header foto

Leerwerkstudenten verkleinen tekort technici in papiersector

23 juni 2015

 Gelderse papierbedrijven zetten leerwerkstudenten in om het groeiende tekort aan technici terug te dringen. Een belangrijke stap, vindt Joris Spaan van VAPA. ‘Over vijftien jaar is zestig procent van de werknemers verdwenen.’

Vergrijzing

De papiersector vergrijst. Daarom stimuleert VAPA, opleidingscentrum van en voor de Nederlandse papierbranche, instroom van nieuw techniektalent. Maar dat valt niet mee. In Nederland is een algemeen tekort aan technici. Tot 2020 gaan jaarlijks 70.000 techneuten met pensioen en er studeren te weinig mensen af om die gepensioneerden te vervangen.

Papierbedrijven doen hun uiterste best om het schaarse techniektalent kennis te laten maken met hun sector, maar er is nog veel werk aan de winkel. ‘Het imago van de papiersector is stoffig. Dat is in vele ogen een sector waar je opa werkt’, zegt Joris Spaan, projectmanager Human Talent Gelderland bij VAPA. Veel mensen denken dat er geen toekomst is voor papier, omdat het materiaal vervangen wordt door digitale middelen.

Innovaties

Maar dat is niet terecht, vertelt Spaan. ‘Verpakkingen worden steeds vaker van karton gemaakt, omdat plastic niet duurzaam is.’ En papierbedrijven produceren meer dan papier en karton. Die kunnen papierproducten tot op de vezel uit elkaar halen en er nieuwe producten van maken. ‘Zo produceert DS Smith uit Eerbeek een grondstof waar ze onder andere tuinbanken mee maken’, zegt Spaan.

En niet alleen de producten zijn innovatief. Ook de manier waarop die gemaakt worden, verandert in rap tempo. ‘Energie is kostenpost nummer twee voor papierbedrijven. Daar valt nog veel te winnen’, zegt Spaan. Daarom wordt warmte steeds vaker hergebruikt, wordt er nagedacht over het winnen van aardwarmte en installeren papierbedrijven e-boilers om gas uit te sparen.

Leerwerktraject

Deze ontwikkelingen sluiten naadloos aan op het hbo-leerwerktraject Werken en Leren met Energie, dat in 2013 van start ging. Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) scout techniektalent dat een opleiding Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek wil volgen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), in combinatie met een baan bij een techniekbedrijf. De werkgevers van de leerwerkers betalen het onderwijs en – minimaal – minimumloon.

Papierbedrijven DS Smith en Parenco hebben momenteel leerwerkers in dienst. Een goede ontwikkeling, vindt Spaan. ‘Oudere werknemers vinden het leuk om hun kennis te delen en jongeren leren veel sneller in de praktijk. De leerwerkers nemen op hun beurt nieuwe kennis mee.’

Een aantal bedrijven vindt de leerwerkers duur. Maar is dat wel terecht? ‘Wat ben je kwijt aan een advertentie in een landelijk dagblad? 30.000 euro? Dan heb je die kosten voor een leerwerker er al uit. Het gebruik van leerwerkers is goedkoper dan een regulier wervings-en-selectie proces’, zegt Spaan.

Uniek traject

De leerwerkers beginnen hun werk op mbo-niveau en halen na vier jaar een bachelorsdiploma Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde. Bedrijven die over een aantal jaar een volleerde hbo-technicus nodig hebben, kunnen het beste nu een leerwerker aannemen. En dat kan voorlopig alleen via SEECE. ‘Werken en Leren met Energie is uniek. Op mbo-niveau bestaat al een BBL-route, maar op hbo-niveau zie je de werken-en-leren-constructie nergens anders’, zegt Spaan.

 Meer weten over het leerwerktraject? Kijk op www.werkenenlerenmetenergie.nl voor meer informatie. Heeft u liever direct contact? Stuur een e-mail naar mieke.devries@han.nl

Bron: HAN Centre of Expertise - SEECE