Nieuws

05-07-2019

Engineering-studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) sloten donderdag 27 juni hun studiejaar af met een presentatie van hun semesterproject. De studenten werkten een half jaar lang, 2 dagen per week, op Industriepark Kleefse Waard aan hun project.

05-07-2019

Het lectoraat Reliable Power Supply van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) doet onderzoek naar ‘slim assetmanagement’, voor hoog- en middenspanningsnetten. De onderzoekers werken aan een nieuwe generatie health index, waarmee meer beslissingen worden genomen op basis van realtime metingen en voorspellingen.

02-07-2019

Het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) wordt uitgelicht in het weekblad Elsevier (nr. 26). Richard van Leeuwen (lector Duurzame Energie Voorziening Saxion) en Tinus Hammink (programmamanager SEECE) vertellen hoe partijen hun krachten bundelen om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

02-07-2019

Donderdag 27 juni werd het design van de nieuwe HAN Solarboat onthuld op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De boot gaat boven het wateroppervlak vliegen en is hierdoor sneller en efficiŽnter dan de huidige solarboat, de Photon.

25-06-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) start een vierdaagse waterstofcursus voor professionals, in samenwerking met de Arnhemse onderneming HyMatters en met ondersteuning van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA). De cursus speelt in op de vraag naar waterstofkennis vanuit het werkveld.

25-06-2019

De afgelopen twee jaar werd onderzoek gedaan naar een tank- en laadfaciliteit voor voertuigen, die het elektriciteitsnet ondersteunt. Uit het project blijkt dat een dergelijk systeem netverzwaring – en daarmee maatschappelijke kosten – kan voorkomen.

19-06-2019

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en hoogspanningsnetbeheerder TenneT verlengen de looptijd van het bijzonder lectoraat Reliable Power Supply. In een interview vertellen Robert-Jan de Bes (Team Strategy & Technology NL bij TenneT) en bijzonder lector Rob Ross over het belang van de onderzoeksgroep.

11-06-2019

Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE) presenteerde 6 juni zijn onderzoekagenda, tijdens een conferentie van de Topsector Energie in Utrecht. De visie van LEVE krijgt vorm in vijf programmalijnen.

11-06-2019

HAN-student Lucas de Groot heeft donderdag 6 juni de Cleantech Battle 2019 gewonnen. Veerle Kommeren en Anne Lazaroms ging met de 2e prijs naar huis.

11-06-2019

De toekomst is van ons! Dat was 23 mei de kernboodschap tijdens duurzaamheidsfestival The Future of Us op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Maar hoe gaan we de huidige energie- en klimaatuitdagingen dan precies aanpakken? Door vooral heel veel samen te werken.

11-06-2019

De Topsector Energie interviewde SEECE-programmamanager Tinus Hammink over Werken en Leren met Energie. Dankzij dit onderwijsprogramma kunnen bŤta's een baan met een technische opleiding combineren.

05-06-2019

Onderzoekers deelden 22 mei de voorlopige resultaten van het project HP-Launch, met partijen uit de warmtepompindustrie. Doel van het project is om een warmtepomp te ontwikkelen, die is toegesneden op bestaande Nederlandse woningen.

04-06-2019

Transport is ťťn van de grootste boosdoeners als het op CO2-uitstoot aankomt. Hoog tijd dus dat de mogelijkheden die waterstof biedt beter benut worden. Met het project Waterstof en Mobiliteit, dat 13 juni tijdens het SEE-cafť officieel van start gaat, werkt de HAN samen met studenten en het bedrijfsleven aan een CO2-vrije toekomst.

29-05-2019

Thijs Laagland (19) kwam in het 3e jaar Elektrotechniek als stagiair terecht bij netwerkbeheerder TenneT. Daar raakte hij betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe inspectiemethode voor hoogspanningsmasten.

29-05-2019

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) bestaat inmiddels zes jaar. Kees Boele, voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), laat zijn licht schijnen op de waarde van de publiek-private samenwerking. ‘Wat het hbo zo mooi maakt, manifesteert zich bij uitstek in een centre of expertise’

24-05-2019

Wattsun, een startup die batterijpakketten voor off grid-toepassingen produceert, leverde 14 mei een systeem aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De hogeschool gaat de batterijen gebruiken voor onderzoek en onderwijs.

19-05-2019

Duurzamere spijkerbroeken, verbeterde warmtepompen, alternatieven voor plastic, een zonnetapijt in plaats van een zonnepaneel – 10 studententeams pitchen op donderdag 6 juni 2019 hun innovatieve ideeŽn op het gebied van schone technologie in de finale van de Cleantech Battle. Maar liefst 5 van de 10 ideeŽn zijn door HAN-studententeams ingediend.

15-05-2019

Energie-minoren op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) raken steeds meer verweven met het onderzoek op de hogeschool. Dat komt onder andere doordat lectoraten verantwoordelijk worden voor de uitvoering van de onderwijsprogramma’s.

09-05-2019

De O-Zone, een energiecampus waar studenten aan bedrijfs- en lectoraatsprojecten werken, gaat volgend jaar door onder de naam New Energy & Mobility Innovatielab.

07-05-2019

Hoe zorg je dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs op de goede plek terechtkomen, wanneer ze gaan studeren? SEECE en Quadraam zoeken antwoorden op die vraag en verbeteren de aansluiting van het vo op het hbo. Betere doorstroming heeft onder andere een positief effect op het aantal leerlingen dat wordt opgeleid voor de energiesector.