgever, waar ze aan de slag kunnen tijdens hun deeltijdstudie Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde.

01-02-2019

Ze hebben er een half jaar lang, 3 dagen per week aan gewerkt. Dinsdag 29 januari was het voor de 2e-jaars studenten Engineering tijd om de resultaten van hun intensieve samenwerking te laten zien aan opdrachtgevers en docenten.

25-01-2019

Het zwaartepunt Sustainable Energy & Environment (SEE) timmert volop aan de weg. Waarmee precies en wat jij ermee kan, hoor je bij het 1e SEE-café op donderdag 7 februari a.s. van 15.30 tot 17 uur. Plek van handeling: HAN Campus Arnhem, ICA-lounge, Ruitenberglaan 26.

25-01-2019

In een interview met SAM, een digitale uitgave van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, vertelt programmamanager Christien Lokman over ‘haar’ zwaartepunt Sustainable Energy & Environment (SEE). ‘Merkbaar bijdragen aan de CO₂-reductie, dat is klip en klaar onze ambitie.’

25-01-2019

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) scherpte zijn werkwijze aan, tijdens een kwantificeringsbijeenkomst op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). LEVE werkt onder andere aan white papers, die het energie-balanceringsvraagstuk inzichtelijk maken voor verschillende doelgroepen.